Culori rare la puii de voiajor – 2016

Va astept cu poze daca ati scos vreo culoare mai turbata la puii de anul asta… acum pana intra la masina de tocat.
Anul asta stau foarte slab la capitolul asta: doar un saliu fara dungi.
saliu-fara-dungi
porumbei.ro

27 comentarii la “Culori rare la puii de voiajor – 2016”

 1. Aoleu?! Interesanta treaba.
  Mai am salii dar au dungi, sterse dar sunt.

 2. Si eu astept poze. Cumva cred ca o sa simt mai mult pentru topicul asta decat pentru cel cu castigatorul de Barcelona.

 3. Si eu sunt de parere ca puiului din foto o sa ii apara dungile dupa naparlire si iti doresc sa apuci sa te convingi de asta.

 4. Ce linie de cameleoni or mai fi si astia. Am mai avut unul care din albastru s-a facut marmurat dupa naparlire.

 5. anul acesta au fost foarte multii salii din astia eu personal am avut trei dar unul a cedat lupta cu viata , mai am doi unul din germania si unul din ai mei de acasa ,poze dupa ce se termina balamucul cu pui ,nu de alta dar daca ma uit cu drag la ei parca vad ca se duc si astia pe apa Sambetei.

 6. Andrei, sa vezi anumite linii de cuci care initial sunt aproape in totalitate colorati, doar cu cateva puncte albe pe cap si dupa naparlire se fac aproape albi. Puii de zburatori oglindati de budapesta sunt initial rosii sau galbeni simpli( rosu sau galben recesiv) si dupa naparlire capacele aripilor li se fac albe. Se intampla des sa se metamorfozeze puii.

 7. Eduard Karel – campion national la reprodus culori ciudate la porumbeii voiajori.

  Iti urmaresc contul de facebook. Ce postezi tu acolo , n.am vazutin toata lumea.

  Felicitari!

 8. Uau! Am crezut ca e porumbelul meu! Am achizitionat din piata din Timisoara , acum 1 luna un pui identic cu inel galben de 2016. Vanzatorul nu stia nimica de el, ii intrase in voliera…
  Nu e acelasi porumbel? Inca il ai?

 9. Inca il am. Dar am mai pierdut unul tot de culoarea asta (ceva mai scurt la corp) acum vreo luna dupa ce a iesit la zbor. De curiozitate, poate imi dai seria (daca e inelat pe stangul cu cifrele in cap).

 10. @Eduard: niste culori pe acolo de-mi pica fatza! Ii zbori?

 11. An 2016 serie 3011632 si are si o clema galbaena lata pe celalalt picior

 12. Mulțumesc pentru apreciere Adi.
  porumbei.ro da,concurez porumbeii de 13 ani,nu îi țin pentru ornament.Altminteri achiziționam ornament.Majoritatea celor din matca de “colorați” sunt porumbei cu origini excelente și rezultate,unii dintre ei.Aștept sezonul cu puii să vedem cum se mișcă.

 13. Deci e porumbelul pierdut de tines au nu ca sunt curios acum :)

 14. Țin să precizez ca suntem un grup de crescători de voiajori cu culori rare în România,puțini cei drept,dar ușor ușor crește numărul și sperăm să putem participa cât de curând in expoziții,după ce înființăm o asociație/club.Avem și un grup pe Facebook:Asociatia Crescatorilor de Voiajori de Culoare.Vă salut.

 15. Am o poza cu saliul de care vorbeam. E inelat pe dreptul cu cifrele in cap….si se pare ca incepe sa se prefigureze o dunga
  Cum pot sa trimit poza sa apara la comentariu?

 16. https://m.flickr.com/#/photos/37236088@N07/27813816944/
  Puiul din poza e dintr-un mascul negru corb si o comuna (albastra) normala. E prima data cand iese asa ceva, e un model pe care nu l-am mai intalnit, nu e nici marmorat, nici saliu. De altfel perechea asta a scos fie negri, fie comuni. E primul “ciudat”. Sunt curios cum ramane dupa naparlire.

 17. Andrei_o … asta se va face marmorat, s-ar putea ca o parte din penele alea ciudate sa fie de la vreo deficienta sau vreo suferinta… dar totusi, cred ca va fi marmorat!

 18. Sa vedem. Deocamdata nu da dovezi de vreo deficienta de vreun fel. Zboara la fel ca restul. Inca n-am inceput antrenamentele cu cei de seama lui :) plus ca am putini si nu prea renteazaComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *