Imi aduc aminte ca aproximativ in aceasta perioada acum 3 ani insa, cautam cu prietenul meu Nastase Paul clubul columbofil I.C.C.F- ,,BORS GEORGE?. Adresa nu o stiam decat aproximativ? stiam ca e in zona Vitan. Eram precum partizanii care duc o lupta… pentru informare… asa eram duceam si ducem inca o lupta cu lipsa de informatii legate de columbofilie.

Am ajuns in cele din urma la Dl Col.(r) Georgica Popescu care ne-a indrumat catre adresa corecta a clubului. Insa pana aici a fost cale lunga… am cautat numarul de telefon a celui care se ocupa(sau ar trebui) si acum la UFCR cu partea de instiintari si informatii (triste amintiri legate de subiectul asta).

Ii multumesc lui Orlando Golgojanu ca mi-a furnizat informatii pretioase. In demersul nostru de a devenii columbofili ne-a ajutat foarte mult si Dl Ing Cososchi Mihail careia ii multumesc.

Clubul I.C.C.F,, BORS-GEORGE? Bucuresti, este unul dintre cele 6 cluburi bucurestene care fac parte din Asociatia Columbofila a Municipiului Bucuresti A.C.M.B, parte integranta a Federatiei Romane Columbofile.

Pasiunea pentru porumbei uneste oamenii. Pot spune ca am castigat la clubul I.C.C.F,, BORS-GEORGE? Bucuresti 3 prieteni pentru o viata: Mihai Jilaveanu (- nea Mishu tandemul meu), Bogdan Spurcaciu si Nastase Paul.

Ii multumesc D-lui Dinicu Alexandru pentru tot devotamentul legat de clubul nostru si de sportul columbofil in general. Fara sa gresesc pot spune ca este unul dintre parintii sportului columbofil modern romanesc alaturi de ing. Cretulescu Corneliu, dr. Dumitru Paul, col Georgica Popescu, dr. vet Oracescu Vasile, Mieloiu Savu.

D-l Dinicu Alexandru spune despre clubul I.C.C.F Bors- George:
,,Clubul s-a infiintat in anul 1970. Pana in anul 1985 s-a numit Anticorozivul. Dupa aceea a imprumutat numele Institutului de Cercetari Farmaceutice ( gazda din 1985 pana in prezent). In anul 2001 a murit ing. Bors George si in memoria lui am redenumit clubul I.C.C.F-Bors George al carui creator a si fost.

Inca de la infiintare clubul acesta a facilitat niste conditii bune membrilor sai. Clubul a dispus din anul 1973 de o masina si o naveta metalica de 48 boxe care putea transporta pana la 2400 de porumbei. Porumbeii clubului si a peste jumatate din Bucuresti erau transportati cu aceasta masina.? Clubul nostru ca de altfel toate cluburile din tara a avut perioade si perioade, membri mai multi sau din contra.

In fine ca sa nu o mai lungesc, va prezint Clubul Columbofil I.C.C.F “BORS-GEORGE” Bucuresti cu membrii inscrisi pana astazi 31.03.2008.

1_membri.jpg

3_mihai-jilaveanu-cezar-sin.jpg

2_miv.jpg

Sezonul competitional 2007, a fost unul foarte reusit pentru clubul nostru. Va prezint rezultatele obtinute in Campionatul National FRC: [Download document excel]

5_stancu-dumitru-f-232052-0.jpg
F 232052-06, Stancu Dumitru, Campiona Nationala Viteza Tineret Palmares

In continuare va prezint mari columbofili care au fost/sunt inca membrii ai clubului nostru:
Bors George
Carmazan Ion
Ing. Cretulescu Corneliu
Valcu Constantin
Dr. Dumitru Paul
Dinicu Alexandru
Jean Dobrescu
Floarea Ion (Mazare)
Giurgea Eramia
Mieloiu Savu
Popescu Georgica
Panea Ion
Truican Dumitru
Trandafirescu Stefan
Sotir Ion

TUTUROR columbofililor din Romania uram CER SENIN si VANT DIN SPATE in noul sezon competitional.

Oricine este bine primit la sediul clubului nostru columbofil din incinta Institutului de Cercetari Farmaceutice din Calea Vitan.( zona Mall Vitan, prima statie dupa Mall Vitan spre magazinul Mr. Bricolaje; linia 104,123).

Tinerii columbofili care vor sa inceapa acest magnific sport, vor gasi la clubul nostru tot sprijinul.

Contact:
Presedinte ICCF : Mihai Jilaveanu tel 021/346.98.12