Am vazut acest filmulet pe PV si era considerat ceva groaznic, stupefiant iar crescatorul era considerat un distrus care nu-si merita numele de columbofil, tinand porumbeii in conditii jalnice. Vreau sa exprim si o alta parere. Nu mi se pare nimic in neregula la aceasta crescatorie, ba chiar o consider o crescatorie… pitoreasca.

Crescatoriile de genul asta aduc aminte de copilarie, aveam ceva similar cand am inceput. E placut sa iei curtile la rand sa vezi tot felul de custi care mai de care mai inventive… cand merg cu trenul prin tara ma uit pe geam si descopar zeci de astfel de crescatorii pestrite si neaose care mi se par fascinante. Au un farmec aparte. Cred ca le putem compara cu casele vechi taranesti sau boieresti unice, in contrast cu noile stiluri de vile la sablon care se fac acum, de cam seamana toate intre ele. In unele din asa zisele cartiere rezidentiale rasarite in ultima vreme casele sunt identice, risti sa intri la vecinul daca vii acasa putin mai obosit sau afumat.

Revenind la crescatoria din filmulet – porumbeii arata foarte bine, majoritatea au niste boxe mai mari decat au porumbeii celor mai mari campioni. Singura problema mi se pare eficienta extrem de scazuta, as innebuni sa umblu pe la zeci de usite si sa pun mancare in zeci de boxe. Inseamna ca omul dispune de mai multa pasiune decat multi dintre noi. Este ok sa apreciem crescatoriile elegante ca afara, au aparut si la noi o multime, dar nu mi se pare in regula sa batjocorim crescatorii care au conditii mai precare, nu au posibilitati, sau dorinta sa investeasca. Si revin, crescatoria nici macar nu mi se pare una cu conditii precare, as merge pana la a afirma ca probabil porumbeii aia sunt mai fericiti decat multi porumbei din “lofturi” luxoase de campioni. Pentru porumbei nu conteaza foarte mult cum arata crescatoria, atata timp cat pot cuibari in liniste, au spatiul lor intim, este uscat, etc.