Diferente de pret

Va salut. Ma numesc Dragos, din Pitesti, si as dori sa va propun un subiect de discutie, subiect pentru care, zic eu, vor exista foarte multe pareri: care este explicatia diferentelor mari de pret intre porumbeii vanduti afara(Belgia,Olanda,Germania) si cei vanduti la noi-mentionez ca este vorba despre pasarile provenite de la acelasi crescator. Spre exemplificare, pe situl herbots.be, la porumbei de vanzare, veti gasi un pui original Frans Labeeuw la pretul de 500E, linia Favorie. In aceelasi timp, in tara, pe unul din siteurile de licitatii porumbei, o femela de 2 ani, original Frans Labeeuw, cu un pedigreeu aproape identic cu al puiului mentionat mai sus – linia Favorie, costa sub 200E. La fel, porumbel original Marc Verschelde ,100% E Denys ,linia Adonis Barcelona ,costa la noi 200E iar afara peste 500-600E. Va multumesc.

Categories Diverse

66 comentarii la “Diferente de pret”

  1. diferenta este ca iei au si porumbei mai buni si investesc si mai mult ca columbofili din tara noastra da sper ca pe viitor si noi columbofili din romania sa ajungem sa investim asa cum investesc iei si sa avem aceleasi performante cu respect cristi

  2. pai mi se pare ceva normal daca ne gandim unde este mama voiajorilor,si anume belgia,olanda…cand mergi in zona unde se zboara puternic te gandesti ca gasesti porumbei puternici iar preturile sunt mult ridicate de faima locurilor mult mai mult decat de valoarea pasarilor,…..si totusi competitiile de la ei sunt mult mai puternice decat la noi,acolo gasesti pe o strada campioni cati gasesti la noi in cateva orase,se investeste mult in porumbei iar produsul rezultat “porumbelul” are pret de pret….si ar mai fi si piata,…adica la ei mereu sunt mai multe cereri decat oferte,la noi mai multe oferte decat cereri.Romania are columbofili de valoare si are porumbei valorosi dar nu are multa istorie columbofila cunoscuta international,…..la noi multi columbofili nu au site-uri unde sa le gasesti porumbeii de vanzare,,….nu prea stim sa facem poze la porumbei,mai pe scurt suntem cam pusi pe treaba sa zburam,sa facem norme,sa facem achizitii,dar mai putin pe vanzare si reclama….

  3. poate ca in celelalte tari banii au alta valoare,dar eu personal nu cred ca acele pasari fac 500 de euro,tot mai bine cumperi din romania.belgieni au si ei faima lor

  4. Asta este piata. Noi nu avem (marea majoritate) veniturile la nivelul celor din afara. Un exemplu il constituie licitatiile de pe siteurile noastre. Anul trecut cand au fost expusi porumbei de la Emiel Denys la preturi intre 300 si 700 de euro parca numai unul s-a dat.
    Si la preturi de 200 de euro sunt probleme ( intrebati-l pe Alex Racean). Asta e. Cei de afara stiu ca daca ofera porumbei la licitatie in Romania la preturi peste 200 – 250 de euro au sanse foarte mici sa vanda ceva.
    Asa e la noi, mai bine luam o caruta de pui cu 30-40 de lei bucata de la ” campioni “decat sa luam un porumbel dintr-o linie valoroasa cu 200 – 300 de euro.

  5. pai poate puiul este din linii mai celebre ca fem de 2 ani si parintii puiului poate sunt campioni ……asta ii parerea mea!mai asteapta pareri de al alti columbofil cu mai multa experienta care pot da un raspuns mai dezvoltat.mult succes in contrinoare tuturor columbofililor!!!!sa auzim de bine!

  6. mentionez si la noi in tara un porumbel iese campion national iar fratele de cuib nu claseaza nici o etapa.Sunt multi romani care fac afaceri cu porumbei straini cu pedigree reale da cumpara porumbei doici de la mari crescatori verisori,fratii,nepoti cu cele mai bune exemplare ale acestor straini si cumpara in jur de 40-50 de porumbei la un pret de 80-100 de Euro
    si ii vand in tara la pret dublu si noi ne bucuram k lom porubei de la cei mai buni crescatori din lume .

  7. ei zic ca porumbeii costa mai mult in afara ca sa fie teapa mai mare…

  8. pai ce sa facem daca suntem romani. asa e intotdeauna la noi

  9. Buna eu detin doar porumbei de agrement deci nu cunosc preturile la voiajor nici in afara nici intara, dar am eu un alt exemplu similar dar sa zicem invers, am luat in Italia un mascul de king cu 95 puncte campion la o expozitie la clasa pui cu pretu de 20 euro, prin august aveam nevoie de o femela si am fost la tirgu de pasari din Tirnaveni unde nici o femela de king nu era mai jos de 800000 mii lei vecchi, multe fiind si fara inel, aici care ar fi explicatia. Mentionez ca masculu nu era campion la o expozitie de club ci una obisnuita multi rasa.

  10. io zic ca preturile afare le poti negocia si la 50 %

  11. Sa fim realisti,la noi porumbeii care sunt adusi din Vest si sunt comercializati aici costa de 2,3 ori mai mult decat acolo.

  12. Apropo,cei care sunt comercializati sub pretul de achizitie,sa fiti siguri ca nu vor reproduce nimic de valoare,doar nu credeti ca cei care vor sa scape de ei sunt tampiti sa-i vanda dupa ce au reprodus exemplare de valoare.

  13. diferenta de pret cred ca e din cauza situatiei economice.salariul mediu la noi este de 300euro iar la ei de 2000euro.s-au adus e adevarat si porumbeii de valoare de la crescatori de top dar si foarte multe stifturi care pe acolo toamna se dau gratis pt. a scapa de ei dar cand vin in tara braveaza si se lauda ca ia costat mii de euro.avantajul comerciantilor e ca la noi sunt foarte multi naivi care se excita cand vad un pedigreu colorat in tipla pe care sunt trecuti nume pompoase de nu stiu ce campioni.repet in romania s-au adus si porumbei de valoare dar foarte putini.

  14. aia de 200e costa de 200e si aia de 500 si 600 de euro aia au km la bord de nu sti sa descifrezi si aia de dinkolo au pasari nu ca noi stiu pe cineva care a da mii de euro pe porumbri nu de 500 si 600 de 3000 de euro in su a dat si 25000 de euro pe o porumbita si aia scumpi adusi de dincolo aia chiar ca fac rezultate aicea la noi

  15. Sunt in zona in care porumbeii zboara marele fond si maraton ,porumbeii nostri au zburat in cele patru puncte cardinale si au obtinut (fara sa fiu lipsit de modestie) rezultate de invidiat.In ultimii ani vad foarte putini crescatori “care au platit”si ne-au spart cu rzultatele.Persista ani de-a rindul porumbei care s-au format in zona.Paradoxal este aspectul ca acestia nu au valoare mai mare ca cei care se aduc din afara.Avem porumbei care au facut 4-5 maratoane si cu locuri in fata si…costa mai putin decit unul din afara care are’nume’

  16. Sunt foarte multi porumbei de vanzare pentru ca multi crescatori doresc sa vanda porumbei pentru a face si profit de pe urma porumbeilor, vorbind aici de crescatorii cu renume si rezultate.Poate ca in tarile din vest sunt multi porumbei de valoare si este mai greu sa vinzi acolo decat adevarati campioni pentru ca toti stim ca in Belgia , Olanda , Germania… sunt mult avansati fata de noi in acest domeniu si nu aduc in loturile lor decat pasari cu ceva in plus fata de ce au ei. Pentru a vinde cat mai mult sunt adusi la vanzare in toate tarile unde exista cerere si la noi in tara exista cat de cat, dar sunt constienti ca nu se pot da la preturile cu care sunt vanduti in vest si atunci se reduce pretul aftfel incat sa ii dea si sa le raman si profit. Porumbei vand doar cei care au ajuns sa faca bani din asta, dar va asigur ca este foarte greu sa achizitionam un porumbel din strainatate de o valoare reala, el avand un plus mai mic sau mai mare de valoare fata de porumbeii de la noi. Stiu destul de bine de la un columbofil destul de bun de la mine, cu rezultate bunicele in concursurile de fond si abonat al locurilor in expozitiile nationale cat de greu a fost sa ajunga in crescatoria unui columbofil din Belgia si nu mai zic cat de greu sa achizitioneze ceva. Acesta mi-a spus ca valorile nu ies din crescatoriile belgienilor.La noi sunt vanduti porumbei ceva mai slabuti unor oameni mai putin potenti financiar decat in alte tari unde probabil ca nici nu s-ar vinde acesti porumbei. Sa nu credeti ca nu le convina sa vanda si la pretul asta mai redus decat in vest pentru ca ganditi-va si voi: e chiar ata de greu sa cresti niste pui pana la o anumita varsta si apoi sa-i dai cu 200 de euro bucata?pai din astia 200 de euro daca scazi costul pentru ingrijirea porumbelului,costul de transport, costul pentru a-l vinde printr-o licitatie eu cred ca se ramane cu ceva.Sper ca nu v-am plictisit, vant in pene si sanatate voua si pasarilor voastre.

  17. E diferenta si de venituri si implicit de banii investiti:)

  18. Probabil sunt dintr-o linie mai slabut cotata decat cei care se vand afara, dar cat timp sunt de la acelasi crescator, cred ca sansele sunt aproximativ similare si cu 200 si cu 2000 de EUR. Nu de putine ori asa numitii porumbei de aur au dat numai pui prosti, iar din unii pregatiti pentru oala au iesit campioni…asta pentru ca genetica e prea complexa si defapt asta-i tot farmecul.

    Deci, daca sunt de la un crescator de succes, probabil merita pentru ca oricum nu tine gloabe doar ca sa ocupe cotetul.

  19. personal consider ca pasarile di belgia sunt mult mai calitative decit

    cele di rominia ,eu am cumparat 4 belgieni de la un prieten care a

    adus 20 de bucati care vreau sa va spun ca aveau o medie a calitatilor

    musculatura aripa ochi (de exceptie) tuate cele 20 de pasari fiind

    deosebit de greu sa aleg ceva deosebit sincer este ceva ce ma uimit

    mentionez ca cel care a adus pasarile se pricepe cu adevarat .

    pretul nu a fost foarte mare si pasarile fara pedigree doar tloane de

    proprietate dar daca ar fi avut pedigree deosebit ar fi costat multi

    bani (personal conteaza pasarea si media calitatilor porumbelului)

    UN INCEPATOR AMBITIOS

  20. Mai ginditi-va domnilor si la faptul ca afara se cistiga bani frumosi din rezultatele porumbeilor ,si e normal sa coste mai multi bani,pe cind la noi se cistiga experienta si bani cheltuiti numai din pasiune. Asta e raspunsul

  21. pentru mikey sunt porumbei si de 800 si de mii de euro dar garantie pe ei nu poti pune tre sa fii foarte sigur de unde iei si ce ei adica sa cunosti cit de cit porumbei deci la un cunoscut ajungi sa iei sau pin el putini dau din voliera porumbei valorosi sau poate nici nu dau ca aia nus de dat

  22. Adrian, problema e ca nici din cei 4-5 zburatori desavarsiti nu iti poate garanta NIMENI ca scoti MACAR o valoare. Poate ca intr-adevar, sansele sunt ceva mai mari, dar daca ceilalti, considerati “surplusul” sunt rude apropiate cu cei 4-5, ai sanse mari si cu ei. Sunt o multime de cazuri in care un fff. bun zburator da numai ciori si unul care nu prea claseaza da campioni.

    Daca au acelasi sange de origine buna (factor esential), mai depinde doar de norocul impartirii genelor la embrion, adica loterie.

  23. Raspunsul la intrebarea pusa de Dragos este foarte simplu, faza cu veniturile mici pica ,probabil marea majoritate dintre voi intra pe http://www.Pipa.Be.si vedeti acolo prima strigare 2000 euro si ajunge la cateva mii bune ,pe un porumbel pe care il gasesti si in romania pe licitatiile noastre dar la 200 euro maxim , nu aveti impresia ca ceva nu este in regula ,de ce nu se baga straini pe siteurile noastre ,pt ca ar putea sa iasa mult mai ieftin , si sa mai dau un exemplu am vazut porumbel pus pe licitatie la noi de Flor Anghels acolo un pui porneste de la cateva sute bune de euro iar la noi cu acelasi pedigreu il poti achizitiona la 500 ron , totul este o mincinuna o teapa mare ,acte falsificate fratilor , nu mai vorbiti de venituri mici ,negocieri , valuare , etc, etc .

  24. Buna Domnilor..
    Daca cineva are o adresa de site, oficiala unde sa putem vedea negru pe alb, rezultatele acestor porumbei care sunt la licitatie, veti putea foarte usor,sa gasiti si explicatia acestor diferente de suma .
    Insa atata vreme cat ochiul fuge intotdeauna dupa nume si pedigree pompoase,nu veti descoperi niciodata adevarul, mai ales in zilele noastre , cand tehnica moderna ne ajuta atat de mult sa ne furam caciula unul celuilalt….
    Din punctul meu de vedere tind sa cred ca acesti porumbei sunt in tara mai eftini decat in afara , din mai multe motive .
    In tarile vestice cu traditie un crescator de renume nu-si poate vinde la el in tara numele la un pret de 200?. Numele lui se ridica la sume mult mai mari…
    Ei nu dau ocazia ca cineva sa-i reproseze, ceva ,in schimbul unei astfel de sume ……iar apoi legea concurentei , asta fiind la ei foarte mare , un astfel de crescator , prefera sa vanda porumbeii undeva mai departe , unde cumparatorul nu poate sa-i arate obrazul, si nici concurent rival nu-i va fi niciodata.
    Unii prefera sa-i dea mult mai eftin in alte tari unde porumbeii pot avea locuri de cinste, facandu-i reclama, in felul acesta avand piata de desfacere asigurata pentru o perioada.
    sunt multe explicatii…

  25. dar nu s a intrebat nimeni cati dintre campionii nationali,regionali,etc au origini proaspat importate?!?cred ca f f putini,aici poate e vb de aclimatizare(adaptare la altfel de rute,radiatii,poluare etc).tot din porumbeii autoctoni se trag campionii….

  26. nu cred ca in vest sunt porumbei mai buni ca ai nostri doar alta mentalitate si bani

  27. Pot s?-?i aduc un pui din Favorie cu 200 – 250 euro de la Frans LAbeeuw. ?sta e pre?ul lui. C?nd iai mai mul?i mai negociezi.
    depinde ce fiu a fot pe licitaie ?i ce fiu a fost pe Herbots. Plus c? ?i Herbotsii trebuie s? tr?iasc? nu???
    C?t prive?te valoarea cresc?toriilor de afar? personal cred c? se g?sesc porumbei foarte valoro?io afar?, dar cost? foarte mult ?n general.
    Avantajele lor sunt urm?toarele: concuren?? foarte mare, real?, pentru campionatul na?ional at?t la demifond c?t ?i la fond ?i maraton sunt anumite etape na?ionale, obligatorii, deci nu joac? fiecare pe strada lui.
    LA noi toat? lumea fuge de concuren?? ?i ?ncearc? s?-?i creeze vantaje. Acest lucru duce la sc?derea calit??ii porumbeilor.
    ?n acela?i timp cunosc cresc?tori care sunt mult peste cei de afar? chiar ?n Rom?nia.
    O alt? problem? la noi sunt tentativele de fraud?: ceasuri fermecate, cipuri duble, fi?e false, despre care to?i vorbesc doar pe la col?uri dar care cred c? sunt ceva real.
    De aceea pentru CAmpionatul European am introdus la etapele de maraton reclemarea cu o a doua clem? s? elimin?m din aceste probleme.
    Sfatul meu este urm?torul: marge?i ?n cele mai puternice cresc?torii din Rom?nia, unde s? fi?i siguri c? se joac? corect ?i unde sunt rezultate constante m?car de 10 ani. Lua?i de aici porumbeii foarte buni chiar dac? da?i 1000 euro per buc. Apoi zbura?i de aici ?i din c?nd ?n c?nd (o dat? la 3 – 4 ani) aduce?i ?i unul de afar? ADEV?RAT. Dac? putre?i, dac? nu pute?i concura cu succes foarte mare doar cu porumbei rom?ne?ti.

  28. Cred ca H. Ciprian (29) este aproape de adevar.
    Sper ca factorul “loterie ” va ramane inca mult
    timp valabil in columbofilie.Chinezii au dat zeci
    si sute de mii ? pe porumbei dar cred
    investitie=succes este o simplificare exagerata.
    Cel mai sigur e, sa cumparam porumbei
    de la crescatori unde cunoastem bine persona si
    porumbeii.

  29. Referitor la faptul ca in vest se castiga mult ……sa nu uitam ca pentru a castiga unul restul trebuie sa piarda,deci sa nu-i punem pe toti din vest in oala cea mare,ci intr-una mai mica,si la noi in oala cea mica se fac bani,…nu cred ca cineva care are in tot anul norme si locuri bune nu castiga bani.Si afara este la fel,unul castiga iar restul pierd,daca vorbim doar de cei care sunt campioni atunci vorbim de cei care fac bani din porumbei,dar daca vorbim si de cei care pierd ajungem si la cei care nu castiga bani din aceasta pasiune.Asa este si la noi,doar ca la ei preturile sunt mai mari pentru ca au bani mai multi,…..mi se pare normal sa dai 500 e pe o pasare cand ai salar de 2000 e…la noi 500 e este un salar bun pe care il au putini si din care trebuie sa traiasca nicidecum sa cumpere o pasare….tocmai de asta la noi merge braconajul…nu de putine ori aud:”ma duc sa dau drumul la stol !….azi este concurs greu,sigur cade ceva bun !”…pai cand ai pasari in voliera nu te mai gandesti sa capturezi prinsi,….dar la noi acesta este adevarul,majoritatea suntem slabi si ne ocupam cu lucruri slabe…..

  30. cei din strainatate au incredere in uni porumbeii e normal sai vanda scump;)

  31. asa este Razvane ,aici am vrut sa ajung cu intrebarea mea-diferenta mare de pret nu consta chiar in minciunile pe care le inghitim? Este greu de crezut ca marii zburatori de afara dau la noi porumbei cu pret mic doar ca suntem mai saraci.

  32. eu nu am avut probleme cu preturile pt ca nu cumpar porumbei scumpi
    nu pretul il face pe porumbel ci calitatile sale
    eu am inceput sa zbor porumbeii in2004 si am zburat 2 ani la rand
    nu pot sa spun ca am fost foarte bun dar am avut 12 porumbei si pana la radauti prut am ramas cu 10 la zborurile cu puii,cu porumbei facuti din piata si de la porumbari simpli fara acte si prosti
    in 2oo4 am cumparat un porumbel de jansen din 1992 cu pedigreu provenit de la d-nul stanuca si o femela de bric,desmet mathis de la rosca,am scos 4pui si nu le-a facut pielea o ceapa,asa ca nu ma mai incred in acte jansenul inca il mai am la cineva pt ca eu sunt in spania dar nu are nici un rezultat,in schimb am un doi masculi de la un baiat din adanca unul prins si unul spunea ca e de la sotir si asa i-am pus si numele,anul asta pui din sotir din 2007 a fost primul in cotet la ultimul zbor de polonia,din celalalt nu a zburat decat pana la granita,in orice caz sunt bucuros ca am reusit o performanta mica dar pe munca mea nu a altuia si nu cu pasari scumpe dar cu calitati ,mai am trei pui lasati in 2006 la niste prieteni din care 2 au facut terespolul anul asta)varul meu

  33. diferenta este ca in romania cumperi nijte ciurucuri si in strainatate cumperi porumbelu adevarat;)..

  34. domnule tunduc ne vorbiti mereu de concurenta.este foarte bine dar la ce ajuta concurenta daca in final se poate calcula punctajul pe clasamentul de pe asociatie sau club.stiti bine ca si in belgia si olanda campionii isi iau in calcul punctajele de pe club unde de multe ori participa nr. minim de crescatori si porumbei.la noi este aceiasi problema va rog sa verificati primii 3 porumbei de la toate categoriile din campionatul national verificati in special porumbeii cu norma olimpica si veti vedea ca in foarte putine cazuri se folosesc punctajele din clasamentul mare.personal am fost devansat de porumbei care au folosit punctajul de pe clasamentul pe asociatia lui cutoate ca in clas.mare por.meu avea puncte mai putine.atunci la ce bun clasamentul mare pt. o asociatie cu nr.mic de membri.

  35. Buna

    Pe langa problemele enumerate mai sus, ganditiva d-lor, ca acesti columbofili din vest mai si pareaza. Si daca de ex. ai un porumbel “X” pe care tot pariezi ca vine primu si in final mai iese si campion la o anume categorie,normal ca el , produsii din el vor fii fff scumpi. Pt ca cresca torul se gandeste,ca acel porumbel i-a adus cateva sute sau mii de euro din pariuri plus ca a mai iesit si campion.Acum eu va intreb ,daca ati avea o astfel de pasare,ati vinde-o,sau daca ati vinde-o,ce pret ar avea?
    Plus de asta ei pun mare accent pe pariuri,pe ei ii intereseaza loc 1 fiindca ala aduce banu,pt ca face eu stiu ce barem. Cam asta e la ei.
    Daca n-ar mai parea ca sa castige bani,unii s-ar lasa.

  36. pt. domul Marius: cand cumparati 2 prinsi sau chiar prindeti 2 porumbei si zburati pui din ei a cui este munca ? nu as crede ca a d-voastra deoarece nu stiti nimic de trecutul pasarilor iar un rezultat bun nu este al muncii proprii( selectie,incrucisare,etc.) este al norocului….nu as crede ca sunt porumbei buni prin targuri cu tichete de proprietate,sunt doar prinsi,pripasiti,a caror origine nu o stie nici vanzatorul si nici cumparatorul,iar daca printre ei se mai aude Aarden,Janssen,M.Desmet,etc,…este doar pentru a atrage cumparatorii naivi care cred ca un astfel de porumbel se vinde cu 10 lei…..nimic mai mult..

  37. Diferenta spun eu este ca cei din afara care au porumbei nu isi permit sa te minta si sa iti dea alt porumbel pt ca majoritatea din asta traiesc(in belgia la 3 case gasesti porumbei) si eu zic ca mai bine dau 500 de euro pe un porumbel de afara decat sa imi iau din tara de la cineva un porumbel si sa fie la 200 de euro pt ca are pedigreul la fel ca al unia din afara pt ca asa suntem noi romanii pana nu furam pe cineva cumva nu suntem noi

  38. porumbelul voiajor e loterie poti sa dai 100 de roni si sa faca 10.000 sau poti sa dai 10.000 si sa faca 100,si noi avem porumbei buni dar nu stim cum sa investim in ei

  39. Pt coco: BArcelona, Pau, NArbone, Perpignan, St Vicennt, Brive, Bourges, Blois, Ablis, etc sunt c?teva concursuri na?ionale ?i interna?ionale foarte cunoscute. Aici conteaz? etapa ?i clasamentul mare are o importan?? colosal?. Vr?jelile cu punctajele sunt frec?ie la picior de lemn. Doar esticii mai cred ?n ele. La aceste etape costul per porumbel este mare (ex Barcelona 12 euro f?r? premii) ?i lumea bag? ce are mai bun.
    ?ntradev?r punctele acumulate pe centre sunt uneori mai bune: ?NV??A?I CE ?NSEAMN? DIFEREN?A ?NTRE REZULTAT ?I VALOARE, atunci poate ve?i vedea diferen?a ?ntre un campion cu puncte pu?ine pe centre sau ?n concuren?? sc?zut? ?i un ARTIST. E bine s? fim azi primii dar este foarte important unde vom fi m?ine ?i mai ales cum se va vorbi de noi m?ine!

    Pt Vlaicu, eu nu prind porumbei ?i nu cump?r f?r? s? ?tiu ce cump?r deci subiectul nu e pentru mine!

  40. Preturile le fixeaza cumparatorul, piata. Asa va fi intotdeauna. Insa cei care traiesc din afaceri de genul asta vor incerca intotdeauna sa obtina un pret cat mai mare, astronomic. Si in acelasi timp, nu va poate oferi absolut nici o garantie.

    Doar istorisiri si hartii cu tabele, “poleite in aur”. Absolut nici o garantie. Si e dubios cand o persoana cere un pret mare pe un porumbel intr-o tara si coboara din el de trei ori mai mult in alta tara pentru ca trebuie sa-l vanda repede. Vorba este, vreti sa inghiti galusca? Unii clienti o fac cu placere pentru ca sunt excentrici si au bani de aruncat in stanga si-n dreapta si le plac jocurile de noroc. Si de fapt, multe comentarii de la voiajoristi demonstreaza ca e ceva mai mult decat pasiunea de a creste porumbei… si pe asta se bazeaza si negustorii iscusiti. :P

    Parca pe aici pe undeva citeam ca strainii se intereseaza de linii romanesti pure… asta ar putea fi un indiciu…
    Aveti mare grija ca la multe din liniile vestite gradul de consangvinizare este la cote maxime. Proprietarul profita la maxim. Si in multe cazuri, in volierele noaste este aur. Si primii care o stiu, sunt strainii si cativa negustori romani avizati. Asa ca, “ochii mari”!

  41. Aveti dreptate domnule Tunduc,nu este pentru d-voastra este pentru domnul Marius,…..daca era pentru d-voastra scriam Tunduc Marius,si oricum va cunosc activitatile in columbofilie si stiu ca nu va ocupati cu lucruri slabe,…..Succes in continuare !

  42. Cit mi-ar place si mie sa stiu care sunt aceste linii romanesti pure.

  43. Parerea mea despre acest subiect este……fratilor sa fim realisti pasarile cu nume din belgia,olanda,germania….au fost incercate si nu vin bine puiii de la ei..de aia au scazut pretu de la o pasare de 500 Eu la 20 sau 100 pt ca stie ca nu vin puii bine de la ei ….sau au porumbei mai buni ca ce au adus…..deci nu va lasati dus de nas de porumbei din tara:))

  44. deci porumbei din romania ce wse vand la 200 euro au fost icercati si nu au dat bune rezultate

  45. nu e prost cel care cere ,prost e cel care da………….apoi cred ca loteria joca un rol important in a reproduce un porumbel bun,eu am o vorba :poti sa ai in crescatorie porumbeii care odata cuplati sa iti dea CAMPIONUL,dar toata viata sa nu imperechezi cei doi porumbeii

  46. domnilor,cati in afara de Tunduc ati cumparat porumbei de afara,vad ca toti va dati cu pareri,voi deja va ganditi sa vindeti,dar ce??/voi chiar nu intelegeti ca marii crescatori de afara VA VAND PORUMBEI,DAR NU VA VAND MINTE,degeaba cumparati porumbei buni,daca nu sunteti in stare sa i lucrati,si atunci veniti si spuneti,ha ,mi a vandut porumbei rai,ce vb de loterie,sunt pasari care nu au dat rezultate la un crescator,dar cand altul i a cumparat,in 3,4 ani a ajuns in varf,ce spuneti de asta….de aceea cred ca preturile sunt perfect justificate,cred ca noi romanii vrem doar repede rezultate cu munca cat mai putina,mai cred …..dar ce conteaza,oricum imi veti sari in cap,faceti cum credeti voi ca i mai bine.va intreb cati stiti sa cititi un pedigree,si sunt sigur ca putini din Romania stiu sa l citeasca,asa ca imi permit sa va dau un sfat,ascultati l pe Tunduc,cumparati porumbei gata aclimatizati din Romania,si zburati i,faceti imperecherile potrivitesi dupa aia mai vb.oricum la EXPOZITIA NATIONALA DE LA ORADEA ,VETI AVEA OCAZIA SA ADMIRATI PORUMBEI DE MARE VALOARE SPORTIVA,BANI SA AVETI.BAFTA

  47. noi nu avem salarii de 1.000E, ca cei din (Belgia,Olanda,Germania) daca ar fii si la noi preturi de 5-600E ar scadea performanta si nu pedigreu conteaza.

  48. Faza cu ACLIMATIZAREA este o MARE TAMPENIE, o scuza pentru porumbeii prosti care costa multi bani.
    Daca ar exista acest monstru,numit aclimatizare,cum imi puteti explica faptul ca pui crescuti in nordul Europei castiga concursuri la columbodroame in Africa(atentie,zburand peste desert) sau China?!

  49. BINE ZIS COSTY, de exemplu de ce din porumbeii importati,sa dam ca expl.pe DOMNUL TUNDUC din unii zboara puii direct iar din altii se pierd relativ repede sau alt expl.:de ce la columbodromul BALCANIK FAYR PLAY in ultimii ani au invins puii adusi din europa de vest,cred ca raspunsul il gasim in sfaturile MARELUI DUSARDYN :exista porumbei buni si porumbei prosti,din pacate sau din fericire cei prosti depasesc ca proportie pe cei buni,altfel volierele tuturor ar fi suprapopulate daca proportia ar fi inversa.

  50. sunt incepator dar nu pot sa ma abtin sa-i contrazic pe mai marii.
    anul acesta am achizitionat 30 de pui plus ceva batrini.
    dar de la crescatoricare nu dopeaza porumbeii;si cred eu ca acesta este un aspect foarte important.
    EU VOi INCERCA SA CREEZ O LINIE CARE SA NU AIBA NEVOIE DE NICI
    UN FEL DE MENDICATATIE.
    Porumbelul de afara “schimba apa aerul si fraerul”.

  51. Mda , ca un sumar la acest topic as incheia cu un proverb: CALUL BUN SE VINDE DIN GRAJD. Si cam atat. Ma poate contrazice cineva?.Punct.

  52. PERMITETI-MI VA ROG SA VIN CU UN COMENTARIU IN FATA D-VOASTRA…SUNT DE ACORD CA TOATA LUMEA RE PARERI SI VREA SA SI LE EXPUNA INSA NU TOTDEAUNA SUNT CELE MAI REUSITE,IN DEFINITIV CREDETI D-VOASTRA CA DETINE CINEVA ADEVARUL ABSOLUL???….NICI VB DE ASA CEVA…APOI REFERITOR LA PRETURILE PORUMBEILOR DIN BELGIA,OLANDA,GERMANIA…UNII PORUMBEI ISI MERITA BANII ALTII NU..ORICUM VA SPUN SINCER CA NU CEI CARE CER GRESESC CI CEI CARE OFERA PRETURILE ACELEA EXORBITANTE…EU PERSONAL AM IMPORTAT PORUMBEI DE LA FIRMA NATURAL…POATE UNII NU DAU DOI BANI PE ACESTI PORUMBEI INSA VA SPUN CA AU VALOARE SI NICI NU COSTA FOARTE MULT…IN COMPARATIE CU PORUMBEII LICTATI PE SITE-URI…APOI UN DOMN RESPECTABIL A SPUS CA STRAINII VA VAND PASARI INSA NU SI MINTE….AVEA PERFECTA DREPTATE…UN PORUMBEL NU SE ALEGE DUPA NUMELE CRESCATORULUI SAU DUPA PEDIGREE ADESEA FACUTE FICTIV….CINE POATE DOVEDI CA PORUMBELUL RESPECTIV ARE ORIGINEA SPECIFICATA….NIMENI…AUZIM DE AARDEN,DELBAR,JANNSEN….NUME MARI…INSA SA STITI D-VOASTRA CA RENUMELE SE CASTIGA PE CAMPUL DE LUPTA SI NU CU AJUTORUL PRESEI….DACA POATE CINEVA SA MA CONTRAZICA CA NU EXISTA CAMPIONI MULT MAI MARI DECAT CEI DE ALTADATA DAR DE NUMELE CARORA NUA AUZIT NIMENI IL ROG SA O FACA…CU ARGUMENTE BINEANTELES.IN FINAL PTR CA DESI AR MAI FI MULTE DE SPUS NU VREAU SA SUPAR PE CINEVA,CRED CA AR TREBUI SA ALEGEM MAI CU GRIJA LOCUL SI PERSOANA DE LA CARE DORIM SA ACHIZITIONAM PASARI…APOI VALOAREA ESTE DOAR PE LOCUL TREI CA PRIORITATE PTR A DEVENI CAMPION SI A RAMANE CAMPION….CELELALTE DOUA SUNT DUPA CUM URMEAZA…1. SANATATEA.(o pasare cu un genetic exceptional insa cu o stare precara de sanatate nu va face performanta si nici nu va reproduce vreodata ceva bun) APOI PE LOCUL 2. MANAGEMENTUL (conditiile in care sunt cazati porumbeii,aerisirea corespunzatoate a cotetului, o alimentatie ehilibrata in functie de efortul cerut,antrenamentul dinaintea sezonului competitional ,din timpul sezonului si in perioada cunoscuta ca moarta…iarna…) acest management trebuie tinut in conditii stricte 365 de zile din 365 posibile .ALTFEL VALOAREA GENETICA ESTE EGALA CU ZERO DOMNILOR…CU STIMA AL D-VOASTRA COLEG

  53. mai baieti chiar daca am zburat numai 2 ani asta nu inseamna ca nu am experienta dar totusi am trait printre porumbei si am cunoscut foarte multi columbofili si am avut de invatat cate ceva de la fiecare,cunosc oameni care au porumbei din linii vechi fara nici un fel de act si au rezultate f bune an de an si cunosc crescatori care au avut porumbei numai cu acte dar nu a avut rezultate cu anii pt ca tinea cont doar de acte si imperechea porumbeii matematic,eu am pus problema ca un incepator ,care degeaba cumpara porumbei buni daca nu are experienta si eu am inceput cu porumbei necunoscuti ca sa-mi dezvolt anumite calitati pe care poate doar 10% din columbofili le au,am studiat anumite caractere dintre care multe s-au confirmat de-asta am spus ca sunt multumit de rezultatele mele pt ca am avut rezultate cu niste porumbei necunoscuti care poate nici nu erau cu adevarat curati,poate erau curcituri dar au avut anumite caractere care au avut f mare importanta poate mai mult decat toate actele,voi credeti ca in momentul in care au aparut primele concursuri cu porumbeii acei oameni i-au cumparat cu acte,poate nici nu existau hartia si creionul si chiar daca existau nu puteau pune bricoux sau sotir pt ca inca nu exista o linie de porumbei, credeti ca atunci nu existau curcituri?va spun eu ca existau dar erau lucrate si preschimbate in porumbeii de valoare pe care voi ii cumparati astazi cu acte din belgia olanda si germania,credeti ca ei nu au pierderi?poate mai mari ca ale noastre dar diferenta este ca ei nu-ti baga pe gat o pasare neprobata sau fara rezultate pt ca au alta educatie si stiu ca vor pierde pe alta parte

  54. am observat ca voi puneti punctul pe rezultate dar nu tineti cont de un lucru,si anume nr de porumbei.pe mine nu rezultatele ma incalzesc ci procentajele,pai daca eu am 10 porumbei la zbor cum sa ma pun cu unul care are 100 ,sansele sunt 10%.voi vedeti doar rezultatele dar nu si pierderile.daca vedeti ca a iesit locul unu,gata e cel mai bun dar nu tineti cont,de cati porumbei a avut nevoie sa iasa locul unu.pentru voi cine are valoare,unul care are locul unu cu un porumbel din100 si 10 veniti acasa sau unul care are locuri codase dar din 10 are8.eu as zice ca cel de-al doilea pt ca daca as cumpara 10 pui de la cel cu 100 as avea sanse de 10% insa de la celalalt 80%.binenteles cand nu ai rezultate se datoreaza unui anumit lucru,pt ca porumbeii trebuiesc lucrati,daca e nevoie de viteza,ii dai unul de viteza si poate fi nr unu, dintr-un porumbel care nu are rezultate dar care se mentine poti scoate unul cu rezultate dar dintr-unul care nu mai vine, cam greu sa mai scoti unul cu rezultate.va rog sa nu veniti cu contraziceri ca toata lumea stie ca exista si exceptii.sigur o sa vina vreunul cu vreun coment ca domnul nu stiu cine a bagat 100 si i-au venit 80 si alte porcarii

  55. Pai domnilor sa ne gindim de unde s-a inceput cu porumbelul voiajor si cu concursurile si mai apoi sa ne gindim daca vrem sa facem performanta cu pasari autohtone sau cu pasari straine la matca ca sa poti concura cu produsii din aceste pasari.Acum sa trecem si la alt punct al discutiei preturile si performantele se platesc intotdeauna si la noi si autside dar din cite am citit si am auzit acolo in belgia poti zbura la orice club vrei si pe orice parte nu ca la noi cu anunt unde se va efectua sezonul ,ca ruta deci ei pot zbura si asa fac la citeva etape fff importante ca premiere gen PAU sau Barcelona si cu acel porumbel care a venit primul sau printre primii sa scoata fff multi bani pe cind la noi un porumbel care ti-a clasat 10 etape din 15 la categ 1si 2nu-l poti da pe o suma mare fiindca suntem slab informati si pregatiti.Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar asta e realitatea.Citi dintr-e dvs stiu sa-si scoata porumbeii pe categorii pt expo si citi pot sa scoata si palmaresul.?

  56. Fratilor nu mai dati bani multi pe porumbei de afar? pt. c? tr?b? lucrat mult cu iei si sunt prea scumpi, probabil c? uni sunt valorosi dar trebuiesc aclimatizati veniti si cump?rati dac? vreti pui din porumbei concurati la pret de 30 E si dac? nu sunteti multumiti de ei dup? un an v? dau bani ?napoi 0744482824. Tot ce trebuie s? faceti e s? aveti grij? de s?n?tatea lor.

  57. nu va puneti baza in pedigrie ca nu zboara hartia zboara porumbelul

  58. app…….faza cu diferenta asta de pret….. mnush da cred k e ceva in legatura cu aktele …..si akuma hai sa fim seriosi …..un columbofil mnu tyne porumbey care ii prynde adika mna care yy intra in cusca …..am si eu un preten inscrys in asociatye si vara trecuta a avut un zbor de la ungaria si a venit la el un porumbel el dupa ce a intrat in cusca la scos afara ….porumbelu tot akolo vroia sa stea ….la bagat la zbor mnush de unde la 500km …..porumbelul a venit pryntre prymiii……mnush c sa zik … apropo care avety ceva mascul strain de vanzare sau pe imprumut cau schimb ………??????????

  59. Salut am si io porumbei impreuna cu familia mea,an 14 ani am voiajori,tatal meu are zburatori si fratele meu cingi de Ploiesti avem in jur de 200 porumbei si am vrea sa mai dam din ei toti au inele sunt sanatosi la la pret ieftin 10-15 lei bucata.
    Ne puteti contacta la nr de tel:0754566102

  60. Falsuri. Cumparam numai hartii. De acolo vine diferenta de pret de care discutam noi…..Nu mai ai incredere sa cumperi un porumbel de la noi fie crescatorii fie site de profil ……

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *