Cusca Faraday

Cusca Faraday este un principiu folosit de foarte multi campioni din Vest, precum Eric Limbourg si Silvere Toye. Foarte recomandata celor care au volierele situate in vecinatatea liniilor de inalta tensiune. Cum se construieste o “cusca Faraday”? – cu un fir subtire de cupru, unim toate laturile volierei, intr-un circuit inchis, ca o colivie daca doriti. Apoi conectam firul de cupru la o tija metalica introdusa aproximativ 2 metri in pamant.

Intr-un fel ceva de genul impamantarii la orice casa. Astfel energiile negative sunt colectate si eliberate in pamant.

In Romania foloseste vreun columbofil acest tip de protectie a porumbeilor impotriva radiatiilor, tulburarilor provocate de izvoare de apa, retele telefonice, etc..? S-au imbunatatit rezultatele dupa montarea sistemului?

WTD

20 comentarii la “Cusca Faraday”

 1. Ce facem daca si energiile pozitive le eliberam in pamant?

 2. Ce chestie si ce prozti nu va mai lasati duzi in eroare toti mari columbofili au porumbei foarte buni nu alceva eu zbor sub sirme de inalta si cu siguranta nu ii afecteaza ei se nasc si cresc sub ele sint adaptati de la mama natura lasati pasarile inpace si ingrijitile cum trebuie

 3. Eu aveam planuit sa imi fac in weekend.
  Este o idee extraordinara, in principal daca pe sub crescatoria ta trec ape subterane!

 4. Oare daca bag in cusca Faraday doar un compartiment functioneaza? Sunt curios daca se vede vreo diferenta fata de restul.

  Daca am cusca pe picioare de fier bagate 50 cm in pamant imi mai trebuie bara la 2 metri? Sau doar vin cu cuprul pe cele 12 laturi si apoi il leg cu picioarele. Conteaza adancimea la care intra fierul in pamant?

 5. Si eu pierd mai multi pui de cand mi-am facut noua crescatorie si stiu sigur ca pe sub ea trece un izvor de apa,pt ca la 5m am o fantana,stau aproape si de stalpi de inalta tensiune la 20 m,nu stiam ca aceste izvoare pot afecta in vreun fel porumbeii,chiar nu am mai auzit pana acum de acesta izolatie,se pare ca lui Bogdan i-a prins bine,astept cu mare interes si alte pareri!!

 6. Principiul cuștii Faraday chiar funcționează la mine!!! Am avut probleme in noua voliera in sensul ca porumbeii erau foarte agitati, speriati, pierdeam multi pui de acasa si la consursuri si rezultatele din aceasta voliera si in special dintr-un compartiment lăsau de dorit. Am testat problema cu o plac-banda de fier de ~ 80 cm… Se tine placbanda in echilibru pe un deget si trebuie plimbată prin toată suprafața volierei, in locul in care sunt probleme aceasta plac-banda nu va mai sta in echilibru nicicum. Tot timpul in același loc vor fi probleme. Am izolat voliera cu un fir de cupru pe toate muchiile volierei in fir continuu si am facut o impamantare la 2,3 m. Dupa aceasta am testat locul si plac-banda stătea aproape in echilibru perfect!!! La o saptamana dupa aceea porumbeii au inceput sa fie mai calmi si au inceput sa apară rezultatele la concursuri, având câțiva porumbei cu As maraton din aceasta voliera si chiar locul 4 Național Berlin! Testa-ti si daca aveți probleme incercati! Sigur va va fi de folos!!

 7. Mersi Bogdan pentru completari. Este incurajator pentru rezolvarea unor probleme. Si mie mi se par uneori porumbeii speriati fara motiv, desi nu prea am pierdut pui de acasa. O sa iau platbanda, deget am. :)

 8. Apa subterana trece prin acvifere, straturi de nisip si pietris, acestea se gasesc la diferite adancimi. Ganditi va la ele ca la niste rauri subterane care din cauza nisipului prin care trec au latimi mult mai mari. Practic nu cred ca exista multe crescatorii din Romania care sa nu fie situate pe un strat de nisip . Ar exista 2 situatii in care apa subterana poate afecta porumbeii : daca poate creste umiditatea in crescatorie sau daca se surpa dealul cu tot cu voliera porumbeilor din cauza apei, restu este o tampenie. Apa capteaza o parte din radiatii nu genereaza radiatii. Modul de realizare al custii Faraday este gresit. Daca o crescatorie are sa zicem 3m lungime 2m latime si 2m inaltime si punem pe laturile ei o sarma de cupru cu impamantare nu obtinem nici o cusca Faraday,in cel mai rau caz mărim șansele volierei de a fii lovite de fulger. O cusca Faraday se poate obține utilizând plasa sau tabla legate la împământare, se poate testa cu telefonul mobil daca avem semnal înauntru nu este o cusca Faraday. Singurul lucru demonstrat stiintific este efectul negativ al radiatiilor generate de liniile de inalta asupra oamenilor si animalelor. Acea sarma de pe laturile crescatoriei genereaza efectul placebo asupra crescatorului care devine mai increzator si tranzmite starea porumbeilor. Multi campioni sustin ca inaite de imbarcare se “joaca” cu uni porumbei, acestia fiind de obicei printre primii sositi. Sa gandim logic, presupunem prin absurd ca am avea un camp magnetic al pamantului uniform distribuit. porumbeii ii eliberam la est de crecatorie intr o zii inorata la ora la care soarele se afla deasupra locului de lansare (ca sa nu se poata orienta folosind soarele). Campul magnetic fiind uniform porumbeii percep aceiasi senzatie si spre est si spre vest. Cum se intorc? Aceste mici diferente de camp magnetic sunt ca niste repere vizuale pe care porumbeii le folosesc. Eu cred ca domnului Bogdan Oros este un columbofil foarte bun si are porumbei de valoare,nu cred ca 3 sarme prinse de voliera l au facut campion.

 9. Feng shui .toate au un sens in viata .Normal ar fi sa studiati si apoi sa aplicati …Felicitari ……..multe sunt in viata de vazut, studiat si aplicat.

 10. interesant de incercat cu platbanda. daca nu-si mentine echilibrul incercam si varianta cu firul. nu cred ca, costa o rola mai mul de 70-80 lei, gandindu-ne in comparatie cu cheltuielie anuale( antrenamente, concursuri, hrana, produse, cotizatii).

 11. subscriu la com 11……va imbatati cu apa rece! mai bine cautati alte cauze legate de sanatate si motivatie si nu mai umblati dupa cai verzi pe pereti.

 12. Super descoperire…..conectati cele doua capete de fir de cupru la o faza si un nul si obtineti un circuit tip bobina unde porumbeii sunt electroni…..mda ce sa zic se aplica principiul lui Farady in columbofilie….stati sa vedeti cand om aplica teoria relativitatii lui Einstein ce va fii (:)

  Pastrati porumbeii sanatosi si ingrijitii cum se cuvine pentru ca restul….e can can.

  Un Paste fericit tuturor.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *