Un antrenament beton pe mare.
La lansare ai impresia ca intra direct in apa.

Topicul vechi:

Porumbeii castigatori in topul preferintelor columbofililor sunt:


Daca unii porumbei au acumulat 2-3 voturi, acestia 3 conduc detasat:

49: Lady Dy – ESP-317005-2009 – 80 voturi
32: Edu – CAN-000856-2009 – 34 voturi
47: Aksel – ESP-321330-2009 – 32 voturi

Este foarte interesant faptul ca femela solzata LADY DY a obtinut peste dublul numarului de voturi ale urmatorului clasat. Este multa presiune pe umerii ei la finala, dar si galerie pe masura.

Topicul initial

Cei de la Derby International Arona Tenerife au postat fotografii cu toate pasarile inscrise si am selectat un lot de 50 de porumbei. Sa incercam o statistica interesanta.

Din Februarie incep etapele pe mare, iar in Martie este finala. Daca vrei sa-ti testezi flerul si “simtul” la porumbei doar pe baza unei poze, alege-ti favoritul pentru cursa finala. Pozele le-am ales evident in mod subiectiv din sute de porumbei, pe un criteriu cat se poate de profesional si inteligent si anume: “mancati-as, cum arata!”. Totusi din 50 de porumbei macar unul tot trebuie sa-ti placa, sunt cam toate genurile.

La ultimul antrenament i-au spart direct de la lansare 3 soimi, se vede in filmul de mai jos. La sosire ii asteapta alti soimi. La finala vor avea de zburat 300 Km pe mare…
Locul 1 castiga 20.000 euro.

Sa vedem favoritul caruia dintre noi supravietuieste pana in finala si ajunge cel mai sus in clasament, sau de ce nu, pe locul 1.

Voturile acumulate sunt aici.

Filmele:
Lansarea incepe la minutul 3, apoi ataca soimii, impartind stolul in 4-5 bucati.

In tot stoloiul ala este si un porumbel romanas de-al nostru, care a ajuns si in cei 50 pusi aici intamplator, datorita culorii deosebite, nu i-am ales dupa nume de crescator. Sigur ii vom tine pumnii cu totii, dar va rog alegeti totusi favoritul fara a tine cont de acest amanunt, pentru obiectivitatea statisticii.

Sosirile incep pe la minutul 2 si mai spre final e alt soim: