Propun discutiei un aspect poate mai neobisnuit dar in acelasi timp interesant. Dupa multa vreme, am posibilitatea sa incep cresterea porumbeilor intr-o locatie departe de domiciliu, dar trebuie sa realizez o crescatorie autonoma care nu are nevoie de ingrijitor perioade relativ mari de timp (2 sau maxim 3 saptamani). Ati mai intalnit conceptul, ma puteti ajuta cu idei?

Pornesc de la ideea ca in cel mai rau caz voi putea ajunge la crescatorie odata la 2-3 saptamani. Mentionez un lucru important: nu pot si nu vreau sa apelez la nimeni pentru ingrijirea pasarilor in lipsa mea. In functie de obligatiile de serviciu cred ca vor fi perioade cand voi putea sta la porumbei cate o luna, grija mea este insa pentru perioada cand lipsesc. Voi tine putini porumbei, 10 maxim 20. Nu stiu inca rasele dar in mod cert nu vor participa la niciun concurs, indiferent de rasa aleasa. Sunt pentru placerea proprie. Deci nu urmaresc performanta de niciun fel, dar doresc sa le asigur conditii decente.

M-am gandit ca-mi trebuiesc urmatoarele:
– hranitor depozit-dozator (am vazut ca exista, un fel de cutii cu gauri pe jos, din care porumbeii se autoservesc atunci cand le este foame). Nu stiu ce capacitate are hranitorul dar dupa aprecierea mea tine minim 10-20 kilograme. Sau pot confectiona unul dupa nevoile proprii. Cred ca putini porumbei mananca dintr-un astfel de hranitor 2-3 saptamani fara probleme.
– hrana minerala se consuma in cantitati mici, nu ar fi o problema.
– adapatori mai mari sau mai multe, ajutate de incalzitoare iarna.
– libertatea: aici e buba, nu imi imaginez niciun sistem prin care i-as putea lasa deschisi sa zboare cand vor, pentru ca daca de rapitoarele cu blana te poti feri prin asezarea intrarilor intr-un anumit fel, de ulii sau ciori care intra in voliera nu te poti feri. Deci probabil vor sta inchisi.

Astept ideile voastre pentru a imbuntati si a pune in practica acest proiect. Stiu ca nu sunt conditii ideale nici pe departe dar decat deloc…
Multumesc!
Titi