Etapele pe ploaie

rain.jpg

Cum abordam etapele cu ploaie? Ce facem? Ne aruncam pasarile in voia sortii, sau ii putem pregati in vrun fel ca ploaia sa nu fie o problema? Sau mai bine stam acasa si ne vedem de treaba la etapa respectiva?

Lucian

55 comentarii la “Etapele pe ploaie”

  1. problema e cum o abordeaza porumbei pentru ca noi nu vom sti daca ploua sau nu dar eu cred ca e mai bine sai lasam acasa poti pierde pasari valoroase

  2. Am lasat de mai multe ori porumbeii acasa pentru ca la meteo prevesteau super furtuni si ploaia cu bulbuci…si in realitate a fost vreme buna si porumbeii au venit super. Acum nu mai tin cont, poa’ sa anunte si tsunami. E valabila si inversa, cand anunta ei vreme buna sa dea o ploaie de-ti cad plombele. Deci…porumbei descurcareti si noroc. Oricum de la peste 500km sunt sanse mari sa prinda ploaie.

  3. Doamne fereste sa ploua.

    Etapele pe ploaie sunt dezastruase. Nu uita-ti ca in afara de ploaia propriu zisa sunt si fronturile atmosferice si campul energetic care se modifica.

    O poza ca cea postata aici de fata nu prevesteste nimic bun.

    Rezultatele obtinute de porumbei care vin bine pe ploie sunt 99% intamplatoare. De regula ,,prostii” vin primi acasa de la etape dezastruase.

    Din pacate nu putem pregatii in nici un fel porumbeii pentru a face fata dezastrelor.

    Intervine ,,sfantul” hazard.

    Va urez cer senin si vant din spate!

  4. Buna. As avea si eu ceva de spus:il contrazic pe domnul Filipache Adrian care spune ca “prostii” vin bine la etapele in care ploua. Nu-i adevarat in totalitate.Vin si prosti,dar vin si porumbeii de fond.ex:anul trecut am avut o catastrofa la Dabas(HUng)-182 km.primul porumbel a sosit dupa aprox 3ore si ceva.a plouat ft tare, a fost ceata.La mine primii 4 porumbei care s-au intors au facut baremurile nationale dintre care 2 la fond maraton.porumbeii de fond se descurca la etapele dificile cu ploaie si canicula mare.asta nu e singurul exemplu.dar sunt si porumbei buni care daca ploua se pierd.succes la concursuri!!!

  5. pe ploaie si canicula se vede adevarata valoare a unui porumbel, dorinta lui de a se intoarce la casa lui …

  6. porumbeii ocolesc norii, si nu intra in furtuni, si cei care intra sunt nebuni…oricum daca nu se lanseaza pe ploaie nu vad vreo problema…bafta in acest sezon…..

  7. felicitari pt imaginea postata , e de o frumusete aparte !

  8. eu consider ca pe ploaie sunt riscuri foarte mari ca porumbeii sa se piarda in specilal cei tineri.la mine a poposit un mascul care l-a prins ploaia, era terminat nici pe picioare nu se mai putea tine.eu nu as zbura niciodata pe ploaie “porumbelul nu e o masina e un suflet”

  9. Batrinii cu experienta spun ca nu-i bine sa faci lansarea pe ploaie, dar daca lansezi pe vreme buna si in drum intilnesc portiuni cu ploaie prea mari probleme nu-s.

  10. Pe zi ce trece ami schimb parerea despre unii oameni pe care ai credeam “intregi la minte”, inca o vizita care ami lasa un gust amar in gura…. :(. Mi-am propus sa nu mai postez nimic aici insa ami pare rau de cei care vor sa invete ceva si nu ma pot abtine.
    Nu stiu cum se face dar eu pierd la concursuri “prostii” , cei care se intorc pe vreme rea si mai claseaza si un loc in top nu vor primi in veci acest calificativ.
    GREU E CU SPORTUL ASTA!!!

  11. Personal scot pasarile afara seara tarziu, pe ploaie, vant, canicula, sau pe orice vreme. Am obisnuit pasarile astfel incat vin mai bine la etapele grele decat la cele super-rapide. Pasarile nu se tem de ploaie, ba chiar zboara cu placere cand ploua. Nu ma refer la o ploaie torentiala, ci la ploi normale. Chiar daca este al doilea an in care concurez, am invatat un lucru: ai ceea ce cresti! si e perfect adevarat. Bafta tuturor.

  12. daca ai lansator si delegat bun ( nu ca cel de la finta care a lansat porumbeii valcii la ora 6.30 la 3 gade) care o sa le dea drumu doar daca nu ploua la locul lansarii sunt sanse mari sa nu aibe probleme.ploile de pe drum vor fi ocolite,importanta e plecarea si sa nu ploua pe arii extinse in zona sosirii

  13. Filipache a scris :
    Rezultatele obtinute de porumbei care vin bine pe ploie sunt 99% intamplatoare. De regula ,,prostii? vin primi acasa de la etape dezastruase

    Este doar o parere personala ….cred totusi ca altii vor fi de alta parere….
    E chiar tare chestia asta “prostii vin pe ploaie” desteptii vin pe soare …
    Intrebare noaptea care vin? Probabil tot prostii!!!!

  14. Nu este normal sa criticam opinia unuia sau altuia care scrie la acest topic ci sa aducem la cunostiinta celor incepatori din experienta celor cu ani buni de activitate in acest sport.La orice etapa cind ai gauri de multe ori spui ca s-a pierdut cei la care te asteptai cel mai putin insa nu trebuie sa ne speriem deoarece nu am mai baga la nici o etapa.In columbofilie orice etapa contine o doza de hazard si o doza de noroc mai putin stiinta precum ca ai avea un gen sau altul de porumbei.In general porumbeii tineri se stie ca de la o etapa cu ploaie ei o iau drept prin ea pe cind unul matur cu experienta ocoleste dar asta nu inseamna ca este permanent insa e bine sa se evite etapele cu ploaie sau datul drumu la porumbei sub 15 grade.

  15. Sportul cu porumbeii calatori, impune uneori si infruntarea unor conditii mai grele de zbor, cum sunt ploile abundente, furtunile sau alte intemperii. Ce nu ar fi de dorit sa se intample, este legat tocmai de grija pe care lansatorii trebuie sa o poarte in mod deosebit atunci cand vine momentul eliberarii porumbeilor in astfel de conditii. Practic, luarea deciziilor cele mai bune, este calitatea pe care o poseda un lansator si care, nu trebuie sa elibereze porumbeii daca la locul lansarii sunt semnalate calamitati ori conditii meteo nefavorabile. Clar, nu avem ce ne face, daca dupa 300 sau 500 de kilometri, ploua torential pe o portiune mai mare sau mai mica pe traseul de sosire al porumbeilor. De cele mai multe ori, porumbeii evita fronturile atmosferice si doar putini se incumeta si intra in zona cu ploi. Acestia din urma par sa fie inzestrati cu caliati fantastice si de cele mai multe ori castiga cursele pe vreme rea. Insa sunt si multi porumbei care abandoneaza cursa, daca ploile se intind pe suprafete foarte mari si sunt crescute in intensitate. Acestia ajung de multe ori si in volierele noastre, prezentand urme de uzura avansata. Odihniti corespunzator si eliberati odata cu primele semne de vreme buna, ei pot continua cursa si au chiar si sanse bune sa claseze. Depinde insa de multe ori si de ceea ce multi numim,…factorul uman!

  16. Daca ar putea sa-si expuna parerile doar cei care se pricep la transportul porumbeilor si se mai si pricep ca lansatori, cunosc putina geografie si ceva despre meteo felul norilor,evolutia lor,directia curentilor cred k am fi majoritatea de parerea lui Ovidiu,a lui Oros si toti cei care zboara porumbeii la fond,mare fond sau maraton. Se stie ca intotdeauna timpul prost de exemplu scaderile bruste de presiune atmosferica sunt dusmanii de moarte ai porumbeilor de viteza, demifond, iar aceasta categorie demifond s-ar delimita foarte bine daca ar incepe de la 400 la 600Km, iar fondul 600 la 800Km, 800-1000 mare fond iar de la 1000 in sus maraton, pt ca domnilor un porumbel cu trei clasari la peste 500Km si nu mai mult in veci vecilor nu o s fie un porumbel de fond, iar peste 800 nu va mai clasa deloc.un porumbel lansat de la peste 900km nu va avea tot timpul norocul de a zbura pe timp bun .esentialul este ca pe o zona de cel putin 50km conditiile atmosferice sa fie bune

  17. Ma stiti de ce sunt eu uimit (sau poate nu) nu vreau sa jignesc pe nimeni din cei ce scriu pe acest site dar eu cunosc vre-o patru columbofili cu rezultate foarte bune si ei nu dau nici un sfat cea ce ii foarte rau.Oricum buna imaginea si problema cum sa pus.

  18. nu este adevarat ca porumbeii care intra direct in nori sunt nebuni si cei care ocolesc sunt buni, marele PIERRE DORDIN cand duce porumbeii la zbor isi urmarea pasarile cu avionul in drum sper casa, si porumbei care ocoleau norii sau furtunile erau eliminati si cei care tineau drumul drept si ajungeau de la zbor au format linia respectiva .In acest caz se observa dorinta si sacrificiul de a ajunge la voliera

  19. noroc? da in sportul asta trebuie sa ai si noroc….dar cu doamne doamne nu ne punem noi…….k-ule ce zici….duminica ploua?

  20. pentru concursurile cu vreme urata(vant,ploaie)conteza rasa(linea)porumbelului!nu o sa vina niciodata un “porumbel de vreme frumoasa” cand gaseste ploaie an fata chiar daca e un mare fondist!risca chiar sa se piarda!mai vorbim!

  21. Bai Alexe, Lansarea Valcii de la Finta a fost nemaipomenita,porumbeii au venit perfect lucru care il demonstreaza si clasamentul ( in 15 minute sau constatat circa 600 de porumbei necesari pt efectuare clasamentului,numarul porumbeilor lansati a fost de 3000 )
    Zbor in pene tuturor

  22. un porumbel cu adevarat campion odata cu ciocnirea oului si pana va muri trece prin toate capriciile vietii de adevarat campion [ploi, canicula ,tornade vijeli, grindina.etc] deci nu ar fi problema niste etape mai grele.ORICUM AN ROMANIA ASTA A DEVENIT O OBISNUINTA.VANT AN PENE SI ETAPE CAT MAI REUSITE TUTUROR.

  23. este unu mai prost ca prosti :)) cum puii mei vin prostii pe ploaie?Ala vede ce scrie?

  24. sambata si duminica s-au anuntat ploi. noi ii lansam vineri ,mai devreme cu doua zile.sa speram ca nimerim bine.

  25. nuuu de obicei porumbeii desteptii ocolesc nori de ploai….daca e nevoie ocolosc si 3 – 4 – 500 km si incearca sa vina acasa….!!! scuces zburati porumbei fara grija daca is destepti se intorc inapoi…..VANT IN PENE ;)

  26. luni am lansat porumbeii la o etapa de antrenament de la 80 km in ploaie marunta linistita , tot drumul , adik 80 de km ploaie, pasarile sa u despartit in 2 stoluri, primul stol a ajuns acasa in 1 h si 15 min, al doilea stol a ajuns in 2 ore. 5 pierderi , dintre care a 2 zi sa u mai intors 2 pe la prinz.
    miercuri am lansat de la 50 km tot etapa de antrenament . la locul lansarii ploaie pe o raza de vreo 6 km , in rest pina aproape de casa la vreo 10 km soare puternic , iar apoi o ploaie de nu te vedeai la 1 metru. cum ma intorceam spre casa cu gindul ca o sa ajung inaitea lor la vreo 2 km vad stolul , cam putini , aproape jumatate din stol , nu ma asteptam sa i vad pe ploaia aia , zburau la inaltimea unui copac , compact , foarte strins aproape ca se loveau cu aripile. ajung acasa odata cu ei , ma uit la ceas , 1 h si 30 de min. au facut mai mult decit la cursa de 80 de km. acum ma intreb au iesit greu de la locul de lansare unde era ploaie , au dat sa ocoleasca la intrarea pe ultima 100 de metri cind au dat iar de ploaie torentiala? si totusi sau bagat in ploaia aia nebuna cind au simtit ca sunt aproape de casa. surpriza , cind au ajuns deasupra crescatoriei nu au coborit cum ma asteptam ci au mai facut 3 cercuri deasupra casei. primul stol cel de care va povestesc , era format din 9 pasari , acum alta surpriza , 6 dintre ei erau frati , toti nepoti din locul 27 la olimpiada din africa de s. concluzia e ca singele apa nu se face. daca linia se presteaza la catastrofe vin porumbeii lansati si din butoaiele cu apa.

  27. Catastrofele se ?nt?mpl? ?n 90% din cazuri din cauza lansatorilor ?i a celor care avizeaz? lans?rile (dac? exist? a?a ceva)! Spun asta din proprie experien?? pentru c? m? ocup cu a?a ceva ?i am f?cut ?i … gre?eli din p?cate.
    ?n general la etape scurte nici nu ar trebuii s? vorbim de catastrofe acum c?nd avem internet, telefonie mobil?, informa?ii de pe traseu ?n 5 minute. De multe ori nu se ?nt?mpl? a?a din cauza columbofililor a c?ror implicare tinde spre 0 ?n 98% din cazuri. Din p?cate aud colegi care spun “o s? trecem odat? de primul fond s? pierd gloabele astea” Oare gloabele alea nu i-au m?ncat banii toat? iarna. ?i mai f? cu ?la columbofilie normal?.
    Revenind la topic la scurte e important s? lansezi porumbeii ?n codi?ii meteo bune iar pe traseu s? te informezi despre starea vremii ?nainte de a lansa iar la lungi s? fie timp frumos la lansare c? ?n 800 km se poate schimba vremea de trei ori.
    Aten?ie ?n asocia?ii ce delega?i trimitem ?i ce persoane avizeaz? lansarea ?i dac? ni se cere ajutorul s? … disp?rem repede c? doar sunt ?n fiecare jude? 2 – 3 pro?ti care duc greul ?i ?n capul c?rora se sparge totul.

  28. Sal asi vrea sa aud si eu pareri din parte dumneavostra azi avem concurs adica inbarcare azi si maine le da drumu .dar vreme este proasta in toata tara ce sfaturi mea-ti da .sa las porumbei acasa si sa inbarc urmatoarea etapa ast rsp !!!!!!!!!

  29. Eu zic cai mai bine sa anulati zboru pentru alta zi mai frumoasa ca riscari sa va pierdeti din pasari si i pacat de ele!!! Parerea mea :P:P:P:D

  30. Iata un subiect cu adevarat dragut. Desi s-ar parea la prima vedere ca singura variabila a problemei ar fi vremea, la o analiza mai aprofundata mai gasim inca cel putin trei: porumbelul, crescatorul, clubul.
    Acum despre vreme ce sa vorbim : este cum vrea ea !…DAR… Daca te rezumi la buletinul meteo de la tv, nu esti crescator ci esti publicul tinta al rubricii meteo, adica om obisnuit. Asa tinta…asa informatii…asa rezultate !… Dar oare internetul la ce e bun ? Am mai spus-o intr-un comentariu : ?daca-l aveam cand eram tanar !…? Gasiti totul pe net: previziuni locale,zonale,pentru turisti,pentru aviatori,etc… http://www.wunderground.com/global/Region/EU/HeatIndex.html. http://weather.yahoo.com/regional/EUROPEX.html. Nu va descurcati cu hartile si termenii? Nici o problema : http://galileo.cyberscol.qc.ca/InterMet/main/menu_par_sujet.htm ….http://ign.fr/rubrique.asp?rbr_id=1699&lng_id=FR . si mai sunt daca cautati !…
    Despre porumbei, in corelatie cu vremea iarasi se pot spune multe: exista pasari de vreme buna si pasari de vreme rea (observati-i cand se imbaiaza, notati cum arata dupa baie si in cat timp isi revin si apoi studiati-le penajul la mana pana intelegeti singuri explicatia !). Observati-le comportamentul pe vreme grea: care e sperios ? care e calm? care ezita sa iasa la antrenament pe ploaie? Cand ai sa-i joci data viitoare vei stii pe care, cand sa-l trimiti la zbor ! Sunt 2 exemple ! Ti se par aiurea? Mai gandeste-te ! Mai mult…Mai descopera si tu altele, ca mai sunt !!!
    In ce priveste crescatorul, aici e cel mai greu, fiindca el GANDESTE !… (Am si la agrement cativa care ma aduc in pragul disperarii, am epuizat toate variantele logice, le explic de ani de zile cum sa-si faca viata usoara si pasiunea frumoasa, dar..) Majoritatea nereusitelor au ca autor crescatorul. Pe vreme grea nu ai de ce sa angajezi porumbei tineri, sub 1 an (chipurile vei selecta pe adevaratii puternici ! FALS! O sa pierzi pasari bune, care nu puteau inca sa-ti arate de ce sunt in stare !) Daca-ti antrenezi porumbeii numai cand e vreme buna, din mila, atunci o sa ai probleme mari…Tot legat de antrenamente, se discuta despre o directie sau mai multe directii. Pe vreme grea porumbeii sunt fie constransi sa ocoleasca frontul violent, fie patrund si sunt ?dusi? de pe traseu. In ambele cazuri ei vin in contact cu locuri noi si mecanismul lor de orientare trebuie sa lucreze in necunoscut. De aceea el trebuie, anterior stimulat, ca sa capete experienta. Fiecare crescator trebuie sa-si fixeze un barem minim (functie de experienta lui si de pasarile pe care le poseda) de km in jurul casei, de unde pasarile trebuie antrenate in particular sa se intoarca. Multi pretind porumbeilor lucruri peste puterile lor si se mira ca au rezultate proaste, dar in acelasi timp le ignora inteligenta deosebita( dar care trebuie educata cu rabdare) si ii pierd inainte de a-i cunoaste( stiati ca porumbeii sunt printre cele 6 specii ne-mamifere care trec testul oglinzii?) Dupa o catastrofa porumbeii se intorc din diferite directii. Ce am spus adineaori ii ajuta! Am vazut chiar si in filmul de pe Nat.Geografic ca la mecanismul de orientare participa toate simturile si cu cat se apropie de casa orientarea e tot mai buna intervenind si rutina (fiindca au si memorie buna). Porumbeii cunosc si relieful locurilor natale si daca sunt antrenati corect il recunosc si vizual de la mare distanta. Cand vad un stol de voiajori la zbor de antrenament, imi dau seama ce si cum…Daca rup hornurile casei 2 ore, e un nivel ,dar daca se inalta si dispar cand intr-o zare cand in alta, este cu totul si cu totul ALTCEVA ! Aia STIU pe ce lume traiesc si crescatorul poate fi mandru daca a reusit sa-i aduca la nivelul acela ! Acuma o sa ziceti ca ce usor e sa dai sfaturi la voiajoristi, tu agrementist, ca la voiajori e ceva-nustiu-ce in plus. Eu zic ca nu-si au loc comparatiile si va asigur ca si sa-ti tii ciungii, tiplerii sau alta rasa 10-15-20 de ore in zbor deasupra casei, nu-i deloc usor !…Important este sa INTELEGI porumbelul : ce vrea el, ce poate si ce nu poate, cat e instinct si cat e invatare, cat e origine si cat e individ, cat e real (masurabil) si cat e poveste, etc.
    Cluburile si asociatiile sunt cele pe care le avem, cum le avem, ne-ar place sa mearga perfect, daca se poate ca niste ?servicii? la dispozitia Mariei-mele, care de dorit ar fi sa-mi duc pasarile cu ladita la club si a doua zi sa astept tolanit in fotoliu, la o bere, bip-aitul briconului, dupa care sa fac albie de porci pe toti cei care au ?contribuit? la insuccesul meu.Dar sa nu generalizam, astea sunt cazuri izolate, majoritatea muncim si ar fi bine si cu simt de raspundere, fiindca o catastrofa poate pune la pamant un club mai mic. Mai ales cu capriciile vremii din ultimii ani, ar fi frumos ca fiecare inainte de a duce porumbeii sa-si consulte ?sursele?- mai ales tinerii care ?le au? cu net-ul sa studieze traseul si la club sa se dezbata serios problemele, lansatori sa fie pregatiti cu variante de rezerva ,etc. Pentru viteza si demifond n-ar trebui in mod normal, zic eu :-), sa fie probleme, furtunile nu prea se dezvolta la primele ore si pina atunci porumbeii sunt acasa. Numai o lansare iresponsabila poate produce necazuri…La fond e cu cantec !…sunt multe aspecte si multi altii mai calificati decat mine ! N-as vrea sa spun prea multe prostii in plus fata de ce am spus pana acum. Oricum toata viata invatam si iata un link care ne ajuta : http://www.boglinmarsh.com/index.html . 1 MAI bun nici ca se putea ! :-)

  31. eu am imbarcat azi si maine vor fi lansati.nu ma intereseaza vremea,poate sa fie frumoasa sau rea,vant sau ploaie ,eu as vrea sa ii lanseze indiferent care ar fi vreamea si daca ploua nu are nimik.eu cred ca porumbei buni ajung pana la urma,daca nu prima zi pana la urma tot or sa vina daca sunt pasari puternice,o pasare puternica este aia care trece si prin bune si prin rele.cum e sa astepti porumbei la concurs cand e o vreme cu soare sau cand e o vreme cu ploaie ,furtuna.mie mai bn imi place pe ploaie,porumbelu care vine pe vreme rea il privesti mai bine decat unu care vine pe vreme frumoasa.a fost parerea mea.mult succes in continuare.

  32. superb si foarte la obiect .adriane.felicitari pentru acest comentariu .acum sper sa inteleaga si novicii in columbofilie aceste aspecte.eu de-a lungul celor 17 ani de concurat m-am intalnit cu asemenea aspecte pe care le-ai detaliat.inca odata felicitari si numai bine.ps as vrea sa mai vorbim pe messenger daca doresti.id-ul meu gigi_as66

  33. vreme frumoasa, vreme urata…..nu conteaza pt porumbeii buni…ceea ce conteaza e sa ajunga la cuibarul lor…vant in pene pt maine.

  34. adriane…super. imi place ceea ce ai spus si chiar am inteles unele lucruri pe care pana acum……………se cunoaste ca iti plac si iubesti porumbeii…….

  35. pai daca prinzi numai etape de ploaie nu mai zbori pasarile? e risc mare ca asa e cu ploiele dar daca le tii acasa si la anul e la fel ramai cu ele ca amintire in cusca si spui ce prost am fost ca nu iam zburat porumbelul trebuie sa zboare si pe ploaie ceata ce o fi

  36. ce club a avut concurs azi spre bacau sau adjud ca au ramas porumbeii din cauza vremi treceau stoluri si la ora 3 4 dupa amiaza cauza ploaia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  37. ca sa ai porumbei pregatiti de orice conditii porumbei trebuie antrenati si pe vreme potrivnica (vant puternic , ploaie ) la antrenamentele zilnice .
    si pe cei de fond seara tarziu .

  38. Pentru ca vorbim de etape pe ploaie se merita sa felicitam pe cei ce au lansat ieri 02 mai porumbei F.R.C ului lansatori si organizatori. Chiar daca se facuse ora 11:30 si toti ne uitam spre cer asteptind sa vedem macar unul bombanind sau poate injurind ca nu apare nimic ,cind afara era o vreme buna { cel putin in zona Bucuresti )iar porumbei puteau ajunge de mult acasa,iata ca nu a fost sa fie asa deoarece in zona de de lansare Tg Bujor a fost prapad de ploaie ,organizatori fiind obligati sa astepte si chiar sa mute locul de lansare ,in asa fel incit cred ca toti au fost multumiti ca s-au intors pasarila cu bine si s-a evitat o posibila catastrofa chiar si de la mica distanta Asta s-a putut intelege mai bine abia seara la stiri cind am vazut ce ploaie si grindina a tras asa ca inca o data ,personal tin sa spun FELICITARI si scuze daca am injurat chiar macar in gind Iata cum se pot evita lucruri neplacute atunci cind oameni responsabili se implica Stancu Dumitru.

  39. D-nule Stancu 80% din meritele acestei lansari trebui acordate d-nului Sinca Cezar presedintele F.R.C care a reusit in 30 min. sa ia legatura cu toate “bazele” si ca un adevarat cmd de avioane de razboi a ordonat lansarea de la Maicanesti, iar restul de 20% revin soferilor si delegatilor din teren care practic au zburat cu masinile reusind sa duca la buna indeplinire lansarea. Va urez succes si inca o data se demonstreaza ca F.R.C este o organizatie in care columbofilii din Romania pot avea incredere.

  40. Mda, etapele pe ploaie mereu o provocare si ptr. unii o problema.Mare tamprnie poate sa afirme dl. Filipache adica cam cum ar fi doar cretinii termina si facultatea, cei destepti se limiteaza la 4 clase … dar ma rog fiecare cu parerea lui…

  41. Din pacate ca de altfel la toate topicurile putine pareri pertinente.

    D-le Adrian Cocu, felicitari pentru interventii.

    Intredevar felicitari factorilor de decizie de la FRC si lansatorilor. Am avut o etapa frumoasa (ACM Bucuresti) cu pierderi minime pe 02.05.2008.

  42. dragi golumbari care este porumbel bun vine si pe ploaie si pe vant nu exista asa ceva se intampla se pierd multi dar nu in halu asta este si ceva in aer ce ii deruteaza mult in anumite zone ale tarii si in strainatate

  43. as vrea sa adresez o intrebare “tuturor” columbofililor,credeti ca la o etapa de fond sau maraton un porumbel va avea noroc numai de timp frumos?Eu unul sint ferm convins ca va intimpina o gramada de “obstacole” gen:ploaie,vint etc.Va doresc o zi buna tuturor.

  44. PT OCHI DE SOIM .aveti dreptate ca intalnesc vloi,vant ..etc dar aceia sunt porumbei de fond ocolesc norul dar cei de viteza se pierd pe un timp urat mai ales ploaie.va multumesc

  45. ahhh…..ador etapele pe timp urat !!! consider ca pe un astfel de timp,se poate testa adevarata valoare a unui porumbel ! succes in continuare !

  46. care vine pe ploaie ala e porumbel!!!!! restu sunt jafuri de sezon! asa ca poate sa ploua la orice zbor… daca ai PORUMBEI nu vei avea probleme. succes la zborurile cu ploaie!

  47. Parerea mea ori ramai acasa i nu bagi atungi porumbei la zbor.
    Si a 2 varianta le bagi la zbor si acolo se va dovedi valoare porumbelului bun care vine pe o vreme foarte rea ii porumbel destul de bun.Sunt porumbari care au zburat chiar si pe ninsoare in ianuarie daca nu ma insel.Stiu am citit intr-o carte….si am incercat si eu desi de la distanta mica cam 50km pe ninsoare.Care porumbel vine pe ploaie si ninsoare atunci de la ala poti sa astepti sa vina de peste tot si pe ori ce vreme….
    Asta o sa vedeti si voi….nus primu si nici ultimu care o sa spuna acest lucru care vine pe vreme vremea vrea de la ala poti sa stepti sa vina de peste tot pe ori ce vreme.

  48. Cred ca zborurile pe ploaie sunt o adevarata problema pt porumbei,se pot pierde psari adevarate.Ar trebuii prevenite aceste zboruri

  49. Ganditiva la un joc de fotbal pe ploaie sau la mersu cu masina pe ploaie cat e de greu si apoi ganditiva si la un zbor pe ploaie …scurt si la obiect sa va dati seama sunt fel si fel de parerei de la toata lumea dar multi nu au mai mult de 8 clase si vor sa faca porumbei destepti no sa faca ptr ca no sa poata sai educe si sa aibe grija de ei NU SUNT ROBOTI SUNT SUFLETE CA SI NOI SUCCES PENTRU OAMENII CU SUFLET

  50. nu conteaza vremea domnilor, campionul tot campion ramane si pe vreme rea si pe vreme buna, numai cutremur sa nu fie ca atunci chiar e catastrofa. cu respect.

  51. Cei mai multi porumbei se pierd din cauza greselilor umane in special a lansarilor pe vreme rea ,locuri alese de necunoscatori in materie de columbofilie.alegerea delegatilor trebuie sa se faca din randul columbofililor si nu a amatorilor de senzatii tari si bani de buzunar.porumbeii foarte buni sau pierdut asa ,in special porumbeii care trag in fata.La catastrofe vin de obicei porumbei cu putine clasari iar cei de fata vin extenuati sau se pierd.spun asta din privinta experientei mele si a colegilor de club.unora le place ploaia ca sa prinda si ei clasamentul depinde care va considerati si care va rugati sa ploua.

  52. Pt Marius Tunduc te felicit ca recunosti in al 12-lea ceas dar sa stii ca nu numai delegatii sint de vina sa ne amintim “Hatvan 2007” si altele unde s-au pierdut poumbei[fruncia] cu mii de km in piept si in aripi.

  53. Pe ploaie vin tot timpul porumbeii mai mici,trebuie sa aiba opudra de calitate pe pene sa nu se puna apa de baie inainte cu 5 zile de concurs,porumbeii cu fizic mare dela distante mai mari nu au nici o sansa sa treaca prin ploaie,alti ocolesc ploaia findca sint inzsstrati cu astfel de calitati alti se baga prin ploaie in general cei tinari,alti se opresc si pleaca cind sa oprit ploaia,in general porumbei cu experienta,ori cum se pierd multi porumbei ,se numeste catastrofa,poate fi si canicula,ori cum porumbei cu fizic mare sint dezavantajati la concursurile grele,asta este pareria mea.

  54. eu cred ca vin mai greu pe ploaie dar vin de exemplu eu azilem dat drumul exact cand a inceput ploaia credem ca va fi una linistita dar sa transformat imedia into furtuna periculoasa cu vant puternic fi fulgare au zburat tut timpul furtuni aprocximativ 3 ore si ai venit acasa ma asteptam sa vin flsca dar nici vorma erau de at putin uzi atata tot . acum depinde si de porumbel din ce parte bate vantul si de penajul acestuia.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *