Columbofilia Romaneasca a avut in ultimii ani o dezvoltare extraordinara caci sunt mii de columbofili in toata tara insa putini isi amintesc de inceputuri… Spun asta caci cu siguranta majoritatea au inceput in cine stie ce cotete sau poduri cu simpli gutani si majoritatea au avut pe cineva care i-a ajutat cu inaripate! Fie ca au avut pe cineva in familie (unchi,bunic) fie ca s-au atasat de un crescator caruia “nu i-au mai dat drumul” cu totii au primit cate o mana de ajutor de la cineva insa majoritatea au uitat de inceputuri!

Batranii columbofili, cei de “scoala veche” incurajau dezvoltarea acestui sport facand donatii de porumbei (majoritatea cu o valoare slaba) dar care trezeu in inima copilului nostru o mare bucurie dandu-i si lui, asemeni acestor magnifice inaripate, aripi sa zboare insa putini sunt cei care au vazut vreodata fata unui copil luminandu-se la primirea unui asemenea dar.

Desi extrem de putini, mai sunt si persoane care fac cinste acestui sport si isi merita numele de columbofili caci din pasarile lor (de cele mai multe ori putine la numar) fac donatii campionilor de maine, primind in schimb un zambet si respect ce va dainui pentru totdeauna.

Nu inteleg de ce in aceasta pasiune latura financiara s-a pronuntat atat de tare caci de fiecare data cand apare un nou novice este asaltat de o sumedenie de bisnitari care se ofera sa le faca niste oferte speciale, vanzandu-le la preturi exorbitante pasari bolnave ori lipsite de valoare.

Haideti sa punem lucrurile in miscare si sa ducem acest sport pe cele mai inalte culmi! Incurajatii pe cei tineri si ajutatii cu mici donatii din pasarile care va prisosesc caci inaripatele care vor deveni ciulamaua de maine la dumnevoastra ar fi o bucurie nespusa pentru un incepator.

Ajutati tinerii aflati la inceput de drum, sprijiniti campionii de maine!

Gherasa Gabriel Andrei