cepoatefi
Va salut dragi colegi si iubitori ai acestor minunate fiinte. Am sa aduc discutiei o neplacuta intamplare, intamplare ce nu o doresc nici unui columbofil. Va fac cunoscut faptul ca sunt crescator de porumbei de aproximativ 4 ani, porumbei ce-i cresc in podul blocului unde locuiesc, blocul avand patru etaje.

In dimineata zilei de 19.01.2014 revin acasa dupa o absenta de 2 zile, perioada in care la porumbei nu a mai mers nimeni, ei avand hrana si apa asigurata pe perioada lipsei mele. Cand ajung la domiciliu primul lucru pe care-l fac bineinteles este sa urc la porumbei, dar cand ajung in fata volierei observ ca lipsesc din ei.

Cand ma uit mai atent intr-un colt al volierei observ o gaura in plasa de rabitz cu diametrul de aproximativ 10 cm. Merg si verific prin afara volierei, prin interiorul podului si intr-un colt gasesc un numar de 6 maturi porumbei morti + un pui, toti avand urme de muscatura la nivelul gatului, iar 2 maturi+3 pui nu-i mai gasesc. Atasez si o fotografie cu porumbeii gasiti morti. Precizez faptul ca in interiorul podului am gasit fecale asemanatoare cu cele de pisica, dar sunt sigur ca o pisica nu poate urca pana la etajul patru si pisica nu omoara atatia fara a-i manca. Oare ce ar putea fi?

Florin