kids-pigeons.jpg
Te gandesti zilnic la performanta, la ce etapa urmeaza, la cum sa pui porumbeii in forma, la ce numar de porumbei se mai zboara, la ce punctaje mai poti face. Dar de cate ori te-ai gandit anul asta la promovarea hobbyului asta care iti umple atata timp? Niciodata. Am ghicit? Si totusi, putem incerca.

Dupa 10 ani de administrat site-ul mi-au trecut pe sub ochi sute de marturii ale crescatorilor despre cum s-au apucat de porumbei, sunt si vreo 3 topicuri despre asta. Majoritatea covarsitoare au inceput dintr-o intamplare: au gasit un porumbel ranit, un pui, sau au primit cadou cativa porumbei de la un vecin, coleg, prieten sau ruda. Gandeste-te ce numar de crescatori ar fi daca promovarea s-ar face cat de cat activ si nu la voia intamplarii.

Acum este perioada in care multi crescatori oricum nu mai scot pui din matca si/sau nu lasa pui din zburatori dupa sezon. Ce-ar fi sa incerci sa scoti cativa pui si sa-i oferi cadou cuiva care nu are porumbei? De regula hobbyul asta se prinde in copilarie deci probabil cei mici ar fi “publicul tinta” cel mai potrivit. Desigur, trebuie sa si existe la ei pasiunea pentru animale, nu toti o au innascuta. Faceam un antrenament cu puii si la locatia de unde ii lansam individual cu pauze mari, se aflau si 2 copii. Unul privea lansarile fascinat iar celalalt statea cu ochii in ecranul telefonului la vreun joc. Ma bucur ca am copilarit inainte de “era electronica” si nu mi-am stricat copilaria intr-un ecran…

Bun, ideea e simpla: cunosti juniori care au cat de cat drag de animale? Fa-le cadou niste pui, invata-i cum sa-i ingrijeasca si poate peste 1-2 ani o sa-i ai concurenti la club. E atat de simplu. Cum ar zice americanul, “it’s a win win situation”: tu cresti numarul de columbofili din zona ta iar el castiga un hobby de o viata care nu-l va lasa sa se plictiseasca.

porumbei.ro