Numele meu este Mateo, sunt din Alexandria, judetul Teleorman. Am o pereche de Hunkari, superi (Franck si Bertta). Tin la ei foarte mult, achizitionarea lor fiind un mare motiv de bucurie pentru mine. Le-am facut o boxa, unde sa oua, cu pardoseala din plasa, dejectiile cazând pe o tabla aflata sub plasa, o voliera daca pot sa îi zic asa din OSB de 2x2x3. Totul ok, i-am vazut împerechindu-se, m-am îngrijorat putin când am vazut ca dupa ce masculul a calcat porumbita, aceasta s-a urcat si ea pe el, dar m-am calmat când am aflat ca este un comportament normal, ma îngrijoram sa nu îmi fii luat teapa cu vreun cuplu de gay, ca asa e la moda.:)) Le dau de mâncare dimineata când plec la scoala la 8, la 2 când vin si seara pe la 4-5…

Într-una din seri, la 4 am vazut-o pe Berta zgribulita pe cuib, intru ca de fiecare daca sa strâng dejectiile, sa împrospatez apa si sa pun mâncare si când ma uit mai atent, oul îi cade din coaca, a urmat si al doilea la 2 zile. Dar inevitabilul s-a întâmplat, dupa ce am asteptat cu sufletul la gura 18-19 zile.. nimic nu s-a întâmplat, asa ca le-am luat si m-am uitat la ele, le-am spart, iar în interior era galbenusul cu o consistenta identica cu a mierii, din ce cauza?

Acum se pregatesc de ponta a doua, le-am pus fan în cuib, pentru ca le-am pus pe jos si abia, carau câte un fir de iarba în cuib… si astept sa vad ce se întâmpla. Ce ar trebuii sa le dau sa manânce, eu acum le dau porumb cu orz, grâu nu le dau fiindca stiu duce la sterilitatea masculului. Cu ce sa îi hranesc, cum sa procedez, cât costa hrana la farmaciile veterinare, gridul, sau nisipul ala, cu scoici tocate si alte chestii, cât costa si trebuiesc date ne-apar? Cum este cu otetul si sarea în apa? Cât otet, câta sare la litru de apa? Ce tratamente, ce vaccinuri..?

Sunt începator si vreau sa stiu cât mai mult despre cresterea acestor superbe bijuterii de pasari, Hunkari, care m-au fascinat imediat ce am vazut poza cu ei pe net.

Multumesc anticipat tuturor celor rabdatori si cu experienta, Mateo!