arta-cresterii-porumbeilor-voiajori-cristian-alexaConcursul a durat de la ora 18:30 la ora 22:30 (20 Ianuarie).

Au intrat in concurs un numar de 76 de concurenti. Doar 2 dintre ei au reusit 11 din 13 raspunsuri corecte, urmand mai multi cu 10/13 din care i-am ales pe primii 3 in ordinea postarii.

Castigatorii sunt:
1. Sfichi Ghiocel – Com. Horodnic, Suceava (11 raspunsuri corecte)
2. Anghel Mihai – Costesti, Arges (11 raspunsuri corecte)
3. Ghita Marius – Bucuresti (10 raspunsuri corecte)
4. Radoi Marius – Com. Grojdibodu, Olt (10 raspunsuri corecte)
5. Brad Ovidiu – Paulis, Arad (10 raspunsuri corecte)

Felicitari! Astept pe email adresele voastre postale complete pentru a trimite cartile.

Am afisat acum si raspunsurile tuturor pentru verificari.

Acestea au fost intrebarile:

Castiga acei 5 concurenti care ofera cele mai multe raspunsuri corecte si in caz de egalitate departajarea se face in functie de rapiditatea postarii.

Fiecare intrebare are doar UN SINGUR RASPUNS CORECT.

1. Caracterele conditionate de Genele Aditive cum ar fi: calitatea musculaturii, viteza de zbor, capacitatea de zbor, caracterul, greutatea corporala sau dimensiunile, se transmit de la o generatie la alta, dupa cum urmeaza :
a) Efectul Genelor Aditive nu se regaseste in totalitate in bagajul ereditar al descendentilor, deoarece acestea sunt influentate de Factorii de Mediu.
b) Efectul Genelor Aditive se transmite ereditar intr-o proportie mare la descendenti, deoarece nu sunt influentate de Factorii de mediu.
c) Efectul Genelor Aditive este puternic influentat de Factorii de Mediu, astfel incat efectul acestor gene nu se mosteneste la descendenti.

2. Caracterele conditionate de Genele Neaditive cum ar fi: vitalitatea, viabilitatea, regenerarea, fecunditatea, prolificitatea, conditia de zbor se transmit de la o generatie la alta, dupa cum urmeaza:
a) Efectul Genelor Neaditive se regaseste in totalitate la descendenti, deoarece nu este influentat de Factorii de Mediu.
b) Efectul Genelor Neaditive se regaseste in proportie de 50% la descendenti, deoarece este putin influentat de Factorii de Mediu.
c) Efectul Genelor Neaditive este puternic influentat de Factorii de Mediu, deci aceste gene nu pot sa se manifeste la urmasi intr-o proportie semnificativa.

3. Grauntele de leguminoase contin:
a) 10% – 15% – substante proteice.
b) 25% – 40% – substante proteice.
c) 50% – 70% – substante proteice.

4. Grauntele de leguminoase contin:
a) 25% – 50% – carbohidrati.
b) 50% – 75% – carbohidrati.
c) Nu contin carbohidrati.

5. Anabolismul si Catabolismul, deci totalitatea transformarilor suferite de substantele introduse in organism, poarta numele de Metabolism. Metabolismul la pasari atinge cea mai mare intensitate, comparativ cu alte specii din regnul animal. Digestia completa a hranei la porumbel se face:
a) Cu aproximatie in 3 – 5 ore.
b) Cu aproximatie in 8 – 10 ore.
c) Cu aproximatie in 20 – 24 ore.

6. Care dintre urmatoarele organe, poarta urmatoarea denumire (Uzina Organismului):
a) Inima.
b) Ficatul.
c) Pancresul.

7. Studiile recente facute de profesorul HIRAKI de la UNIVERITATEA – TOKYO, dezvaluie ca inteligenta unui porumbel poate fi comparata cu inteligenta unui copil in varsta de:
a) Copil in varsta de 1 an.
b) Copil in varsta de 2 ani.
c) Copil in varsta de 3 ani.

8. In momentul cand se realizeaza anumite imperecheri dirijate, adica crescatorul doreste sa imperecheze masculul X cu femela Y, trebuie sa tina cont IN PRIMUL RAND de urmatorul aspect:
a) Originea exemplarelor respective, adica compatibilitatea dintre Pedigreele celor doi.
b) Temperamentul si Caracterul, care sunt caracteristice fiecarui exemplar in parte.
c) Examinarea calitatilor exterioare ( examenul la mana ).

9. Penele din coada (rectricele) sunt in numar de 12. Acestea se impart in doua si incepand de la mijlocul cozii spre extreme, se numeroteaza dupa cum urmeaza: 6 , 5 , 4 , 3 , 2 , 1 , iar naparlirea normala se produce cand porumbelul schimba cate 2 pene deodata in urmatoarea ordine:
a) 6 , 4 , 5 , 3 , 1 , 2.
b) 5 , 6 , 4 , 3 , 1 , 2.
c) 6 , 3 , 5 , 2 , 4 , 1.

10. Proteina care se gaseste in compozitia penelor se numeste Keratina, iar acesta are un continut bogat in Sulf, fiind o proteina fibroasa. Deasemenea in compozitia penelor s-au mai gasit 12 minerale, 1,3% grasimi si 7,9% apa. Care este procentul de proteina (aminoacizi), care se afla in compozitia penelor:
a) Aproximativ 30 % proteine.
b) Aproximativ 60 % proteine.
c) Aproximativ 90 % proteine.

11. Femela RIKKY ( 3 ani ) reuseste sa invinga peste 33.000 de porumbei si castiga locul 1 Internatinal Barcelona 1993, ea apartinand lui:
a) R. Florizoone.
b) Jo Hendriks.
c) J. Theelen.

12. Femela CINDY ( 7 ani ) reuseste sa invinga peste 28.000 de porumbei si castiga locul 1 International Barcelona 1999, ea apartinand lui:
a) A. Simons.
b) J. Torreman.
c) A. Vanbruaene.

13. O crescatorie uscata si bine aerisita. O familie valoroasa de porumbei. Totul trebuie planificat din timp. Multa rabdare. Metodele de antrenament si de zbor. Nu trebuie fortate lucrurile. Porumbeii trebuie priviti cu mare atentie. Exista o balanta intre aripi, penaj si capul porumbelului. Acest mesaj a fost transmis tuturor columbofililor de catre:
a) Piere Dordin.
b) Janssen.
c) G. Fabry.

Raspunsuri corecte:

1. b
2. c
3. b
4. a
5. b
6. b
7. c
8. b
9. b
10. c
11. c
12. b
13. b

——-

Concurenti in ordinea postarii si formatul:

NR. CORECTE – NUME – CORECTE

4 Ungureanu Alexandru 4, 7, 8, 12
5 Malaimare Marian 1, 5, 6, 7, 8
8 Bufteanu Madalin 3, 4, 6, 7, 8, 10, 11, 13
7 Bunescu Emanuel 1, 2, 3, 5, 6, 8, 10
6 Banica Andrei 3, 6, 7, 10, 11, 13
4 Rotarescu Mihai 4, 6, 8, 11
6 Pirvu Alin 2, 3, 6, 7, 11, 12
7 Apostu Catalin 1, 2, 3, 6, 7, 11, 13
9 Mucileanu Adrian 1, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 13
5 Stoica Daniel 1, 5, 6, 12, 13
4 Ciulei Ciprian 4, 7, 8, 13
5 Samoila Cristian 6, 7, 9, 11, 12
5 Dobre Ionut Adrian 4, 5, 6, 10, 12
9 Costa Balan Cosmin 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 11, 13
11 Sfichi Ghiocel 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 11, 12, 13
10 Ghita Marius 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
8 Filimon Florin 1, 2, 3, 5, 8, 9, 11, 12
8 Porutiu Rares 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 13
6 Avram Florin 2, 3, 6, 7, 12, 13
9 Vasu Viorel Lucian 1, 2, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12
8 Popa Augustin 2, 3, 5, 6, 7, 9, 11, 13
4 Trulescu Ionut 2, 5, 6, 12
7 Serbanel Ionut 1, 2, 4, 7, 9, 12, 13
5 Tudor Georgian 6, 7, 9, 11, 12
7 Bolborea Ionut 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11
6 Ropota Lucian 2, 3, 6, 11, 12, 13
6 Mihalachi Florin 1, 2, 6, 7, 9, 11
6 Strete Adelin 2, 3, 8, 9, 11, 13
7 Cosma Adrian 3, 5, 6, 7, 9, 11, 13
7 Cosin Ionut 4, 6, 7, 9, 10, 11, 12
9 Pislaru Marius+Ionut 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11, 13
7 Pirvu Valentin 1, 2, 5, 6, 7, 8, 11
7 Breaz Nicolae 2, 3, 4, 5, 6, 9, 13
9 Gherleanu George 1, 2, 3, 5, 6, 7, 9, 11, 13
8 Samoila Silviu 1, 2, 6, 7, 9, 10, 11, 12
3 Olaru Catalin 1, 3, 7
8 Enache Marius 1, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 13
6 Eanche Constantin 1, 2, 6, 11, 12, 13
10 Radoi Marius 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12
9 Bejan Cristi 1, 2, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12
7 Tudoran Amiel 1, 2, 3, 6, 9, 11, 13
10 Brad Ovidiu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 12
5 Papp Alexandru Cristian 1, 4, 6, 11, 12
7 Burian Bogdan 2, 3, 4, 6, 7, 9, 11
10 Giurgiu Cristian 1, 2, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13
10 Matei Dan 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 12
7 Borzasi Eduard 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13
6 Campeanu Daniel 2, 3, 6, 11, 12, 13
6 Suta Razvan 1, 3, 4, 5, 6, 7
6 Sisca Bogdan 1, 2, 5, 6, 11, 12
6 Ile Florin 1, 2, 5, 6, 11, 12
5 Sapunaru Catalin 2, 5, 6, 11, 12
3 Avadanei Andrei 7, 12, 13
4 Boiangiu Cristina 1, 6, 7, 13
9 Sasu Ionel 1, 2, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13
10 Stancila Ionut 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 12
8 Bira Florentin 1, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12
7 Tudorica Claudiu 1, 4, 6, 7, 9, 12, 13
10 Radescu Marius 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 12
8 Luca Razvan 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12
5 Golica Razvan 6, 7, 9, 11, 13
5 Ionescu Radu Adrian 1, 3, 6, 9, 11
6 Dumitrescu Flavius Catalin 1, 4, 5, 6, 7, 11
8 Saftencu Ionut Catalin 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12
8 Rosianu Vlad 1, 2, 3, 6, 7, 9, 11, 13
6 Giuraniuc Dragos Ioan 4, 6, 7, 9, 11, 13
6 Otelea Daniel 1, 2, 3, 5, 6, 8
5 Matei Marius 1, 4, 5, 6, 9
9 Vacut Dorian 1, 3, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12
9 Pantea Stelian Iustin 1, 2, 3, 5, 6, 7, 9, 11, 12
10 Bughiu Vasile 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
11 Anghel Mihai 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13
4 Enache Laurentiu Iulian 2, 6, 7, 11
9 Nichifor Dumitru 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 12
5 Muntean Simion 1, 2, 6, 10, 13
8 Andrei Mihai 1, 2, 4, 6, 7, 8, 11, 13