Concurs de porumbei galateni

Premierea rezultatelor la concursul de zbor pentru galateni maturi, in cadrul clubului Dacia.

29 comentarii la “Concurs de porumbei galateni”

 1. Fara suparare, cred ca ar trebui omologata cat mai repede aceasta noua rasa intitulata ” rasa de zbor si joc “Galateni”” ale carei exemplare doar zboara si nu joaca.

  Cu stima.

 2. SALUT.laudabile performantele de zbor,si e chiar frumos sa-i vezi zburand atat,(doar ca iti trebuie neaparat un binoclu ca sa-i vezi)numai ca ar fi bine sa mai si joace,mai ales ca rasa se chiama JUCATOR DE GALATI si nu porumbei galateni.nu uitati ca si zborul fara joc e o extrema!!???

 3. pacat mare ca membri asociatiei dacia au eliminat jocul la porumbei galateni si iau facut zburatori de galati eu ma intreb daca le place asa mult zborul la disparitie di durata mare dece nu cresc tipleri

 4. daca tot nu mai joaca si doar zboara sa se numeasca “zburatori de galati”,glumeam si eu dar rar mai vezi porumbei sa joaca cum trebuie…

 5. Buna

  Imi pare rau ca trebuie sa va contrazic aceste pasari au fost extreme acuma 25 – 30 de ani chind Jucatori de Galati is mai meritau numele si itruneau celedoua aptitudin in aceias pasare zbor de durata si joc de o frumuseta greu de gasit la alte rase

  Acuma este extremitatile de odinioara au devenit majoritare si cei ce zboara nu mai joaca iar cei ce joaca nu mai zboara

  Din nefericire Campioni de azi se masoara cu medicri de odinioarasi pe linga ca au perdut aptitudinea de joc dar au injumatatit si durata de zbor asa ca am ramas pina la urma cu evolutia doar ca din gresala am nimerit sa evoluam ca racu mergind in napoi pastrind extremele rasei si selectind rasa cu aptitudinile ei care au facuto cunoscuta pe glob pastrind doar numele care nu mai inseamna nimic pt cea mai mare parte din crescatori .

  Dar pt va nu fi prea negativ trebuie sa recunoastem ca ceva am obtinut si de la evolutia ultimilor 30 de ani si anume burti albe care erau o extremitate rar intilnita acu 30 de ani .desen simetric ,barbi albe , Cap de vultur si si cioc de papagal si din motive usor de inteles zborul si jocul au devenit secundare si lipsite de interes.

  Iar dupa ce am evoluat in directi diferite urmarind toare inafara de a pastra pastra standardul rasei si aptitudinile de zbor si joc caracteristice care iau hotarit si numele ne pomenim cu cam pion ce detin recorduri ce odinioara din 10 buc erau atinse de 6 – 7 buc deci in urma cu chiteva deceni chind Jucatori de Galati erau ceia ce prezinta numelel lor dar nu erau evoluati in proporti de 70 – 80 % depaseau campioni de azi la caractrele specifice rasei.

  Asa ca sa platit uin pret gigantic pt ambitile unora de ai evolua chit mai departe de numele lor dar se incapatineaza sa isi asume numele chiar daca domniile lor cresc porumbei ce arata complect alfel si nu detin caractere de rasa a Jucatorului de Galati ci doar ceva asemanari indepartate.
  Imi pare rau pt adevarul pe care vil prezint Tristul adevar din istoria recenta a acestei rase pe care cei mai multi evita sa o recunoasca public ci doar eventual in particular in cazul ca sint nevorit sa o faca dar in public pastreaza masca chiar daca stiu ca e un mare neadevar ce se prezint azi ca adevarata reprezentativa rasei dar istoria nu se poate schimba ca ce sa facut nu poate fi nefacut ci doar se poare nega sau falsifica

  Cu stima si respect Alex Bude

 6. Pentru none alex,

  Fara gluma, numele propus de tine pentru aceasta noua rasa este cel mai potrivit, fiind conform cu caracteristicile si cu originea acestor porumbei.

  Cu stima.

 7. din punctul meu de vedere nush dc sunt asa de increzuti acei domni…..au si ei porumbei galateni…eu as zice ca nu are rost sa se premieze frumusetea ci doar zborul
  oricum bravo lor

 8. oricum mai nou galatenii sunt de zbor dar………………

 9. SALUT,MIE NU MI SE PARE CORECT SA FIE GALATENI DOAR PT ZBOR,,IO AM GALATENI SI JOACA,,PFUAI,,AM SI O PARECHE CARE ASA JOACA DE PICA JOS…IO LA UN GALETE-AN VREAU SA JOACE NU SE ZBOARE ORE SI ORE…MNO DACA LE FACE PE AMAN2 II BN DAR IO PREFER SA JOACE FRT BNE:d:d ACESTA IESTE PAREREA MEA UNE OAMENI POATE FI DE ACORD SAU NU ;)
  BAFTA LA CRESCATORI DE VOIAJORI PT FONDURI;)
  SI BAFTA SI PT CRESCATORI DE AGRAMENT PT ZBOR SAU PT CE SE PUNCTUAZA

 10. Buna!
  Tin sa felicit pe toti crescatorii care participa la concursurile de zbor si joc, in acest caz pe cei de la clubul Dacia! Orice concurs, care evidentiaza fie si unul din caracterele de baza ale rasei, este binevenit. Felicitari inca o data!

 11. Buna seara.
  Antrebarea pentru cei care ai cunosc pe crescatorii de galateni de multi ani ancoace este “pe care ai recunoasteti?”. Pe niciunul? sau pe 2-3 din toata Romania ? asta este adevarata antrebare care tre pusa. Dupa ce primiti raspunsul la aceasta antrebare puteti ancepe cu “rafinamentele” de gen cum arata acele pasari?, cum au zburat acele pasari (calitatea zborului nu se traduce doar prin inaltime si durata), si an ce conditii de tratament?, dece se pierd atatea pasari? (sunt proaste, si an aceasta situatie care este cauza pt ca porumbelul galatean nu a fost un porumbel prost, sau li se administreaza tot felul de substante pt performante artificiale si porumbeii pur si simplu “explodeaza” an aer si ei dau vina pe soim sau conditii meteo?) si an ultimul rand dar nu pe ultimul loc DECE ACESTI PORUMBEI NU MAI JOACA?
  Cei care au trimis acest material sa-mi raspunda si mie cu argumente, “gargara” nu tine si va asigur ca nu veti castiga noi adepti cu aceste poze facute inainte de…spectacolul dat de unii dintre voi care nu-si pot schimba decat parul.
  Daca vreti puteti continua an aceasta maniera ani buni de acum an colo dar nu veti demonstra nimic si nu veti deveni mai priceputi in ochii “adevaratilor”. Singurul meu regret este ca v-am luat partea o perioada buna de timp si…
  Cuvinte scrise de…mine.

 12. Buna

  D-le Ovidiu din pacate acest pacat nu la apartine doar celor din clubul Dacia find ca la aceasta selectie au contribuit mai multi in principiu toti crescatori din sudul Rominiei de la Turnu Severin si terminind la Galati care au renuntat la standardul rasei si au crescut ceia ce se cerea pe piata din Bucuresti.

  Iar din pacate crestera dupa aceste criteri continua si in clipa de fata udi crescatori din zona Galati si inprejurimi cresc doua tipuri de porumbei uni pt zbor si joc pt placere personala carora nuu le face publicitate iar alti cu precadere ceia ce se cere pt moment pe piata facindule reclama pe pagina web. pt a atrage clienti.

  Uni la discuti particulare au recunoscut ca cei prezentati pe web sint doar pt piata si ca detin si si alti porumbei ce arate diferit fata de cei pt piata si cu aptitudin de zbor si joc.

  Unul din acesti domni la un moment dat a afirmat ca e pregatit sa faca infuzie pina la infinit pt a obtine porumbei ce se cer pe piata si pt care lumea e pregatita sa dea bani grei cu care domnia lui isi intretine toti porumbei.

  Cu stima si respect Alex Bude

 13. Buna

  Pt d-l Ducu in principiu fiecare creste ce doreste si nimeni nu poate sai impuna una sau alta si poate sa faca reclama la ce creste in fuctie de placere si alegera facuta de el personal.
  Dar de aici si pina la a detine o farima de adevar in ceia ce sustine e o mare diferenta.

  Deci stimate d-le Ducu pt a nu te expune in o imagine eronata prin afirmatile ce le faceti poare ca nu ar fi gresit sa cititi istoria acestei rase Jucatori de Galati care dovediti ca nu o cunoasteti ce se gaseste in cele trei carti de profil incepind cu Pr. Dr. Petorfi Etefan ,D-l Feliciu Bonatiu si pe urma si cea mai detailata carte exclusiv pt JUCATOR de GALATI a d-lui Ovidiu Leonte.

  Pe urma fa o analiza daca ceia ce susti nu e cumva deplasat si fara suport daca nu chiar penibil de jenant dovedind ca nu ai cunostinta despre aceasta rasachiar de loc.

  Iar daca d-le Ducu o asfel de lectur vi se pare prea mult si prea istovitoare faceti un efort sa ii citati numele rasei corect de chiteva ori si poate ca cu putina buna vointa din partea domniei tale o sa poti observa chit de eronata este afirmatia dumneavoastra d-le

  JUCATOR de GALATI repet JUCATOR de GALATI citat ” as zice ca nu are rost sa se premieze frumusetea ci doar zborul ” deci JUCATOR de GALATI fara joc hai sa fim seriosi domnilor ca incepem sa fim chiar caragiosi implicindune in discuti dindune cu parerea despre ceia ce nici macar nume nu il cunosten corect JUCATOR de GALATI.

  Cu stima si respect Alex Bude

 14. in primul rind Felicitari celor de la clubul dacia din Bucuresti si bafta in continuare si la Zborurile cu puii. nu vreau sa intru in polemici cu uni alti Da intradevar sint multi galateni care nu joaca dar in acelasi timp si multi care joaca .

 15. Vreau sa incep prin a-i felicita pe toti cei care au participat la concursurile de zbor desfasurate pana in prezent, indiferent de clubul sau asociatia din care fac parte. In spatele unor clasamente stau multe zile de munca, nervi si timp pierdut. Cine zboara porumbei indiferent de rasa, stie la ce ma refer.
  Este foarte usor sa criticam munca unor persoane fara sa dovedim ca suntem mai capabili decat ei. Pana la urma, toti iubim aceiasi rasa. O sa-mi spuneti ca nu mai este de mult aceiasi rasa. Ba da, este! Dar a plecat demult in doua directii diferite, in doua extreme. Cei care au ales zborul de durata, au eliminat jocul PRIN SELECTIE, iar cei care au mers pe joc cat mai spectaculos, s-au trezit ca pasarile nu se mai inalta mai mult decat un bloc cu 4 etaje, iar durata de zbor a scazut sub 30 de minute. Cei care au ales calea de mijloc sunt foarte putini. Asa s-a ajuns la cele doua tabere care isi paseaza pisica moarta de la una la cealalta. Interesant va fi care tabara va lasa orgoliul la o parte si va recunoaste ca se afla intr-un impas si ca fara ajutorul celeilalte tabere nu poate merge inainte.
  In iarna, o mana de oameni au infiintat rollerclubromania http://www.porumbei.ro/infiintarea-roller-club-romania/ tocmai pentru faptul ca nu mai exista alt club specializat pe rasele de zbor si joc. L-am infiintat tocmai pentru ca acei crescatori care nu-si gaseau locul la Dacia sa-si desfasoare activitatea intr-un cadru adecvat.
  Suntem in plin sezon competitional iar portile sunt deschise pentru toata lumea.
  Inca o data felicit pe cei care au participat si vor participa in competitii si mult succes la toata lumea.

 16. Buna

  Din pacate descrierea facuta de domnia ta d-le Ionut Barboianul nu cuprinde toate etapele pe care le parcurs aceasta rasa chiar daca ele sint reiale pt perioada in care domnia ta ai fost activ in viata columbofila.

  De la descrile rasei descrise in cele 3 carti cu aptitudini de zbor performant si joc excelennt a existat o perioada de selectie excesiva bazata doar pe aspect si desen uitinduse cu desavirsire de zbor si joc o perioade de 25 -30 ani si sa asuns la porumbei ce pastrau doar numele de Jucatori de Galati dar nu mai aratau ca cei cu aptitudin de joc si zbor

  Iar plecarea in cele doua directi pe extreme sa facut nu de la adevarati Jucatori de Galati cu aptitudini de zbor si joc ci de la Exemplarele de frumuseta selectate in perioade de glorie doar pe critteri extetice in cei 25- 30 ani.

  Iar in ultima perioada se incearca pe cele doaua extreme resuscitarea la viata a mortului care nu detine nici o aptitudine specifica rasei si in priccipiu sa reusit ceva putin cu rezultate medi pt ca materialul de plecare nu apartine adevaratei rase a Jucatori de Galati ci Galateni de Frumuseta care nu pre au nimic comun cu nici o extrema

  Dar daca am iubi cu adevarat aceasta rasa de agrement Jucatori de Galati cu aptitudinile ei de zbor si joc care au facuto cunoscuta ar trebui sa ne intoarcem la matriale reprezentativ rasei in perioada ce detinea aceste calitati si sa renuntam la criterile pe care iau fost impuse de catre cei care timp de 25 – 30 ani iau slectat pt a se incadra la categoria porumbei de ornament pt frumuseta.

  Caci pt a dovedi ca asa este cautati dragi crescatori ai Jucatori de Galati chind sa facut omologarea Europeana pe ce criteri a fost omologata si la ce la grupa ” ORNAMENT ” DOMNILOR

  Ma tot intreb de ce nu avem puterea de caracter ca din ani 70 – 80 aceasta rasa a fost selectata complect pe linga standard si pe criteri ce nu apartin rase si categoriei dincare a facut parte dar pt ast e nevoi de mare caracter sa recunostem ca ai paticipat la distrugerea celei mai faimoase rase Rominesti si ca mai participam si azi pt ca nu vrem sa recunoastem

  Aceast rasa ar mai ave o sans daca nu se astepta prea mult inchit sa dispara si ultimele remasite din adevarati Jucatori de Galati care au fost crescuti de catre crescatori ca nu au avut nimic comun cu expozitile si cu moda din rindul celor care au fost activi in cluburi in perioada de glorie.

  Dar se pare ca nu prea exista vointa pt ca indiferent de ce incercari se fac tosate se vor doar pe ex. de Galateni de Frumuseta si nu pe Jucatori de Galati.
  Sa nu uitam ce discuti sau creiat chind d-l PIUSSI VITTORIO TORINO
  sia asumat riscu de a fi criticat recunoscind prestatile Jucatorului de Galati si in acelas timp prezentind poze din acea vreme chind Jucatori de Galati detineau ambele caractere zbor de performanta si joc de exceptie.

  Iar daca ati uitat impospratativ memoria fachind o vizita la subiect si faceti o comparatie cu pozale prezentate pt a trage concluzi cu cei pe care domnile voastre vreti sai resuscitati indiferent pe ce extrema va aflati si de detineti aceleas pasari in voliera aveti sansa sa redobinditi atit zborul de durata chit si jocul.
  Daca nu sa stiti ca domnile voastre incercati performante la porumbei galaten de frumuseta si pe buna dreptate europeni iau incadrat la categoria din care fac parte
  Ca urmare asa va fi si rezultatele atita timp chit nu recunoatem gafa de deceni si sa o luam de la inceput.

  Cu stima si respect Alex Bude

 17. Pentru dl. Talpas pozitia 17,

  Nu vreau sa o interpretati ca o polemica ci doar ca o lamurire de termeni ca sa stiu cum vedeti dvs lucrurie si atat. Asa ca va intreb daca galatenii care nu joaca pot fi numiti jucatori de galati mai ales cand ei nu reprezinta cazuri mai rar intalnite cum mai are fiecare prin crescatorie ci reprezinta porumbeii unui club intreg. Puteti sa imi raspundeti si pe adresa personala de mail: “cptare@yahoo.com”

  Cu deosebita apreciere.

 18. bine domnule barboianu atunci cei care agreaza numai zbor fara joc si durata sa incerce sa omologheze o noua rasa zburatori de galati ca daca nu le mai place sa vada ca joaca

 19. pune’ti domnilor poze ku porumbei!!! site’u’ e porumbei.ro nu mese festive.ro

 20. pentru Dina Mergeani rasa aceasta exista de cateva sute bune de ani asa ca nu mai trebuie omologata decat crescuta si antrenata si nu hibridata.

 21. Pentru Gabor Bogdan,

  Daca tot exista de “sute de ani”, de ce pe site-ul asociatiei Dacia nu e mentionat numele de “Zburatori de Galati” (asa cum ar fi firesc) ci doar numele generic de “Porumbei galateni”? Intru-totul de acord ca trebuie crescuta si antrenata si ca nu trebuie hibridata (sincer, chiar ar fi mare pacat…) dar de omologat (inregistrare cu un standard distinct la asociatia europeana) eu zic ca trebuie. In final, pentru ca de urat “spor la joc” nu cred ca e cazul, nu-mi ramane decat sa le urez “spor la zbor” crescatorilor acestui gen de porumbei.

  Cu stima.

 22. Buna

  Stimate d-le Gabor Bogdan in ce priveste durata exsistenta rase ai perfecta dreptate

  Dar din nefericire ceia ce se creste astazi de majoritatea crescatorilor este un hibrid crescut cu precadere pt Frumusete timp de circa 25 – 30 de ani perioada in care nu sa urmarit nici zborul si nici jocul ci doat aspectul exterior si forma.

  Dar chiar daca sa creiat o rasa complect noua se ca forma si aspect si forma se preinde ca este reprezentativa pt aceasta rasa fara sa se recunoasca ca pasarile de azi care fac uz de acest nume nu mai detin caracterele specifice rasei Jucatori de Galati.

  Iar din ce priveste aptitudini de caracter zbor si joc se inceaca o readucere la o asa zisa normalitate pe doua extreme uni doar zbor si alti joc de scurta durata dar sin nefericire rasa Jucatori de Galati le detinea pe amindoua pt ca chiar aceast fapt la facut cunoscut in intreaga europa poate chiar lume.

  Iar din lipsa de curaj de a se recunoaste mare gresala care a fost catastrofala pr Jucatori de Galati crescinduse si factinduse selecti pe criteri doar de Frumuseta iar refuzinduse cu incapatinare o recunoastre oficiala se continua pe ambele extreme o refacere a rasei doar din Hibrizi optinuti in acea perioada catastrofala de selectie pt formarea unei rase pt Expozitie.

  Find ca daca sar accepta ca sa produs o mare eruarie in crestere si selectie o asa mare perioada de timp de care nu sint vinovati cei mai multi din crescatori de azi ci cei care leau predat o rasa hibridata si lipsita de calitati atunci sar recurge la reintroducerea in rasa a exemplarelor din linie vece cu caractere rasei si sar renunta la a mentine aspectele exagerate obtinute in cei 25 – 30 de ani punind acentul mai mare pe caracterele rasei Jucatori de Galati.

  iar ca si consecinte find ca se evita cu incapatinare sa se recunoasca ca sa mers o perioada prea lunga in o directie eronata facinduse in cei 30 de ani un albitraj dupa norme ce nu au nimic comun cu o rasa de agrement cum este sau ar trebui sa fie Jucatori de Galati criteri ce nu a existat in standard care nu are nimic comun cu o rasa de Agrement ci doar cu una de ornament (Frumuseta ) sau vazut obligati aflinduse in fata faptului implinit sa schimbe standardul pt a potrivi rasei Hibrid obtinuta.

  Pt a te convinge stimate d-le Gabor Bogdan ca cele afermate de catre mine si alti care mai crestem ceva ramasite din rasa veghe de Jucatori de Galati fa putin efort si confrunta cele doua standarde si vei observa ce schimbari sau facut sint doar pt a creia un standard pt acest hibrid odios fara caractere reprezentative rase Jucatori de Galati.

  Hibrizi pe cele doua extreme prezentati mai inainte care in momentul in care oameni de buna credinta vrind sa readuca rasa la ce iera odinioara avind la plecare material genetic lipsit de calitate ci doar calitati pt expozitie sa ajuns ca dupa ani de zile de resuscitare sa avem campioni care detin detin titlurile azi la ambele extreme calitati ce odinioara chind Jucatori de Galati nu aveau cap de papagal si nici cioc de vultur iar desanul nu era strict repartizat simetric (lucruri introduse in standard in urma cu 2 ani pt a potri Hibrizilor) erau detinute de 80 % din porumbei iar ceilalti de 20% cu o calitate de campioon detineau puctaje de cel putin dublu campionilor de azi.

  La incheiere tias recomanda d-le Gabor Bogdan si nu numai sa faci o recapitulare la mesajele scrise de catre domnul Torino in o clipa de curaj de care a dat dovada find constient ca prin acel gest is va pune aproape toti crescatori de Jucatori de Galati din ziua de azi ina fara de cei care au prins si vremurile descrise de dinsul.

  http://www.porumbei.ro/porumbeii-galateni-vazuti-de-torino-in-2008-dupa-o-viata-dedicata-acestei-rase

  http://www.porumbei.ro/adevarul-vazut-de-torino-despre-cea-mai-interesanta-rasa-de-porumbei-raspindita-in-toata-romania-porumbeii-de-zbor-si-joc-galateni/

  Constata daca cele marturisite de catre d-l Torino se incadreaza in standardul nou si daca azi 80 -90 % din Galateni de azi mai au ceva comun cu rasa Jucatori de Galati care sia facut numele cunoscut inlume

  Dup ce vei face o mica lectura daca deti o farima de demnitate d-le Gabor Bogdan vei fi obligat sa recunosti ca cele prezentate la acest subiect sint lucruri adevarate macar pt domnia ta personal ca pt a o recunoaste public se cere prea mult curaj.

  Cu stima si respect Alex Bude

 23. pt cei care stiu sa critice e FOARTE USoR sa faci porumbei frumosi si sa mai si joace dar sai faci sa ajuga la performante de zbor zburatii peai vostri si vedeti cit mai aveti pina ajungeti la zboruri de peste 9 ore cineva mai sus zicea de scuze cum sa pierd porumbei si ceva de genul antidoping;eu las intreba daca a vazut vreodata porumbei zburind la inaltimi adevarate pt zbor sau poate dumnealui e foarte invirsta si nu mai vede bine.CU STIMA PT CEI CARE AU VIORII SII TIN PT ZBOR

 24. TOCMAI AM AFLAT CU UIMIRE DE UN NOU TOPIC CU GALATENI ! MA SIMT JIGNIT CA NU AM FOST ANUNTAT! PUTEA-TI SA DATI UN TELEFON ! DAR NU IL VAD PE DL COCU? PROMIT NISTE DEZBATERI INTERESANTE ! TOCMAI TRECU-SE UN AN ! IMI PLACE IDEEA DE A NE REINTALNI IN ACEEASI ECHIPA CA ADEVARATI PROFESIONISTI CE SUNTEM !
  TOCMAI AM INFIINTAT IN JUD MURES ASOCIATIA CRESCATORILOR DE PORUMBEI GALATENI ZBURATORI !! (SUBLINIEZ DOAR ZBURATORI) NU SI JUCATORI UNDE SUNTEM DEJA 14 MEMBRII IN 13 ZILE SI SPER CA INCA 10 SA MAI FIM PANA LA FINELE LUNII FEBRUARIE ! SPUN IN JUR DE 30 MEMBRII PENTRU CA S-AU INMULTIT ENORM CRESCATORII DE GALATENI ZBURATORI ( CHIAR DINTRE CEI VOIAJORISTI CONVINSI ) SI-AU LUAT GALATENI ! AI ASTA DATORITA MIE !Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *