Cel mai batran porumbel din crescatoria porumbei.ro (2021).

Postari mai vechi:

Seniorii crescatoriilor noastre

Rosul e de 2004 si e tata puilor. Trimis de Fisher (in 2021).

Tot de la Fisher. Albastru de 17 ani.

Trimit doua poze cu veterana crescatoriei mele care anul acesta (2019) implineste frumoasa varsta de 24 de ani. Mentionez ca femela este la mine in crescatorie din anul 2000 si a reprodus cu succes pana in anul 2010.

Valentin


Topic pornit in 2010:

veterani-mocanu-inel

Salutare,

veterani-mocanu
veterani-mocanu2

Ma numesc Florin Giumba, sunt din Constanta, si as dori sa va prezint un porumbel al bunului meu prieten si columbofil Mircea Mocanu. Doresc sa mai adaug la aceasta categorie inca un pioner al vazduhului iesit la pensie si care se bucura de viata din plin. De mentionat ca tine doua femele la boxa desi el nu mai reproduce, probabil le-a cucerit cu charm-ul lui… :))))

P.S. Nu am reusit sa-i prind seria exact, ptr ca a facut fite la sedinta foto…….

Topic din 2013 cu alti porumbei veterani din Romania:


porumbel din 1991, nu mai reproduce de 5 ani !
Crescator: Dani


porumbelul e din 97′..reproduce foarte bine, e in forma foarte buna nu am niciun fel de problema cu el
Crescator: Necsoiu Andrei

Porumbel din 92 Cu rezultate deosebite in tineretea lui nu mai reproduce.
Crescator Broscoi Adrian

Porumbel din 98 Cu rezultate deosebite in tineretea lui este liber si reproduce.
Crescator Leas Armando http://armando.sunphoto.ro

Porumbel din 91 – Origine Ludu Vasile. Pasarea inca reproduce foarte bine. Fratele lui din 2010 a luat locul 1 din 13600 porumbei angajati pe zona de vest la prima etapa de fond in 2012. Tatal porumbelului din 91 era din 90 si a murit in 2011 in iarna din cauza gerului.
Crescator: Emi Leonte


Mascul de ’92, nu mai reproduce de 5 ani dar este mascota crescatoriei si nu ma indur sa il elimin. Mai zboara ocazional cu stolul(cand este cald) 1-2 ture.
Crescator: Malacea Bogdan


Mascul de 1998, este liber nu inchis la matca si reproduce mai bine decat altii mult mai tineri, in plus nu isi arata varsta dupa parerea mea.
Crescator: Soceanu Daniel

Salut, numele meu este Florin, si m-am gandit sa facem un recensamant sa vedem care este cel mai varstnic porumbel la ora actuala in Romania. Eu detin un mascul solzat cu inel de 1996 pe care il puteti vedea aici.

Despre starea lui generala pot sa va spun ca acum este buna de cand a venit caldura, insa a facut mari eforturi ca sa treaca peste iarna grea de care am avut parte cu totii. A fost foarte slab insa acum a inceput din nou sa se ingrase si a dat toata haina veche jos, aflandu-se in plin proces de reinnoire. Nu mi s-a mai intamplat niciodata sa naparleasca porumbeii acum atat de tare incat sa nu mai poata zbura dar pe el il inteleg pt ca din cauza varstei a fost foarte afectat de frig.

Astept comentariile voastre cu alti veterani daca sunt poate si mai batrani. Numai bine!

———-

Ma numesc Ionut Vasile , sunt din Leresti, Arges si detin un mascul din 1994 ( 1060 DV 05498 94). In ciuda varstei inaintate nu am avut nicio problema de genul : oua limpezi , nu se mai imperecheaza , nu creste puii…., ba chiar scot cate 3-4 serii pe an si sunt crescuti impecabil . Nu si-a pierdut nici calitatile de exceptional reproducator , drept dovada in sezonul pui 2009 am avut 2 fete din el care au zburat pana la Kaplany , una din ele ocupand locul 4 pe club. Referitor la naparlire sau starea lui generala nu are nici cea mai mica problema . Sper sa reusesc ca si peste un an sau chiar mai multi sa va trimit poze si detalii cu si despre el .
Va multumesc pentru atentia acordata !
Vant in pene !

———-

Ma numesc Catalin, sunt din Roman si detin o porumbita din 1993 de la domnul Paul Mihailescu. Porumbita a fost zburata pe 3 rute ungaria polonia si turcia fond si maraton. Cand am luat-o era intr`o perfecta stare de sanatate, zbura cot la cot cu porumbeii tineri ,iar un fapt ce m-a impresionat este forma acesteia ,toata iarna a zburat pe afara si in ciuda atacurilor de uliu ea nu a fost prinsa cum au fost altii mai tineri. Acum este la matca si astept sa depuna oule. Anul trecut a scos, speram sa scoata si anul asta .

———-

Trimis de Cornel – mascul din 1989 albastru e cam slab si nu a scos anul asta pui

———-

Numele meu este Enache Marian sunt din judetul Dambovita comuna Ion Luca Caragiale, detin un mascul de 1999 cattrysse. Masculul este inca fertil anul asta din pacate nu are femela. In 2009 un pui scos din el a zburat etapa de Kaplani.

———–

Dunarintu Alin: am trimis foto cu un mascul de 93 al unui bun prieten al meu Somacu Costinel. Masculul este liber, a zburat chiar toata iarna afara, in ciuda atacurilor dese ale uliului si spera sa reproduca si anul acesta, avand in vedere ca anul trecut 2009 a reprodus un pui, fiind inchis la matca. Un foarte frumos si valoros exemplar, am avut chiar si eu pui din el, de care am fost foarte multumit. Vedem din ce in ce mai rar astfel de porumbei, cinste celor care ii ingrijesc pana la varsta asta si le acorda atentie sporita.

———-

George din Arad com. Fintinele: am un mascul din 97 care inca reproduce, am oua la el.

Ma numesc Mihai, jud.ALBA si am un porumbel care la aceasta varsta se mentine super.RO 071983-1992 inca cloceste si scoate pui chiar si la aceasta varsta. Cand este liber zboara alaturi de ceilalti porumbei ca un porumbel de 2-3 ani

Este un mascul din 1994 din linia Jules Ryckaert de la domnul Vasiliu Mihai din Botosani , porumbelul are multe performante printre care : Loc 2 Fond Palmares National , Loc 85 Nat.Fond , Loc 12 Fond National , Loc 23 Olimpiada Blackpool Anglia . Are un fiu loc 1 National si 2 nepoti unul Loc 11 National si loc 18 National etc.
Anul acesta a avut doar oua limpezi.