Buna, ma numesc Marius si sunt din Belobresca Jud. Caras – Severin. V-am trimis o poza cu o porumbita (eu ii spun clota).

Am o intrebare: ea a facut 2 oua cum face orice alta porumbita si eu am mai pus un ou sub ea ca mi-a disparut o alta porumbita si am zis sa raman macar cu un pui din ea. Pana acuma vad ca ea cloceste toate 3 ouale, pe parcurs credeti ca va fi vreo problema? Oare o sa hraneasca toti 3 puii ( daca vor iesi toti 3 ) ? Astept raspunsuri si pareri. Multumesc
————————
R porumbei.ro: de regula cresc si 4 pui doar ca se vor dezvolta mai greu si pot ramane cu sechele. De acoperit ii acopera bine pe toti cand sunt mici, cu hrana e problema. Cand mai cresc si i-au trecut pe boabe intregi poti sa ii ajuti cu mancare umezita.

Astea sunt valabile in conditiile in care ies toti la interval de o zi, altfel cel/cei care ies mai tarziu au sansele reduse din start.

Tot din pricina hranirii, pe logica inversa unii crescatori lasa un singur pui pe cuib, sa creasca mai repede si mai bine, spun ei. Hranire abundenta nu inseamna neaparat un porumbel mai bun, nici macar dpdv fizic/corporal. Sunt si alte dezavantaje la un pui pe cuib.

Natura stie ce face si e cel mai bine sa-i lasam sa se inmulteasca asa cum au fost ei programati, adica avand 2 pui pe cuib.