Eclozarea unui pui de porumbel


Realizat de Maftei Ovidiu

Categories Stiri

47 comentarii la “Eclozarea unui pui de porumbel”

  1. Foarte frumos.Cresc porumbei de 14 ani dar un moment ca asta nu am surprins.Sa creasca mare si frumos

  2. Dar pe mine ma crezi? Ca nici eu n-am vazut. Nici nu se recomanda sa umbli sub porumbei in zilele cand trebuie sa iasa puiul.

  3. bravo ovidiu!!faci tu ce faci si ma uimesti mereu!!bravo.

  4. ce lupta pe el sa iasa din ou..:)):)):)) fff tare filmuletul…felicitarii!!!

  5. felicitari pentru Ovidiu…super tare filmuletul…intr-adevar este o lupta acerba a puiului cand iese din ou.
    vant in pene tuturor!!!

  6. am si eu o intrebare.dupa cate zile se ineleaza puii?va multumesc

  7. nu sunt paie sunt ace de pin uscate, sunt foarte bune in cuibar din mai multe motive. unul dintre ele ar fi ca puii stau suspendati de fundul cuibarului, batranii cand vin sa cloceasca vin cu picioarele murdare si in timpul clocitului mizeria se usuca si cade pe fundul cuibarului, as spune ca puii cu paie in cuib se contamineaza mai greu. un alt motiv ar fi ca fundul cuibarului e alunecos puii neputand sa isi sprijine picioarele in nimic, patineaza prin cuibar intruna si nu pot merge sa se gainateze la marginea cuibarului. nu am avut in viata mea pui intepati. uitati-va mai bine prin cusca sa nu aveti gandaci negri ( cei care mananca boabele de porumb in pamant) obisnuiesc sa gaureasca puii.

  8. Asa da filmat, cuibul e prfect.&&Cine nu pune nimic sa g?ndit, oare de ce car? porumbei paie ?n cuib de prosti sau au un scop anume.

  9. Andrei….poate ar trebui sa nu se umble…dar eu eram mai curios….. ;))….sau cand se ouau am vz de multe ori….ca stau mult timp la ei…

  10. foarte frumos. nici eu n-am avut nici un pui intepat sau asa ceva.parerea mea este ca paiele sunt foarte bune in cuib,puii au un sprijin si gainatul se usuca pe paie.dak nu ar avea paie puii s-ar umple de gainat care s-ar imprastia in cuibar si puii ar calca si sta in el.

  11. Bogdan….depinde si de pui,unii au picioarele mai groase…altii mai subtiri….c-am la o saptamana….(cel mult//in unele cazuri )

  12. Asternutul mai e important si pentru formarea picioarelor, care in cazul in care e un singur pui in cuib, fara asternut, pot iesi strambe.

  13. PT
    Sergiu-vs poz 5
    prefer sa nu deranjez porumbeii cand sunt aproape de eclozare prietene.DUPA parerea mea nu e bine ,ei treb sa isi vada de treaba lor.

  14. PT Bogdan poz 13
    La opt zile e cel mai sigur ca puiul nu mai arunca inelul.Tinand cont de pasari merge si la 7 zile daca au picioarele mai groase si merge chiar si la 9 zile daca esti f atent si ungi piciorul puiului cu un pic de crema de maini dar varsta ideala este 8 zile.

  15. Domnule Sergiu am si eu o intrebare:
    Daca tot ati fost curios ce ati facut ?ati ridicat porumbeii de pe cuib cand treb sa eclozeze ca sa vedeti cum ies puii?

  16. Buna

    D -le Ovidiu Maftei felicitari ce pot sa spun ai avut o ideie geniala de a sirprinde acest proces.

    Personal am asitat dealungul timpului la asta dan nu mam gindit sa inregistrez documentind asta dar acuma vizionind filmul sincer mia placut.

    Acuma pt toti cei care va sinteti uimiti de efortum pa care il pune pt a iesi la viata in afara oului am o intrebare

    Credeti ca voia ati iesit la viata fara eforturi ba inca mai mari pt ca sin proportionale cu marimea corpului

    Cu stima si respect Alex. Bude

  17. unde pui domnule bude ca noi toti am iesit si prin niste gauri mai mici. Da tocmai asta e chestia daca iti e a trai iesi si prin gaura cheii. Ulterior va veni unu ca Darwin si ne va explica ca cei mai inalti am iesit dintr-o iala antica si cei mai mici dintr-o iala chinezeasca.

  18. http://braicovicinicu.sunphoto.ro/ a scris:

    “DRAGUT CAM MULTE PAIE PAREREA MEA EU NU FOLOSESC PAE CUIBARU E NUMAI CU OUA FARA NIMIC E RISCANT SA SE AGATE SE INTEAPA ETC
    PREA RISCANT”

    Riscant o fi dar aceasta specie de pasari a supravietuit (ca de altfel toate din familia sa) facandu-si cuiburi (rudimentare ce-i drept) si crescandu-si puii pe paie (ma rog, parti din diverse specii de plante – ace de conifere mai mari, “bete” de salcam, etc).
    I-o fi placand omului sa reinventeze roata dar in cazul naturii nu prea-i iese (ori daca-i “iese”, in timp va constata ca de fapt s-a mintit singur).

    sergiu-vs a scris:

    “Nu va cred domnul Fane?.cum sa nu vedeti asa ceva daca cresteti porumbei de 14 ani ????”

    Momentul nasterii (in speta eclozarii puiului) este unul extrem de intim petrecut numai intre mama si pui.
    Asa spune natura. Atunci cand o viata vine pe lume trebuie sa o faca intr-o intimitate deplina (pentru siguranta ei si a mamei).
    Poti creste o specie de pasari si 40 de ani si sa nu-l vezi (momentul respectiv care stii ca acum se produce dar nu-l “surprinzi” cu ochiul).
    Am turturele diamant si oricat de curios as fi sa vad micutul pui abia eclozat (nu mai vorbesc de eclozarea in sine) prefer sa nu o fac (sa nu deranjez mama) si sa privesc pe internet un astfel de moment stiind ca si al meu este la fel cu diferenta ca nu mi-am stresat pasarile.

    ciumete a scris:

    “ce lupta pe el sa iasa din ou..:)):)):)) fff tare filmuletul?felicitarii!!!”

    Intr-adevar foarte frumos, ce lupta (prima sa lupta cu viata, cate vor mai urma ….).
    Felicitari pentru filmulet!

    P.S. – si cand te gandesti ca, poate, maine, pe un alt topic, un user se va lauda ca a rupt gatul nu stiu cator porumbei (porumbei care au dus o prima lupta a vietii lor la fel ca si micutul acesta)!
    Ce paradox!!!

  19. Ohh, da! Foarte frumos a spus Corbu. Ador sa-mi vad porumbeii carand paie si muncind sa-si faca cuiburile. Anul asta le-am dat jumatate de pachet de tije de tutun, au muncit la greu! Unii sunt mai lenesi, altii fac niste cuiburi imense…sunt curios sa vad diferenta la curse intre cei lenesi (denaturati) si ceilalti. In trecut am folosit acele asternuturi sintetice dar am ajuns la concluzia ca trebuie sa las instinctele lor sa lucreze.

    Cateva cupluri mi-au ouat in compartimentul de pui unde nu sunt boxe, ci doar semi-V-uri (boxe minuscule cu podeaua la 45 grade). Ma cam temeam cu privire la oua, dar cuplurile harnice au aranjat atat de bine paiele incat cuibul este chiar mai bun decat cele din boxe care au avut ‘farfurii’ la dispozitie(perfect orizontal, cu o mica adancitura, unde au depus ouale – e fantastic, pentru niste parinti yearlingi care-s la primele oua din viata lor!). Pe de alta parte, cei ce au ales sa-si faca cuibul la parter, au ramas fara oua pentru ca mereu le furau ceilalti paiele cand nu erau atenti, si au ouat aprope pe gol si ouale s-au rostogolit aiurea.

  20. sal am o pereche de porumbei si au facut oua si puii si ieri a plecat femela ce sa fac ce sa le dau la puii ca masculu nu cred ca se descurca singur multumesc pentru ajutor

  21. Sal baieti
    Il mai tineti minte pe mosu,care l-am cumparat si nu vroia sa manance?
    De mancat sa apucat la imperechere a facut putine mofturi dar l-am pacalit pana la urma alearga de nebun dupa porumbita dar surpriza …nu il vrea porumbita.e moarta de pereche se umfla la alti barbati mama-mama dar nu il vrea pe el.sunt inchisi de 2 sapt in comp puilor dar nimic,el o turuie ea fuge de nebuna.Asta surpriza nu?M-am chinuit cu el si acum nu vrea ea.
    V-am promis ca va tin la curent

  22. mult respect d_le cum am mai spus si an alte teme sa lasam natura sa lucreze va multumesc si vant an pene!!!!

  23. de ce nu reuseste puiul de porumbel sa eclozeze , a crescut sa dezvoltat sparge oul si nu reuseste .

  24. i se pune pojghita aceea pe el si il sufoca.
    multumesc.

  25. ca am si io unul ai esit dar celalant nu mai esa si atrecut 3 zile? multumesc

  26. Intreb si eu ceva.este bine sa pui mana pe oua atunci cand porumbei nu sunt in voliera

  27. Salutare am si eu 22 de voiajori dar in 2012 am avut vreo cateva perechi care nu hraneau pui imi puteti raspunde: De ce nu au hranit pui???
    Anul acesta am schimbat perechile oare imi vor hrani pui
    ???
    Astept niste sfaturi .
    Va multumesc

  28. Dupa cat tim scot pui de porumbei oua?????¿????????? Ai mei au iesit deja la zbor

  29. Salut numele meu este Ionuț siam si eu o intrebare. Dupa 19 zile de clocit ouale sunt doar crapate putin dar puii nu vor sau nu pot iesii. Ce pot face ? Multumesc din suflet!!







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *