Infiintare Jacobin Club Roman

DRAGI PRIETENI

Avem placerea sa va informam ca s-a infiintat clubul specializat al crescatorilor de porumbei “Jacobin Club Roman“, care are ca scop asocierea crescatorilor de porumbei Jacobin, porumbei cunoscuti in Romania si sub denumirea de porumbei “gulerati” sau porumbei “Maria Stuart”.

Clubul are doi membri fondatori: doctor Dan Gheorghe Sovaiala, crescator cu peste 40 de ani experienta in cresterea porumbeilor Jacobin si Stefan Catanoiu care a infiintat o crescatorie moderna de porumbei Jacobin.

In prezent crescatoria Stefan Catanoiu constituita din 5 voliere distincte, are ca matca de baza 132 de porumbei Jacobin (66 de perechi). Acestia au fost selectionati dintr-o achizitie initiala de porumbei, proveniti din cele mai cunoscute crescatorii din Germania (Bernd Wanke, Dieter Bernges, Jacob Held), Belgia (Patrick Smeyers), Serbia, Croatia si Romania (doctor Sovaiala, doctor Andreica). Selectia a fost facuta sub atenta indrumare a domnului doctor Dan Sovaiala.

CLUBUL SI-A PROPUS:
. Schimbul de informatii intre membri;
. Schimbul de pasari intre membri;
. Importul centralizat de pasari de calitate din Germania, Belgia, Franta, Anglia,
si eventual din Statele Unite ale Americii si Canada;
. Realizarea unui site specializat in care sa fie prezentati toti membri clubului;
. Participarea la expozitii internationale;
. Organizarea unei expozitii nationale.

MEMBRII CLUBULUI POT FI:

Membri activi – sunt membri care vor activa in cadrul clubului,vor achita taxa de inscriere si o cotizatie lunara. Membrii activi vor avea acces la informatiile privind pasarile disponibile ale celorlalti membri activi,vor putea sa faca publice prin intermediu clubului catre membri activi si membri simpatizanti, toate datele privind pasarile disponibile.

Membri simpatizanti – nu vor achita nici o taxa, vor completa doar o cerere de inscriere. Membrii simpatizanti vor avea acces la toate informatiile privind cresterea porumbeilor Jacobin si pasarile disponibile la membrii activi ai clubului.

Informatii suplimentare: www.jacobin.ro sau www.gulerati.ro

Contact : stefan@jacobin.ro sau jcr@jacobin.ro

Va asteptam.
Stefan Catanoiu
Presedinte al Jacobin Club Roman

31 comentarii la “Infiintare Jacobin Club Roman”

 1. Felicitari!
  Cred ca infiintarea cluburilor specializate pe o anumita rasa va duce la cresterea calitatii pasarilor dar si la popularizarea rasei.
  Succes!

 2. O initiativa foarte frumoasa pentru niste porumbei f.f.f.FRUMOSI ceia ce cer o preocupare deosebita si multa rabdare Experienta ,dibacia perseverenta,dragostea fata de aceste pasari te face sa fii increzator inviitor pentru un porumbel si mai frumos Contati ca sunt un SIMPATIZANT al vostru Felicitari si multa bafta

 3. Felicitari! Prin aceasta initiativa mai facem un pas spre normalitate si astfel inca o rasa larg raspandita la noi beneficiaza de un club de rasa.
  As avea cateva intrebari:
  1. Clubul are deja personalitate juridica sau urmeaza sa capete?
  2. Unde se poate vedea statul?
  3. Cat este cotizatia?
  4. Clubul este sau urmeaza a fi afiliat la una din asociatiile nationale? Daca da, la care?
  5. Sunt stabilite sau urmeaza a se stabili contacte cu cluburile de rasa din alte tari?
  6. Se urmareste incurajarea crescatorilor autohtoni in vederea participarii la expozitii europene, sau doar la nationalele tarilor vecine?
  7. Se poate detalia putin ce intelegeti prin “import centralizat”?
  Va multumesc anticipat.

 4. Mult succes! Este o initiativa frumoasa pe si noi crescatorii de kingi am avut-o acum doi ani cand am infiintat KING CLUB ROMANIA!Va uram mult succes si cati mai multi membrii!!

 5. La ce raspunsuri promte si la obiect am primit…. sigur o sa ajunga departe acest club. Sa speram ca totusi aceasta initiativa buna nu o sa ramana doar pe hartie.

 6. Am primit pe mail:

  COMUNICAT al JACOBIN CLUB ROMAN,asociatia crescatorilor de porumbei gulerati (jacobini)

  Conducerea JCR face urmatoarele precizari:
  1.Clubul are personalitate juridica,fiind inregistrat la Judecatoria Buftea.
  2.In club se pot inscrie atat crescatori de porumbei gulerati cat si crescatori de alte rase de porumbei de ornament.
  3.Statutul poate fi transmis,la cerere,prin e-mail.
  4.Pentru anul 2010 nu se percepe nici un fel de taxa de inscriere sau cotizatie.Toate cheltuielile sunt suportate,prin sponsorizare,de Catanoiu Stefan.
  5.Clubul va fi afiliat la UGCPPAM Romania.In zilele urmatoare vom depune cererea de afiliere.
  6.Clubul are deja contacte cu Clubul German al Crescatorilor de Porumbei Jacobin SVDP, cel mai puternic club din Europa.Incercam contacte cu cluburi din Franta,
  Belgia,etc.
  7.Clubul urmareste incurajarea crescatorilor autohtoni in vederea participarii la expozitii europene si,bineinteles,la expozitii nationale.
  8.Incercam sa aducem in Romania exemplare superioare din Europa,SUA,Canada.
  9.Vom asigura membrilor materiale de indrumare pentru cresterea porumbeilor jacobin(gulerati)
  10.Vom asigura membrilor inele cu sigla EE,sigla asociatiei europene.

  ASTEPTAM ADEZIUNI. jcr @jacobin.ro;stefan@jacobin.ro ; Catanoiu Stefan tel.0722209451

 7. Multumesc pentru raspunsuri!
  Nu cred ca punctul 2 reprezinta o idee buna, cu totii dorim cat mai multi membri dar totusi este un club de rasa.

 8. Cred ca aveti dreptate.Dar noi vrem sa promovam cresterea porumbeilor jacobin in randul crescatorilor de porumbei de agrement.

 9. Acceptarea de membri care nu cresc aceasta rasa si nu au de gand sa o faca nu aduce nici un castig acestei rase. In scurt timp un club de rasa poate devia intr-un club local pe modelul nu foarte fericit existent deja. Dupa cum vad eu lucrurile scopul dumneavoastra ar trebui sa fie in primul rand sa adunati cat mai multi din crescatorii valorosi deja existenti (cataloage expo nationale) si abia apoi atragerea de noi crescatori prin organizarea de expozitii si tot felul de alte actiuni de promovare.

 10. Va salut domnule Catanoiu cu respect, tin sa va anunt ca v.am trimis si un e.mail la adresa stefan@jacobin.ro si nu am primit nici un raspuns,,Sunt interesat de achizitionarea unei perechi de porumbei gulerati si as dori sa stiu care e pretul?As fi recunoscator sa aflu si raspunsul. Multumesc

 11. Acum nu exista porumbei de vanzare.Sigur dupa noiembrie vor fi porumbei disponibili Pretul pentru un porumbel de calitate depaseste 50 de euro.Anul acesta am in plan sa achizitionez 80 porumbei din Germania 30 din Belgia si 30 din USA.Pretul porumbeilor din Germania 100 euro ,din SUA 150 usd plus 150 usd transportul.Preconizez ca in toamna sa fac o selectie de 160 de porumbei dintr-un total de 370 porumbei(130 matca actuala,100 pui proprii,140 cumparati)Practic vor ramane 210 porumbei disponibili ,pe care ii voi vinde.

 12. Va multumesc pt raspuns dar va dati seama ca o persoana cu salariul minim pe economie nu isi poate permite sa achizitioneze vreo pereche de porumbei,,in final e o pasiune destul de scumpa care pt unele persoane va prinde viata doar in vise si in ganduri..ca in realitate nu isi permite financiar.Si pe urma ne intrebam de ce sunt asa de putini crescatori de rase fine de porumbei de ornament si agrement la noi in tara..iar noi ROMANII ne miram ca de ce niciodata nu reusim sa facem concurenta cu alte tari precum Germania sau Belgia.Oricum succes in competitii.

 13. Bogdan, nu partea financiara face neaparat diferenta intre noi si Germania sau Belgia. In primul rand diferenta este facuta de mentalitate, apoi de cunostinte si abia apoi de posibilitatile financiare. Daca ai un plan bine pus la punct si stii unde vrei sa ajungi, cunosti foarte bine rasa si mai ales standardul poti face treaba si cu pasari de la noi. Nu trebuie sa aduci 100 de pasari din Germania ca sa te bati cu nemtii la expozitii. Daca nu stii ce sa faci cu pasarile alea in 2-3 ani ajungi oricum sub ei. Pentru inceput trebuie sa ai o baza buna de cateva perechi de pasari autohtone si sa participi regulat la expozii, mai trebuie sa ai noroc de un arbitru competent care sa fie in stare sa explice pe fisa destul de clar ce se cere de la pasarea respectiva in raport cu standardul. Aici intervine priceperea ta, pentru ca o infuzie de 2-3 pasari care aduc exact plusul de care ai nevoie poate face mai mult decat una de 100 de pasari care au aceleasi defecte cu ale tale. Daca vrei o crescatorie de peste 100 de exemplare in care sa tii absolut toate culorile si sa ai 10 linii distincte atunci chiar ai nevoie de bani multi.
  Daca ai fi urmarit expozitiile nationale ai fi observat ca avem si noi destule pasari fine de ornament si din pacate si de agrement.Problema este ca acesti crescatori se tem sa iasa cu pasarile la expozitii europene de parca ii musca crescatorii din alte tari. Asta este diferenta de mentalitate, noi ne tinem pasarile la noi in cotet pentru ca acolo sunt numai campioni si le selectionam dupa cum ne pare noua ca ar trebui sa fie, pe cand nemtii le scot la expozitii si primesc o parere avizata, obiectiva, din partea unui arbitru, despre cat de bune sunt de fapt pasarile lor.

 14. Felicitari si mult succes! Sunt sigur ca infiintarea acestor cluburi specializate pe cresterea unei anumite rase de porumbei nu poate avea decat efecte benefice asupra activitatii columbofile de la noi din tara.Pana la urma acesta este viitorul prin care se asigura cresterea valorica a porumbeilor si prin care se descurajeaza deciziile incorecte din expozitii ale unor arbitrii corupti care mai sunt si specializati pe “n” rase de porumbei.
  La multi ani!

 15. Bogdan.Sa nu ma intelegi gresit.Se pot cumpara pasari si cu bani putini dar de calitate mai slaba.Eu recomand insa sa cumperi pasari de la crescatori cu pasari valoroase.Eu din Romania am cumparat de la Dan Sovaiala.S-ar putea sa mai cumpar si anul acesta.Eu nu vreau sa fac o afacere din cresterea porumbeilor jacobin.Anul acesta vreau sa selectionez matca cu care voi lucra in anii viitori.

 16. Domnule Catanoiu, sunt curios ca si fost crescator al rasei. Ce crescatori de gulerati de la noi ati vizitat in afara de domnul Sovaiala? La expozitiile nationale din ultimii doi ani am vazut multe exemplare foarte bune de gulerat. Ce defecte majore au acestea de sunteti hotarat sa faceti un import atat de masiv si ce calitati au pasarile pe care doriti sa le aduceti in tara? Ati participat la vreo expozitie europeana si pasarile dumneavoastra au avut anumite cerinte pe fisa de arbitraj si vreti sa le reparati?

 17. Domnule Catanoiu…am si eu o intrebare.: Guleratii isi scot si hranesc singuri puii? Fiind vorba de niste exemplare destul de costisitoare, m-ar interesa de la inceput aceste aspecte. Cu respect Bogdan

 18. Bogdane.Guleratii isi scot si hranesc singuri puii.Multi crescatori folosesc voiajori ca doici.Eu folosesc si voiajori ,dar multe perechi isi cresc singure puii.Dscutia este lunga.Jacob Held crescator german campionul european la ultimul Campionat European nu foloseste porumbei doici.

 19. Domnule Tanase.Imi pare rau ca o persoana cu cunostintele dumneavoastra despre cresterea porumbeilor a parasit rasa guleratilor pentru alte rase de porumbei.Dupa parerea mea este cea mai frumoasa rasa de porumbei.Am vazut ca la Expozitia Nationala UGCPAMR de la Bistrita 2009 ati expus doar 2 porumbei roller persan si oriental.Eu nu am participat pentru ca sunt la inceput de drum iar proiectul meu prevede sa incep participarile in 2010.Cu mana pe inima va spun insa ca 60 din porumbeii mei actuali erau net superiori celor 23 de gulerati prezentati in expozitie.O alta situatie am intalnit la Expozitia Nationala FACASR de la Lugoj 2009 unde printre cele 90 de pasari am gasit si exemplare de buna calitate.Pasari superioare am intalnit la Expozitia Europeana UGCPAMR NITRA 2009 SLOVACIA,la Expozitia VDT LEIPZIG 2009.De la ambele expozitii am achizitionat peste 20 de exemplare de calitate.Cea mai mare satisfactie mi-a dat vizitarea expozitiei nationale a crescatorilor germani de porumbei jacobin SCHOPFLOCH 2010.Aici am vazut multe exemplare exceptionale cu mult ce vazusem pana atunci.

 20. Multumesc pentru precizari, totusi mai sunt unele chestiuni la care nu mi-ati raspuns. Am intrebat la ce crescatori a-ti fost in vizita pentru ca mentalitatea la noi se schimba destul de greu si multi nu aduc din diverse motive cele mai bune exemplare la expozitii.
  O alta chestiune nelamurita este ce defecte considerati ca au pasarile dumneavoastra si mai ales ce plusuri majore aduc pasarile pe care doriti sa le importati. Daca vreti sa faceti un import atat de masiv imi imaginez ca aveti si un motiv destul de serios. Aveti un lot destul de numeros si din cate am vazut in poze aveti pasari reusite. Dupa o infuzie atat de masiva o sa dureze o vesnicie sa stabilizati lotul mai ales ca vorbim de exemplare din linii foarte diferite. Sunt foarte curios de chestiunea asta deoarece, din cate stiu eu, la noi fondul genetic al acestei rase este destul de variat si cu putina pricepere se pot obtine exemplare foarte valoroase. De asemenea acest lucru imi poate spune si care este tendinta in selectionarea acestei rase in afara tarii. La noi ajunsese la un moment dat curentul de marire a corpului, probabil sub influente nemtesti, astfel se doreau pasari mai late in piept si mai lungi dar nu neaparat si mai inalte pe picioare astfel unele exemplare isi tarau aripile si coada pe jos.

 21. Eu cresc porumbeii impreuna cu unchiul meu si impreuna avem peste 10 rase, la un moment dat au fost vreo 23-24. Pe mine ma pasioneaza mai mult rasele de agrement pe cand pe el cele de ornament. In acest moment crescatoria este axata pe 2 tipuri de gusat(englez si cotofana incaltat) si carier englez ca si rase de ornament si zburator orbetean si jucator de galati ca si rase de agrement.In curs de introducere mai sunt zburatorii Danzig. In afara de astea se mai gasesc diverse rase dar doar cate 1-2 perechi, printre ele si gulerati.
  La Bistrita nu am expus deoarece am arbitrat.

 22. va multumim pentru realizarea acestui club!ne ajuta in general pe toti crescatorii cunoscuti sau mai putin cunoscuti la inbunatatirea acestei rase sau la mai bune performante pt romania.

 23. Pentru cei interesati am disponibili pentru vanzare gulerati toate culorile. Doritorii ma pot contacta la tel. 0722497859.

 24. Ma numesc Iorga Constantin,sant din Banat orasul Lugoj,oras cu vechi traditii in cresterea porumbeilor.In anul 1860 erau deja porumbei gulerati in orasul Lugoj,din anul 1907 functiona in zona A.S.Fauna Banatului.Se tiparea o revista pentru crescatori si se organizau expozitii anuale.In anul 1931 sa organizat o mare expozitie albitrata de Dr.Paul Trubenbach un mare crescator de porumbei gulerati din acea perioada.Este incantat de valoarea porumbeilor gulerati expusi de lugojanul Toma Corolaniu.In decursul anilor Lugojul a avut un numar mare si valoros de crescatori de porumbei gulerati.Inca din anul 1982 la Lugoj existau 4 cluburi specializate nationale: Gulerat club roman, Voltat, Komarom, King club Roman si care organizau anual expozitii nationale de profil.
  In 1999 Gulerat club Roman,organizeaza in cadrul expo nationale o expozitie internationala de porumbei gulerati. Participa crescatori din: Germania, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Croatia si Romania, sint expusi 140 porumbei gulerati.Gulerat club Roman are stampila, sigla, emblema proprie, un tablou cu membri si statut.
  Am publicat in anul 1997 un articol despre Gulerat Club Roman denumirea romaneasca a acestei rase de porumbei in revista franceza Pigeon Capucin Sructure Club buletin nr 67. Eu cresc porumbei gulerati de peste 40 de ani, am participat la expozitii nationale si internationale unde am obtinut mai multe titluri: 2 titluri de campion european, 1 grand prix, 6 titluri de campion al tarilor socialiste, 18 titluri de campion national absolut al romaniei, multiple titluri de campion si campion international si un titlu de maestru al sportului columbofil. Participind la mai multe expozitii intrenationale in decursul anilor am cunoscut personal mai multi crescatori de porumbei gulerati:din S.U.A. Denis Suarez, Ed Bachman, Taly Mezonoto, Anglia: Wiliamson, Germania: Frey, Fink, Kalverkamp, Waldemaier, Croatia: V.Pavin, Ungaria: Borbola etc.
  Posed o crescatorie cu 14 voliere unde cresc porumbei gulerati,am in crescatoria mea porumbei descendenti din importuri S.U.A. Germania,Croatia,Serbia,Ungaria si Franta.Nu tin nai mult de 70 porumbei matca D-le Catanoiu din cate am aflat cresteti porumbei gulerati de doi,trei ani,este o rasa mai dificila,,noi ne-am intalnit la expo Europeana de la NITRA din 2009,eu am concurat cu porumbei iar dumneavoastra ati fost vizitator.Am concurat la rasa Roller de Lugoj unde am promovat pe plan european aceasta rasa crescuta in orasul meu obtinand titlul de campion tineret iar cu o femela rosie gulerata 94 puncte.Am vizitat Expo Oradea 2010,organizarea a fost buna,pasarile nu au fost iesite din comun.Nu am vazut un porumbel gulerat super star,foarte multi porumbei nu au fost pregatiti pentru aceasta expozitie albitrii au dat campioni dupa materialul expus,alegind campioni din ce a fost acolo.Daca acesti porumbei concurau la o expozitie externa nu treceau de 89 puncte,aceasta este parerea mea, cunosc foarte bine aceasta rasa.D-nul Dr.Sovaiala ma cunoaste foarte bine cu multi ani in urma a cumparat 1 pereche de voltati albi descendenti U.S.A. de la tatal meu.Dumneavoastra doriti sa devin membru la Jacobin Club Ro dar eu nu pot sant presedintele Gulerat Club Ro care este afiliat la:U.G.C.P.P.A. cu sediul la Cluj,afiliata la Entente Europene D aviculture et de Cuniculture. Presedintele Gulerat Club Roman Iorga Constantin.

 25. Vrapciu Mihail

  D-le Iorga C. De ce ave-ti atata rautate ,daca aveati si albeata la ochi tot vedea-ti ca erau majoritatea f frumosi si sa nu uitati cine ia arbitrat

 26. D-le Vrapciu, deduc ca nu ati inteles opinia mea personala despre expozitia de la Oradea, la standul de gulerati.Referitor la albitrii nu am facut nici o obiectiune, o parte dintre cei care au albitrat sant vechi prieteni ai mei,le cunosc foarte bine cunostintele columbofile si au albitrat la Lugoj mai multe expozitii, avandu-i ca invitati.Eu mi-am exprimat o parere personala despre calitatea porumbeilor expusi la aceasta expozitie.Repet citatulul: Nu am vazut un porumbel gulerat super star, foarte multi porumbei nu au fost pregatiti pt. aceasta expozitie, albitrii au dat campioni dupa materialul expus, alegand campioni din ce a fost acolo.
  Sa stiti ca ochii mei sant limpezi fara albeata cum m-ati jignit d-voastra, datorita ochilor mei limpezi, ageri si cunoscatori ai rasei gulerat am reusit sa-mi selectez porumbeii la nenumarate expozitii nationale si intrenationa-le puternice obtinand cele mai mari trofee.Nu a fost vorba de rautate ci de exigenta care contribuie si ea la succesele mele.Am activat si activez de foarte multi ani in cluburi specializate de gulerati din Europa si America ca membru, am participat la expozitii internationale, intalniri de vara, cu mult timp inainte de 1989, am avut ocazia sa vad pasari foarte bune si stiu ce greu se achizitioneaza o pasare de super clasa.Credeti ca porumbeii campioni de la Oradea ex-pusi la o expozitie din vest iar fi putut egala pe acestia sau depasi ? Sa stiti ca am vizitat expo.nat.Craiova din 2008 si la standul de gulerati am remarcat 2 porumbei care au de-pasit calitativ porumbei de la Oradea, unul apartinea d-lui dr.Sovaiala, si celalalt d-lui Petrache.Dupa parerea mea d-voastra a-ti analizat porumbeii gulerati, cu ochi iubitori de porumbei, la d-voastra toti sant frumosi, in shimb eu i-am analizat cu ochiul specialistului acestei rase, este o diferen-ta, exprimandu-mi o parere a mea personala, ne jignind pe nimeni.Eu mi-as cere scuze in locul d-voastra fata de un mare columbofil al Romaniei.

 27. buna ziua sun crescator de porumbei din timisoara si as dori si eu 2 perechi de porumbei daca se poate. astept un raspuns daca se poate. va multumesc.

 28. as dori si eu o pereche daca se poate. astept un raspuns daca se poate

 29. Familia IORGA din Lugoj o recunosc inainte de 1970. (Inaintasi mei)si personal.-SA DAM dl. CATANOIU incurajarea de -BUN VENIT-SUCCES.

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *