Cioc “de uliu”

Din ce cauza apare un astfel de cioc? Se poate preveni/corecta? Deranjeaza pasarea?

Multumesc,
Paul

12 comentarii la “Cioc “de uliu””

  1. Poate fi o urmare a consangvinizarii.
    Am un amic care are un mascul de 2014 care este destul de consangvin si are ciocu la fel ca cel din poza.
    Din cate am vazut la amicul meu,deranjeaza pasarea cand mananca.
    Toate cele bune!

  2. Da, asa am facut si eu, dar numai 1 mm, deoarece restul avea val palatin. Trebuie vazut inauntrul ciocului, si taiat doar “unghia”, pana la valul palatin. Daca trebuie taiat mai mult apeleaza la un medic veterinar care a mai facut acest lucru.
    Apropo, unghiile cand se rup de la jumate sangereaza din interiorul unghiei cateva picaturi. E fenomenal, nu stiu ce nu sangereaza la ei!
    Numai bine!

  3. Ai rapitoare in zona!…
    As putea fi o adaptare,o mutatie in scopul supravietuirii…!
    In linia lui a mai aparut ASA ceva?
    GHEARELE cum le are…?

  4. porcopie, eu am porumbeii aproape de raul siret, am porumbei cu solzi de crap, unii au mustati de somotei, cand le dau baie se baga la fund si stau asa cu orele , iar cand vad un carlig de undita sau o mulineta , zboara de rup pamantul , ar putea fi” o adaptare ”

  5. Porcopie.Mare ti-e gradina,Doamne.Eu am 2 ca cel din imagine,si sa stiti ca pot manca,pot creste puii fara nici un fel de probleme.La unul din ei tot timpul ai taiam din acea lungime pana ant-ro zi cand din graba iam taiat putin mai mult.Foarte greu am reusit sai opresc sangele.A scapat saracul mascul,dar a si fost ultima data cand i lam taiat.Mai am si o femela de 2014 tot la fel,dar ei niciodata nu i lam taiat.Cei 2 vin din perechi diferite si nu au nici un fel de rudenie.Atentie cei care aveti asa ceva,la taierea ceocului.Ce am patit eu cu acel mascul,nu va doresc sa vi se antample.Pierd foarte mult sange si este foarte greu cu vindecarea caci trebuie sa manance si sa bea apa.

  6. Porcopie ,au ghiare mari ,se luptă cu toate vietățile….EȘTI PROST.

  7. Am avut si eu unul in 2009…la fel…ii mai taiam din el cate putin…era f consangvin…dar sunt buni…nu sunt probl..probabil in zbor sa fie probl daca nu se inchide bine…

  8. Inainte de-a taia ceva ce sangereaza, trebuie sa-i dati max 0.2 ml vitamina K pe zi, vreo 2 zile. Daca mai sangereaza se da in continuare inca 3 zile. O fiola de vitamina K de la farmacie are 1 ml, care ajunge 5 zile. Se extrage toata fiola intr-o seringa de 2 ml din plastic cu ac. Daca nu reusiti sa masurati 0,2 ml, se pun 4 picaturi mici din varful acului intr-un dop de cola peste care se pune o pipeta de apa. Apoi se ia din nou apa in pipeta si se da pe gatul porumbelului.
    Sangerarea masiva nu e normala, e clar ca are lipsa in sange. Si noi sangeram la dentist, cand intra cu freza in gingie. Dar nu sangeram continuu, ci se opreste.
    Fiola de vitamina K luata de mine de la veterinar (8 lei) este identica cu fiolele luate de la farmacia umana (3-4 lei).
    Este o vitamina “periculoasa” care se da pe baza de reteta, deoarece dozele mari sunt periculoase.
    “Vitamina K, numita si antihemoragica, este indispensabila vietii, functia ei de baza fiind aceea de a coagula rapid sangele si de a actiona preventiv asupra sangerarilor si hemoragiilor interne. Este o vitamina liposolubila, care rezista la caldura, dar nu si la lumina in prezenta oxigenului si in mediile alcaline. Se cunosc trei vitamine K: Vitamina K1 (fitochinona) este sintetizata de frunzele verzi si se gaseste in vegetalele verzi. Ea micsoreaza permeabilitatea capilarelor si favorizeaza procesul de regenerare a tesuturilor. Vitamina K2 (farnochinona) este sintetizata de catre microorganismele de putrefactie. Vitamina K3 (menadiona) este un produs de sinteza cu proprietatea ca este hidrosolubil (spre deosebire de celelalte). Dozele mari de menadiona risca sa se acumuleze in organism, generand distrugerea globulelor rosii, avand drept consecinta anemia. Vitamina K este produsa de propria noastra flora intestinala in proportie de 50%. Restul provine din: legume verzi (spanacul, broccoli, varza, salata, loboda, cereale, urzicile, mararul, leusteanul, ceapa verde, morcov, sfecla, mazare si conopida), ficat, galbenus de ou, tomate, branzeturi, carne, peste, lumina soarelui, margarina si lapte, unt. Doza zilnica recomandata de vitamina K este de 1055 mcg, deficitul realizandu-se fie printr-un aport alimentar redus, fie printr-o reducere a florei microbiene normale intestinale ca urmare a unor tratamente cu doze mari cu antibiotice. Lipsa vitaminei K duce la hemoragii musculare si cerebrale.”

  9. Buna ziua, am o problema cu un juucator de botosani achizitionat de curand ,are ciocul mult prea crescut si varful acestuia este orientat spre dreapt nu stiu ce sa fac , sa l tai sau alta solutie…







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *