Drojdie de bere – variante

M-ar interesa sa stiu daca drojdia de bere praf pe care o cumparam pentru porumbei, ma refer la drojdia importata din farmacia veterinara, se poate inlocui cu drojdia proaspata pentru facut piine… problema este urmatoarea: pretul drojdiei asteia praf este foarte mare.

Cum facem cu drojdia asta… cu ce o inlocuim sau mai bine zis in tara asta nu produce nimeni drojdie de bere? Ca e prea scumpa asta 50 ron – 500g, nu mai stiu citi crescatori pot sa-si permita sa dea pasarilor drojdie de bere din import. Va multumesc si astept un raspuns.
Radu

26 comentarii la “Drojdie de bere – variante”

  1. De 3 ani in fiecare duminica dau la cam 200-250 de grame la circa 100 porumbei drojdie prospata cea folosita pentru paine si nu am avut probleme e si ieftina si zic eu simai buna.
    O dizolv in apa calduta adaug miere 2 linguri ceva catei de usturoi taiati marunt un pic de vitamine praf si mestec cu boabele le las cam 30 minute dupa ce le dau la porumbei

  2. Pavifac Rohnfried 800g la 35 de lei
    Vitaminor Natural 850g la 27 de lei

    Am gasit si variante mai ieftine de la alte firme. Personal folosesc Pavifac si sunt multumit, iar pretul il consider destul de bun raportat la calitate!

  3. la noi in db este 24 ron si in legatura cu drojdia de piine eu zic ca niciodata nu poate fi inlocuita.preparatele originale pt porumbei alea sunt sfinte. pana intinsa

  4. Pentru cei isteti e simplu, nu trebuie sa le spuna cineva ca, complexul de vit B ce se gaseste in drojdia proaspata este acelasi sau chiar mai bun ca cel din drojdia pulbere, diferenta o face PRETUL. Asa ca cei care cred ca vit, mineralele si toate cele necesare vietii, sunt SPECIALE daca sunt ambalate diferit se insala, oricum fiecare face cum crede ca e mai bine

  5. reteta drojdie de bere: ingrediente – pachet de 500 g de drojdie proaspata, 500 de ml de apa.
    preparare – se faramiteaza drojdia de bere intr-un recipient adanc, se adauga apa calduta si se amesteca pana la omogenizare. se pune compozitia astfel obtinuta intr-un pet de 1 litru(preferabil de culoare inchisa) si se pastreaza la la rece in frigider.
    administrare – se adauga 2 linguri de compozitie la un litru de apa sau aceiasi cantitate la un kg de hrana, in alimentatia porumbeilor. se administreza de 2 ori pe saptamana.
    succes!

  6. Reteta de mai sus este luata din topicul ,,Retete naturale” si a fost prezentata de D2.

  7. Nu e asa de scump vitaminoru…drojdia pentru paine..cred ca e prea concentrata sau nu e la fel…vitaminoru e praf de drojdie..

  8. Drojdia de bere, daca nu contine alti amelioratori si substante chimice (vezi ambalajul), poate fi folosita fie sub forma de praf, proaspata pt. paine sau lichida chiar din fabricile de bere.
    Eu personal am folosit praf sau proaspata pt paine.
    Drojdie proaspata, am folosit amestecata cu miere pusa pe boabe. (indicata si pentru consum uman)
    Drojdia proaspata se poate usca, sfaramita si se obtine un produs asemanator cu cel de la firmele specializate, se foloseste pe boabe impreuna cu ulei de usturoi (produs, in cazul meu, de mine dupa propria reteta).
    Iar ca sa il citez pe rango, nu cred ca e nevoie de “tratamente minune pt porumbei”, eu personal singurul tratament preventiv pe care il fac e vaccinul de Paramixoviroza. In rest, otet de mere, usturoi, miere, iaurt, ceaiuri si bineinteles grit si vitamine (atentie la hipervitaminizare). Porumbeii bolnavi incerc sa ii tratez individual, cu sau fara carantina depinde de situatie, iar daca am porumbei cu sistemul imunitar slab ii elimin sau se elimina singuri la zbor.
    Nu mai dati banii aiurea, pe tot felul de “delicatese turcesti”, ca nu merita, veti ajunge sa tratati porumbeii preventiv in fiecare luna.
    Sa nu fiu inteles gresit, sunt anumite suplimente nutritive, care pot face bine porumbeilor dar trebuie selectate, nu tot ce e hyper mediatizat e bun. lucrurile bune nu au nevoie de publicitate.
    Va salut de pe basculah !!

  9. Drojdie de bere,la 9 ron KG!!!!!,produsa de firma S.C.Agsira.Nr.de tel.0756346483.Sunati,si o sa va raspunda chiar producatorul(un om deosebit )!Fiind prima comanda,am primit gratuit,un sac de 10 kg !!!Personal,sunt incantat si de calitate,nu numai de pret!!!!Succes in 2012 !

  10. eu am cumparat drojdie de bere la sac de 10 kg de la o firma din craiova cu 9 lei kg si din aia folosesc si la porumbei
    e acelasi produs

  11. Deci pana la urma poate sa ne spuna cineva cu experienta si care a folosit daca e buna si drojdia aia cubulete care se foloseste la paine????????
    Mie unu mi se pare interesanta reteta cu drojdia asta topita in apa si amestecata cu miere si usturoi.
    Singuru lucru ca dupa parerea mea ar trebui dat imediat.
    De ce sa astept 20 min???
    Cred ca ingredientele si ar face mai bine efectul daca sunt date imediat.
    Astept parerile d-voastra.

  12. Eu cumpăr un pachet de drojdie mare,îl tai pe jumătate,pun într-o găletuşe de zmâtână jumătate apă si jumătate pachet drojdie si le las până a doua zi.după ce s-a dizolvat,zeama de deasupra o pun în apa din ziua respectivă,iar mardaua o amestec pe mâncare.am mai mulţi prieteni care procedează la fel.o zi pe săptămână!

  13. CE VA COMPLICATI CU TOATE PROSTILE CUMPARATI DROJDIE DE BERE CA NU E CINE STIE CAT COSTA CAT DOUA PACHETE DE TIGARI

  14. un topic interesant dar inca nu prea am vazut raspuns la obiect, e buna sau nu drojdia din alimentara ptr paine?

  15. Drojdia de bere pentru paine este foarte buna pentru oricine,doar ca trebuie consumata rapid fara a se altera.Cat despre pret acesta difera mult intre marcile de drojdie,fiind colonii de ciuperci diferite au procese diferite (retete) de productie,pret etc.Pentru a nu administra mereu aceasi drojdie ar fi bine ca din cand in cand sa mai schimbati marca,realizand mai bine efectul pozitiv pe care il au drojdiile asupra organismelor.
    Modul de folosire al drojdiei proasptete pe care il aplic eu si consider ca este mai bun este acela de a amesteca o lingurita de drojdie cu 2 linguri miere de albine.Din pasta obtinuta pui o lingurita la un litru de apa si diluezi bine.Recomand realizarea pastei pentru fiecare administrare,drojdia tinuta in frigider,iar apa sa se consume din adapatoare intr-o ora,asta inseamna ca (mai ales in sezonul cald) trebuie insetati porumbeii.Efectele drojdiei se vad in timp si la fel ca orice produs natural nu sunt sesizabile rapid si de oricine,deci sa nu va imaginati ca administrati cateva zile drojdie porumbeilor iar acestia vor stralucii imediat.Si bineinteles conteaza si alti factori pentru a da stralucire porumbeilor deci nu lasati totul in seama drojdiei.
    Ca un rezumat asupra intrebarii din topic: personal folosesc numai drojdie pentru paine,o consider buna calitativ dar si ca pret iar ca mod de administrare sunt multumit de combinatia drojdie+miere in apa.O data sau de 2 ori pe saptamana este suficient timp de cateva luni,nu exagerati cu administrarea dar nici cu pauza,totul moderat.Pe boabe nu imi place sa dau nimic deoarece se murdaresc porumbeii si arata ca naiba.
    Va salut !

  16. am folosit drojdia alimentara si s-a dovedit a fii eficienta m,ai ales la concursurile grele. incercati si voi sa vedeti efectul!

  17. Cu drojdiile discutia e enorma, dar incerc sa simplific la maxim adica la ce trebuie sa stiti ca si crescatori de porumbei si eventual si de alte animale. Si nu in ultimul rand trebuie sa stiti ca drojdia este un supliment alimentar valoros si pentru sanatatea noastra, asa ca e recomandata periodic si pt noi cate o cura.
    Exista o multime de specii de drojdii, fiecare cu diferite caracteristici si modalitati de actiune, dar cea mai des folosita e Saccharomyces cerevisae. Cand rezulta din procesul de fabricare al berii poarta denumirea de drojdie de bere si are compozitie f. valoroasa, motiv pentru care se foloseste, prin inactivare si uscare pt producerea drojdiei de bere furajere, care contine :
    Proteina 45 %
    Umiditate max. 8 %
    Grasimi brute 2 %
    Fibre brute 2 %
    Cenusa max. 4 %

    Metionina 0,7 %
    Lizina 3,0 %
    Cistina 0,6 %
    Treonina 2,0 %
    Triptofan 0,7 %

    Calciu 0,2 %
    Magneziu 0,2 %
    Sodiu 0,2 %
    Fosfor 1,5 %

    Seleniu 1 mg / kg
    Cupru 30 mg / kg
    Fier 70 mg / kg
    Zinc 50 mg / kg
    Mangan 30 mg / kg

    Vitamina B 1 70 mg / kg
    Vitamina B 2 25 mg / kg
    Vitamina B 6 25 mg / kg
    Colina 3500 mg / kg
    Niacin 400 mg / kg
    Acid pantoteic 100 mg / kg
    Acid folic 18 mg / kg
    Biotina 85 mg / kg
    Un producator de astfel de drojdie furajera este :
    http://www.agsira.ro/index.html
    Drojdia de panificatie, pe care o putem cumpara cu cubuletul sau calupul sau in plicuri, uscata, e tot aceeasi specie, dar are o compozitie mai saraca, fiindca la asta conteaza sa aiba putere mare de fermentatie si sa se conserve cat mai mult. Ea nu este inactivata, adica este vie, chiar si cea asa zis uscata. Drojdia de panificatie se produce in fabrici de alcool si drojdie, pornind de la materii prime diverse : melasa, cartofi, diferite cereale, etc. in care pt eficientizarea productiei se adauga tot felul de sulfati, carbonati, amoniac, acizi, etc.
    Drojdia introdusa intr-un organism are actiuni diferite in functie de tipul ei, vie sau inctivata. Drojdia vie, activa are preponderent un rol de probiotic, intrand intr-o relatie de simbioza cu bacterii utile cum ar fi lactobacilii, carora le stimuleaza dezvoltarea, fiind indicata dupa tratamentele cu antibiotice. Ea nu se digera decat partial, asa ca nu aduce mare aport de proteina, aminoacizi sau minerale. Se foloseste in cure scurte, pt. ca excesul poate modifica echilibrul florei intestinale si are efecte benefice asupra imunitatii, a circulatiei sangelui, si in cazul diferitor afectiuni intestinale.
    Drojdia inactivata, practic, este un aliment si inca unul f valoros pt crescator prin compozitia ei. Acum in cazul porumbeilor, de sport mai ales, trebuie sa o folosim cu mult discernamant pt aportul mare de proteina pe care-l aduce. Deci la reproducatori, la pui in crestere, in perioada marii naparliri, la porumbei de agrement din rase grele, merge. La zburatori, cu masura, proteina multa inseamna incarcarea rinichilor, masa musculara excedentara, etc.
    Exista apoi diferite specii de drojdii selectionate pt a produce procente sporite din diferiti aminoacizi sau vitamine din complexul B care se folosesc in cosmetica, produse farmaceutice, suplimente alimentare, etc.
    Pt. crescatorul obisnuit, cu buget restrans, sunt bune drojdia furajera si cubuletul de la alimentara. Chiar si asta de panificatie la cubulet se poate inactiva f. usor dizolvand-o intr-un ceai clocotit strecurat, pe care dupa ce se raceste sa-l administrati porumbeilor si chiar asa cu compozitia mai saraca isi va arata efectele.
    Cam asta ar fi in mare problema cu drojdia. Nu-mi cereti retete, cantitati etc, am expus principiul in linii mari. Pornind de la el va puteti face propriile retete sau puteti chiar sa-l incalcati si sa inovati, fiindca regulile sunt facute ca sa fie incalcate, cum se spune.

  18. Felicitari domnule Adrian Cucu pt toate explicatiile pe care le-ai dat. E cu adevarat un comentariu de clasa. Cred ca toti avem de invatat din el,fie ca e vorba de crescatori experimentati sau de incepatori.
    Toata stima din partea meu si sincere felicitari inca odata!

  19. Drojdia de panificatie nu e buna

    Drojdia de bere ramasa de la fabricarea berii este mult mai eficienta decit drojdia de panificatie, pentru ca este mult mai bogata in vitamine si minerale. Drojdia de panificatie, fie ca este proaspata fie ca este uscata este activa, vie, capabila de fermenatie si este destinata dospirii aluatului in industria alimentara si nu consumului uman direct. Consumul de drojdie activa nu aduce nici un avantaj organismului, din contra, il epuizeaza prin consumul de enegie si vitamine in incercarea acestuia de a o digera. Celula de drojdie vie este rezistenta la acizii din tractul digestiv si organismul nu poate ajunge la vitaminele si mineralele din interiorul ei. In plus, produce balonari si pe perioade mai lungi determina chiar modificari ale echilibrului microflorei intestinale. Pentru ca organismul uman sa profite din plin de bogatia de vitamine si minerale din drojdia de bere, aceasta trebuie sa fie supusa unui scurt tratament termic de inactivare. Deci, drojdia de bere ideala pentru consum este cea care a fost inactivata si nu drojdia de panificatie, mai ales nu drojdia proaspata.

  20. am uitat sa pun ghilimelele de rigoare. Textul reprezinta un comentariu al unui medic uman despre consumul uman de drojdie de bere.

  21. Pavifac Rohnfried si Vitaminor Natural contin in mare parte drojdie de bere furajera(DBF) dar mai au si ceva chimicale in plus asa de completare…. In concluzie chiar daca multi nu cred DBF o producem si noi romanii pe langa nemti, fiind singurii din europa de altfel, asa ca folositi DBF 100% naturala produsa in romania si costa 13 lei.
    http://www.agsira.ro

  22. Salut tuturor ! Vreau sa stiu si eu daca este bine sau nu cum administrez drojdia de bere si usutroiul porumbeilor.
    Iau un pahar , pun putina apa si drojdie , amestec pana se face un fel de pasta de drojdie , iau un catel de usturoi si il tai in bucati aproape de marimea unei pastile de paracetamol , intind bucatile de usturoi prin pasta de drojdie dupa care administrez cate o bucata la fiecare
    porumbel pe cioc.
    Nu pun drojdia de bere sau usturoiul in apa sau mancare
    pentru ca nu mananca sau nu bea si pentru mine este
    mai simpla aceasta meoda ca nu am porumbei multi.
    Tin sa zic ca nu m-a indrumat nimeni sa fac aceasta
    metoda sau nu am mai vazut ca altcineva ca o face .
    Astept parerile dumneavoastra. Multumesc anticipat !

  23. Societatea noastra va poate oferi , din import , DROJDIE FURAJERA , fara aditivi sintetici și impurități, calitate superioara. Se prezinta sub formă de pulbere fină de culoare brun deschis cu un miros de drojdie.
    MOD AMBALARE SAC DE 25 KG
    PRET 2.50 ron/kg + TVA cu transport inclus in pret
    CAPACITATE INCARCARE 22 TONE
    MODALITATE PLATA CONFORM CONTRACTULUI







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *