Numele meu este Sergiu si sunt din judetul Mures. Este primul meu an de columbofilie, crescatoria mea este structurata in 3 boxe a cate 2 m latime si 2,5 lungime. Boxe pentru reproductie, odihnitori pentru zburatori si pui, gratare pe padiment. Matca mea este formata din 24 porumbei, din diferite linii de zbor, majoritatea din import. In acest an am reprodus 48 pui, pe care am inceput sa ii antrenez, azi fiind la al doilea antrenament.

In fiecare dimineata, la program, ora 7 porumbeii ma asteapta pe trapa de zbor sa ii eliberez. Zboara la cer in jur de o ora dupa care coboara si intra in crescatorie unde gasesc apa si hrana. Toate pasarile au tratamentele facute, sunt apti de zbor si nu pot sa imi explic din ce cauza la antrenamentul de azi din cei 25 de porumbei angajati s-au intors doar 5. Pentru mine este o palma mare la inceput de drum si nu pot sa realizez nici acum pierderea, cu toate ca aceasta ar fi aceeasi distanta pe care au parcurs-o la primul antrenament. (20 Km)

Emailul 2:
Am lansat porumbeii la ora 07:20 dimineata, nefiind ceata, nefiind ploi sau alte conditii meteo nefavorabile, in stol. Tin sa precizez si faptul ca in momentul in care am lansat emailul spre porumbei.ro era aceeasi zi cu pasa proasta de care pomeneam. Seara au inceput si telefoanele. M-au sunat din Prahova, Dambovita, Arges si Valcea. 4 pasari au fost identificate dupa inelul de proprietar pe care fiecare il are pe piciorul stang. A doua zi mi-au aparut acasa inca 9 bucati. Gaura 10 din prima serie. Au trecut muntii si au ajuns la distante mari de casa (peste 300 km). Am discutat cu domnul Dumitrache Constantin din Moreni, un domn adevarat care mi-a promis ca imi inapoiaza porumbelul ajuns la el. Un alt domn Ghioaca Bogdan, m-a sunat ca imi inapoiaza porumbelul. L-a dus la antrenament la 90 km, crezand ca va lua directia Mures, dar a ramas la el. Am hotarat de comun acord sa il zburam la el si sambata trecuta la concursul Mizil a ajuns fruntas pe club. Astept rezultatele clasamentului care nu s-au afisat inca dar o sa trimit un link. Nu imi explic nimic din tot ce se intampla, poate ma lamuriti careva si pe mine cum e cu puii… cand trebuie zburati, la a cata pana etc… ce o fi in mintea lor ca au ajuns atat de departe dupa un antrenament banal de doar cativa km?

Emailul 3:

Aici linkul cu clasamentele: http://86.35.190.163:8060/default.aspx . Porumbelul meu este cel cu seria 119221(100% kopmann) si a fost concurat de catre Gheoaca Bogdan. Stiti unde apare uimirea mea si a tuturor crescatorilor cu care am vorbit? …acest porumbel a ajuns la Curtea de arges, Gheoaca Bogdan vrand sa il determine sa se intoarca la Targu Mures l-a angajat la un antrenament de 90 km… s-a reintors in crescatoria lui. L-a angajat la concursul Mizil cu puii si a lovit locul fruntas, urmand ca la 3 zile dupa concurs sa imi ajunga acasa la Targu Mures. Ce ziceti?

Referitor la ziua intamplarii, locul de lansare a fost Saulia/Mures, aproximativ 20 km de casa si erau la al 2-lea antrenament. Atasez si o poza cu porumbita aceasta, pe care am botezat-o Black Jack dupa seria de inel (21) care este de fapt si ziua de nastere a fiului meu, porumbelul apartinandu-i.