Crescatorie noua – Sergiu Enache

Un nou inceput. Etapele construirii unei crescatorii.

13 comentarii la “Crescatorie noua – Sergiu Enache”

  1. Frumos. Sa ai spor! Originale intrarile. Sper sa iti intre bine pe ele, eu mi-i inchipui numai stand pe plasa incercand sa intre pe jos. :) Sau pe acoperis sunt aerisiri, si intrarea e tot sub acoperis la usite?

  2. Intrarea e prin acoperis. Sa speram ca se invata.. Mai am un prieten care are la fel intrarile si nu are probleme. Vom vedea:)

  3. Felicitari si bafta in continuare! Imi aduci aminte de momentele traite la constructia primei crescatorii. Frumos! Cred ca pe fatada, jos, ar mai trebui niste deschideri, ar circula mai bine aerul. Deja sunt la a doua crescatorie facuta, acum doi ani. Am schimbat-o pe prima, facuta in 2009, pe care o consideram foarte buna. Cu timpul, incet-incet, i-am vazut punctele slabe si le-am avut in vedere cand am facut-o pe asta de acum. Cine stie, or mai aparea ceva deficiente si la asta?! :)

  4. Felicitari! Crescatoria este foarte frumoasa. Ma bucur ca in Romania apar crescatorii din ce in ce mai frumoase.
    Porumbeii vor invata sa intre nu iti face griji. Doua lucruri as mai face: aerisiri mici in partea de jos fata (nu pt tiraj pentru a iesii praful cand dau porumbeii din aripi), vopseste exteriorul nu folosi vopsea pe baza de apa care se exfoliaza pe osb

  5. Eu , ca şi picioare, am folosit niște țevi cu raza de 16 cm, in care am turnat beton. Picioarele din lemn, nu prea văd sa reziste mulți ani. Osb-ul l.am pus pe dinăuntru, iar pe dinafara am pus plastic alb (sunt plăci lungi de 5 m , cu lățimea de 25 cm, grosimea 1 cm. Sunt si mai groase). Cred ca imi fac si eu la matcă fețele de boxe dupa modelul tău.

  6. Multumesc tuturor!
    @geocris, pe ambele le am in plan, si gauri pentru aerisire, si sa il vopsesc. Din pacate vopsitul trebuie sa il aman pt primavara, din cauza vremii.

  7. Doar te-ai complicat cu intrările acelea …nu știu de unde modelul acela de intrare….înguste și întunecate.
    Cel mai simplu era sputnik in fata….la nivelul înălțimii tale.

  8. As dori , daca este posibil si niste detalii constructive(lungime, latime, inaltime). Acoperisul pare aproape orizontal. Care este diferenta de nivel fata – spate. Podeaua este din OSB si va ceda destul de repede. Probabil ati ales acesata solutie pentru a va incadra in buget. Latimea, cel putin in poza, pare cam mica.

  9. @Petrica
    Lungime – 7,5m
    Latime – 2m
    Inaltime – 2,20-1,90m

    3 compartimente, fiecare de 2,5m lungime si 2m latime

    Podeaua din osb, intradevar a fost aleasa dupa buget, cand va ceda, voi pune scandura peste ea.

  10. Multumesc mult pentru raspuns. Si eu doresc sa fac o voliera noua doar de 5m si doua compartimente. Voliera dv semana cu schita mea foarte mult. Mi-am propus L=5m l=2,5 m si H=2-2,5m. Podeaua metalica din plasa de Buzau peste care o sa pun plasa cu ochiuri de 16 mm. Nu este ideea mea am vazut-o la porumbri.ro. Are avantajul ca poti face curatenie mai usor dar dezavantajul ca este mult mai scumpa decit o podea din OSB sau chiar scindura. Desemenea peretele frontal este un pic alfel pentru a asigura o mai buna evacuare a prafului.

  11. Salut. As vrea sa imi fac si eu o voliera din USB ca nu prea am un buget asa mare si as vrea sa imi fac din USB .E bun daca fac din osebe?







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *