Salut la toata lumea. Tot citesc de cateva luni bune articolele si cometariile de pe site,fac asta in fiecare seara vreo doua ore si imi aduc aminte de anii copilariei si a primilor pasi in columbofilie.Hai sa va spun o mica poveste din copilarie, cu un porumbel.

Mi-a dat si mie un nene de la Gaesti o pereche de gutani vineti,niste pui, ……… chinuie-te cu ei,da le pe cioc ,bla, bla, bla, am reusit sa fac si eu vreo 20-30 repejor.Intr-o toamna un pui face varsat(asa se chema atunci,acum habar nu am ca nu sunt in bransa) si saracului ii cade ciocul,o bucata de sus……….. si era asa frumos si asa imi era drag de el,nu avem puterea sa-i rup gatul(nu mai facusem asta niciodata) si am inceput sa il hranesc ,zi de zi, ii umpleam gusa cu grau si porumb de saracu deabia se mai ridica de jos sa zboare.

Am facut acest lucru cred ca timp de vreun an,ajunsese sa stea numai cu mine,la ora 12 ma trezeam cu el la scoala ,intra peste mine in casa,seara il dadeam afara el intra din nou.Pana intr-o zi cand am vazut ca s-a imperecheat cu o galateanca pripasita, iar baiatul a inceput sa ma “abandoneze”……. bine abandonul nu a durat decat o zi, ca i se facu foame, si sa-l vezi saracu cum nu stia cum sa se imparta,cand dupa mine,cand dupa galateanca.

Galateanca toata ziua statea si-l curata pe pene ca saracu neavand juma de cioc arata groaznic, zici ca era plin de ulei de motor. Am mai dus-o noi asa “in trei” vreo cateva luni,timp in care a incercat sa faca pui, dar nu a reusit,iar in toamna lui 1984,cand a trebuit sa ma mut cu scoala si nu mai veneam acasa decat la saptamana,a trubuit sa-i rup gatul. Aveam 13 ani si imi aduc aminte ca am plans o saptamana, practic imi pierdusem un prieten.

Sunt 27 de ani de atunci si pastrez locul unde l-am ingropat. Se numea Ciocatul……. daca as putea da timpul inapoi, l-as fi hranit cate zile avea el.

Costin Mihalcea