Ma numesc Vaduva Cristinel, locuiesc in jud.DB, com.Matasaru,sat Putu cu Salcie. Vreau sa va relatez o frumoasa intamplare despre un porumbel care brusc mi-a devenit foarte drag. In dupa-amiaza zilei de 9 martie a.c. tatal meu a eliberat porumbeii. Din motive necunoscute mie porumbeii s-au speriat si au zburat pana noaptea tarziu,unii dormind pe crescatorie, altii disparand in zbor, unii aparand dimineata urmatoare. Seara incepuse sa ninga si a nins toata noaptea.

La cateva zile,cand am mers la porumbei(eu locuiesc la bloc) tatal meu mi-a zis ca pe ”501” l-a luat uliul. Pe mine nu prea m-a suparat faza pt ca in primul rand porumbelul e al tatalui meu(chiar daca porumbeii sunt in aceeasi cresc ,e fiecare cu ai lui ) si in al doilea rand nu prea imi plac porumbeii mari. Insa era primul sosit la derby pui 2010-saveni-370 km cu putine sosiri in prima zi, el doar si fratele lui de cuib sosind in prima zi,la noi.

In fine, in data de 09 aprilie la o trecere pe la porumbei gasesc porumbelul ”501” in cotet cu un mare bilet pe cip. Ma gandesc ”ce baiat bun,macar nu i a luat cipul”. Sub izolirul band gasesc un bilet bine infasurat intr-o folie subtire de plastic. Zic:” chiar tipicar omu,”.  scot biletul si uimit vad ca scrie in engleza. Tatal meu zice ca “a facut misto de noi”,dar dupa ce ii citesc si traduc ce scria,ramane mut de uimire.

Porumbelul facuse o “excursie” in Turcia. Va reproduc in continuare continutul integral al biletului(scris pe calc) iar mai tarziu o sa va trimit o foto cu el sau daca pot un fax. ”  Dear Sirs,we find the bird on 10th March in Kiyikoy/Turkey after a strong snow storm.The bird was tired and hungery.Now he is redy tos art again.If you get this masage please give us o info that “Hasan”has landed save at home. We wish him all the best at his journey regards form Turkey. Mehmet ***. Tel:+90***  17,03,2011 Kiyikoy/Turkey” .

Eu si tatal meu le multumim din suflet si le dorim numai bucurii. V-am reprodus continutul biletului cuvant cu cuvant. Sper ca aceasta intamplare va fi un exemplu de omenie inainte de toate si un impuls pt cei care cand vad un porumbel strain pe voliera de-abia asteapta sa intre si sa-l aripeasca imediat. Va multumesc pt rabdarea de a citi si imi cer scuze daca m-am lungit prea mult. Multa sanatate si sarbatori fericite!