Cand da soimul in tine

Categories Stiri

6 comentarii la “Cand da soimul in tine”

 1. Frumos, dar nu stiu de ce ma tot gandesc ca momentul cand soimul reuseste sa insface momeala este doar unul din multele pe care le-au filmat si doar pe acesta il prezinta. ?
  Pentru a da impresia ca are loc o urmarire palpitanta, ca biker-ul e de multe ori mai agil decat pasarea, care reuseste in cele din urma sa invinga, dar cu greu…..
  Oricum ar fi, imaginile sunt frumoase si dinamice, asa ca puțină “regizoristica” poate fi trecuta cu vederea. Iar ideea e minunata, cine s-ar fi gandit la o urmarire biker-șoim?!?!

 2. Iti dai seama ca au filmat de le-au sarit ochii pana au nimerit niste cadre bune sa le puna cap la cap. Mie mi se pare incredibil cum se tine soimul dupa porcarioara aia mica de momeala cand ar putea bine merci sa plece in lume ca e plin de pasari. Asta nu inteleg nici la cei care vaneaza cu soimi/ulii/etc… cum nu pierd pasarile, cand se vad libere si ajung la distanta.

 3. Cred ca cineva pasionat de soimarit ar putea sa ne lămurească. Probabil ca in educația/antrenamentul pasarii de prada sunt folosite anumite metode de conditionare care fac pasarea dependenta de un ciclu: eliberare cand ținta e vizibilă, prinderea ei, recuperarea pasarii de prada.
  Cel mai probabil asta se petrece cu pasari de prada tinere sau crescute in captivitate care nu au apucat sa vaneze pe cont propriu si care sunt total dependente de om. Cred ca ele nici nu constientizeaza ca pot sa se duca la mama naibii si sa il bage pe om in moașe-sa, ele se focuseaza efectiv pe prada care le e prezentata si intra într-un fel de transa a capturarii. Dupa care omul le recupereaza rapid, le pune capisonul si joaca s-a terminat.
  De ce trebuie sa poarte capisonul mereu inainte si dupa ce au vanat?! Probabil aici e cheia, nu trebuie sa vada alti stimuli in afara de prada pe care le-o prezinta stapanul.
  Dar astea sunt doar speculații, e posibil sa greșesc, doar un specialist in soimarit ar putea sa ne lămurească mai bine.

 4. Foarte frumos realizat filmuletul! Si muncit. M-a impresionat cand l-am vazut prima oara. :)

  @Corbu: Primul filmulet, la minutul 2:00, acvila calareste la propriu capra aia. Ca daca o calarea la figurat iesea o noua specie, “acvicapra”. :))

  Tot asa, acum cativa ani, cand am vazut ca mongolezii aveau acvile cu care vanau vulpi si lupi, chiar nu-mi venea sa cred. :-O

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *