Recent, a avut loc Festivitatea de Premiere a Asociatiei Columbofile Danubius Braila. La manifestare au participat 67 de columbofili din judetele Braila Galati Tulcea si Vrancea.

Distinctiile au fost acordate dupa un sezon competitional reusit in care Asociatia Columbofila Danubius Braila a organizat 5 concursuri in Polonia din localitatile Prezmyl (630km) ,Terespol (820km),Varsovia 1,2,3 (930km). Au fost zburati 3.800 de porumbei ce apartin unui numar de 93 de columbofili.

Cum dupa munca, vine si rasplata, in cadrul festivitatii au fost premiati crescatorii de porumbei voiajori cu cele mai bune rezultate la concursuri, dar si cei care au reusit sa atinga normele la categoria fond si maraton.

Au fost oferite peste 68 de cupe si diplome pentru porumbeii clasati pe primele trei trepte ale podiumului.

Cele mai multe cupe au fost inmanate columbofilului Dinu Moise, campion national la categoria maraton. Premii importante au primit tandemul Adrian Burghila si Vasile Fratila, care a atins performanta de a obtine nu mai putin de noua premi I la Ascociatia Columbofila Danubius Braila, Georgica Ispas, Mihai FazekasBogdan Iulian , Vasile Badin, Adrian Mihai, tandemul Zamfirel Teodorescu si Ion Boldeanu, Vasile Mosescu, tandemul Victor si Nicusor Boldeanu, Ion Vizireanu, Paraschiv Lazar, din Tulcea si alti columbofili care au obtinut rezultate notabile concursurile din acest sezon. Presedintele Asociatiei Columbofile Danubius, Doru Hornet, a primit o placheta de onoare pentru eforturile realizare si meritele deosebite in calitatea de organizar.