Identificare de rasa

Stie cineva ce rasa este acest porumbel? Mentionez ca prezinta zbor de “fluture” si zboara mai mult singur deasupra crescatoriei. Multumesc!
Costin

29 comentarii la “Identificare de rasa”

 1. Bine ca este inelat. Se pare ca in ziua de astazi acest lucru este esential.

 2. La caterinca si misto-uri romanii sunt campioni si asta se dovedeste inca o data:D, acum on topic cred ca este un plonjor asa cum a spus si Andrei mai sus.

 3. voiajor super zburator de la 1000-in colo isi arata valoarea

 4. Este ciung de ploiesti. Daca nu cresti aceasta rasa si vrei sa-l vinzi poti sa-mi dai un mesaj.

 5. Dupa imagini este vorba de un exemplar gutav leftat din rasa veche de Ploiesti.O identificare completa ar presupune ca proprietarul sa fi dat si ceva mai multe detalii despre felul,durata si inaltimea zborului acestui porumbel.
  O scurta istorie, spusa cu har de unul dintre ultimii crescatori in viata care ar putea-o face, a porumbeilor zburatori de Ploiesti o puteti citi aici:
  http://ciungclasicrasavechedeploiesti.sunphoto.ro/COMANOV_RODION_DUMITRU-DADU

 6. eu nu pot sa zic ca e gutan sau nu ,sa si eu am in crescatoria mea niste porumbei identici

 7. Salut! este o curcitura intre gutan si jucator! Dupa cum se vede in poza asta ar fi…Am mai vazut asemenea pasari si asta erau curciturii :)Bft

 8. nu este plonjor ,iar de ciung ma cam indoiesc , trebuia sa aibe coada mai lata si sa fie mai trenat ….GUTAN NU E SIGUR

 9. Nu ma asteptam sa mai fie publicat acest articol dupa atata timp. Nu mai am porumbelul, insa asa banuiam si eu ca este ciung de ploiesti sau ceva tippler. Multumesc oricum!

 10. Pentru pozitia 4 si 5:

  Se pare ca unii nu au evoluat de la gutani….

 11. este ciung de ploiesti corcit cu tippler englez parerea mea

 12. Pare Zburator Ciung De Ploiesti, pentru confirmare necesita o analiza mai amanuntita. Vezi comentariu 10+14.

 13. 1 )este gutan-daca este corcit cu ciung ,din tata tippler englez cu mama eger ,scoasa din viener tumbler si short face primavara .
  2 )este gutan-scos din mama gutan si tata gugustiuc ,linia veche

 14. vad ca are ochi de perla, este tippler engez, pentru unii nu exista decat voiajori si gutani. pacat

 15. Ciung de Ploiesti , f. probabil. Apropo , ciungii ”veritabili” au intre 12 pene cu sau fara glanda uropigiana[dupa prof. Tasca] si 14 pene,nu minim 14 pene in coada. Cu cat sunt mai multe pene in coada, cu atat calitatile de zbor se diminueaza,sunt mai moi. Pt lamuriri intrati pe seit la Dadu

 16. Salut Costin, porumbelul care e la tine e Ciung de Ploiesti rasa veche, eu sunt crescatorul la care s-a nascut acest porumbel si care are serie inel : RO 2012 3001686 SAU 3001687.
  Eu locuiesc langa Ploiesti am nr. de tel. 0726258273,ma intereseaza cam ce distanta este intre crescatoriile noastre.MULTUMESC.

 17. Am si eu o femela exact la fel Pe albastru dar nu stiu daca e chiar ciung de ploiesti o sa pun poze

 18. este o corcitura din ciung si galatean ?unu la fel a scos codrin ?Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *