Infiintarea Roller Club Romania

rcr
www.rollerclubromania.webs.com

Nascuta din dorinta de a sprijini readucerea in prim plan a raselor romanesti ?si nu numai-de zbor si joc,Roller Club Romania,este,fara indoiala, ceva inedit in spatiul columbofiliei din Romania.Insa nu doar ideea de noutate a fost ?motorul? initiativei pe care fondatorii acestui club l-au avut in vedere.

Ne-am propus si vom milita prin acest proiect nu doar pentru promovarea raselor de porumbei cu aptitudini sportive ci vom propune si un model de practicare a sportului columbofil bazat in totalitate pe spiritul de fair-play si pe o buna amicitie intre membrii clubului.Nu ne dorim ierarhii de dragul statisticilor oricum efemere ci vrem sa punem pasiunea pentru aceste minunate fiinte care sunt porumbeii,deasupra orgoliilor personale.Sigur ca vom incuraja competitia si vom cauta si mijloacele de a o stimula,dar ne propunem sa facem asta dincolo de rivalitatile care macina si aduc in umbra placerea practicarii acestui hobby.Vrem sa credem ca demersul nostru isi va gasi un ecou cat mai larg intre crescatorii porumbeilor de agrement din randul carora ne dorim ca un numar cat mai mare sa adere la principiile dupa care noi am dorit constituirea acestui club pentru ca impreuna sa facem cunoscute,atat in tara,cat si in afara,rasele romanesti de porumbei.

Text, Adrian Nistor

Studiind cu atentie profilele tuturor asociatiilor si cluburilor din Romania dedicate porumbeilor de agrement, am constatat ca performanta se materializeaza mai mult in zborul de durata si mai putin in joc.
Avand in vedere numarul mare de rase de joc, atat romanesti cat si straine, am considerat necesara si oportuna infiintarea unei asociatii in cadrul careia sa-si desfasoare activitatea iubitorii raselor de joc din Romania si nu numai.
Pe aceasta cale rugam toti iubitorii acestor rase sa raspunda prezent invitatiei noastre.

Text, Barboianu Ionut

26 comentarii la “Infiintarea Roller Club Romania”

 1. salut.din partea noastra,a membrilor ASOCIATIEI ITALIENE DE JUCATORI,va uram mult succes si mai ales multe concursuri cu rase romanesti,speram si intr-o buna colaborare intre noi si de ce nu poate chiar si o confruntare intre porumbeii nostri si priceperea de ai creste si antrena.inca o data succes!

 2. Hotariti-va care rase??de zbor, de joc, de zbor si joc, rominesti, straine ,caci din materialul prezentat nu am inteles nimic concret,sincer.

 3. Pt Robert Avram
  Este vorba despre rasele de agrement si asta include rasele de zbor si joc indiferent ca sunt romanesti sau straine.Evident vor fi incurajate cele romanesti dar nici cele straine nu vor fi lasate deoparte.

 4. Felicitari! si Succes!

  Pentru Tomita Seban:

  Campionte o9(exact ca in filmul prezentat)

  3-5 julie Graben -Neudorf (Karlsruhe D,))
  14-16 August Vrsac (Serbia)

 5. ii o idee excelenta sa aiba si ei parte de ce avem noi :)

 6. felicitari domnilor rasele romanesti trebuie promovate , sint exceptionale mult succes

 7. Frumoasa treaba baeti, felicitari !
  Se pare ca incet, incet intram si noi in randul lumii, inca o data felicitari !
  Delabistrita
  …spor la zbor !!!

 8. felicitari.foarte buna initiativa.avem rase foarte frumoase ce trebuiesc promovate.mult succes pe mai departe baieti

 9. SI CINE ARE ROLLERI DE VANZARE SA MA BAGE IN LISTA PLS id meu i cristi_tope79

 10. Buna!
  pentru cei interesati sa se inscrie in Roller Club Romania, o pot face la urmatoarele persoane:
  -zona Oltenia dl. Barboianu Ionut, mail- ai_barboianu@yahoo.com , tel.0754803001
  -zona Targoviste, dl. Nistor Adrian, mail- adnistor@yahoo.com , tel. 0723229914
  -zona Braila, dl. Tanase Valentin, mail- t.valik@gmail.com , tel.0722138358
  -zona Transilvania, dl. Hadarau Vlad, mail vladhadarau@yahoo.com , tel.0742345247
  Toate detaliile referitoare la conditiile de inscriere le veti primi de la una din persoanele amintite mai sus.
  Va multumim anticipat!

 11. Tuturor crescatorilor care pun un strop din sufletul lor,pot realiza lucruri frumoase,care raman celor care ne urmeaza,fiind una dintre cele mai bune alternative,pasiunea pentru cresterea porumbeilor si daca este posibil distrgerea de la alte preocupari de ex. violenta,alcol,fumat sau chiar mai grav drguri.Felicitari inca odata acelora care infinteaza cluburi,organizeaza concursuri,de zbor,de joc si expozitii,toate acestea vor atrage noi crescatori,care vor indragi si la multi le vor trezi dorinta de ai avea si creste.
  Cu stima si respect Viorel.

 12. Ma bucur enorm de mult de faptul ca sa organizat si in ROM in mod civilizat practicarea acestui minunat hoby cu porumbei roler.
  Eu ma reintorc in Ro dupa 21 de ani cu frumoase rase de:Roleri Orientali
  dela multiplu campio al germaniei Harald Knot si camionul Europei F Wengheimer.tot odata o frumoasa grupa de Birmingham aduse direct de
  lacampionul Angliei Johnn Wanless,de catre H Knott din care am primit si eu15 buc.Este o rasa noua care zboara in stol de min 15 max 20 de porumbei.Zbor total 20 minute punctaju se facein frumusetea nu in durata.Regulamentul international l-am tradus impreuna cu d-ul Napholcz si va fii public in carte scrisa de d-nul SASU &Napholcz.
  In afara de aceste rase mai cresc si o rasa romineasca cu care am fost
  in anul 2007 campionul Germaniei Rasa numita si cunoscuta sub numele de CIUNG.
  Daca acest hoby va prinde radacini si se va raspindi in mod civilizat sint
  pregatit sa ajut pe toti crescatorii acestor frumoase rase
  Pt detalii ma gasiti: nelum50@web.de.
  Sa ne auzim cu bine

 13. Buna!
  Multumim pentru incurajare, d-le Johan si va asteptam sa colaboram.
  Deasemenea cred ca vom colabora si cu dl. Napholcz, pe care il cunosc bine.
  Speram ca vom putea trimite un reprezentant la urmatoarea adunare generala a E.F.U, pentru a putea adera la aceasta formatiune europeana.
  Numai bine!

 14. Buna d-nu vlad hadarau
  Simbata este adunare generala la E.F.U.Si cred ca ma duc si eu
  Daca aflu nautati si care sint conditiile de afiliere la EFU am sa va scriu eu ,in cazul ca nu ati reusit sa trimite-ti un delegat
  Salut si noroc

 15. Buna D-nu Vlad
  Scuzama ca te-am informat gresit Este vorba numai de o grupa din EFU care au simbata intilnirea.Am fost si eu informat gresit.In ori ce caz in 2 saptamini vine Helmut la mine si discut eu cu el de toate lucrurile ce trebuiesc pt afiliere.El este un sef in EFU Omologator,resp tehnicSi mai nu stiu ce. Vreau o adresa de la tine la care te pot gasi si scrie..Multumesc Joan

 16. Buna, d-le Johhan!
  puteti sa ma contactati pe messenger, la id-ul vladhadarau sau pe mail la vladhadarau@yahoo.com
  Am vb deja cu dl.Guy Paulen, speram sa putem ajunge la intalnirea anuala a EFU.
  Numai bine!

 17. salut.vlade,o intrebare am care ma framanta,cum ramane cu regulamentul efu pentru jucatori de galati care nu se prea potriveste la aceasta rasa si care cred eu ca o dezavantajeaza.as fi curios sa stiu si ce parere au si ceilalti membri din club despre acesta.cei care cresc jucatori de galati desigur.numai bine

 18. Buna!
  Nicusor, tocmai de aceea am incercat sa-l adaptam dupa cel al Rollerilor Orientali, unde se puncteaza si zborul de mare inaltime.Deasemenea, nu dorim sa fie o durata maxima de zbor, asa cum este impusa in regulamentul EFU(deci maxim 30 sau 60 minute in care porumbeii sa fie arbitrati- la alegerea concurentului) Vom avea o discutie cu oficialii EFU in care le vom explica unele particularitati ale raselor romanesti de porumbei de zbor si/sau joc.
  Apropo, cu siguranta un dezavantaj pentru rasa este sa se puncteze in continuare 1-2 tumbe si sa se promoveze porumbeii care zboara la inaltimea hornoiului, acordanduli-se puncte pt zbor.

 19. salut.pentru 1-2 tumbe stii deja parerea mea,dar stii ca sunt altii care nu le au nici pe alea,si cum faci cu siragurile care sunt punctate 2 puncte indiferent de lungimea si jocul pe mai multe parti?parerea mea si numai a mea este ca ar trebui modificat cel vechi acum dupa ce a fost probat si s-au vazut efectele,decat sa se faca unul nou care iar va dura ceva timp pana va fi verificat de catre crescatori.numai bine

 20. Salut!
  Nicusor , siragurile de peste 2 m sunt punctate cu 2 puncte, cele sub 2m, primesc 1 punct, este si justificat de ce nu se incurajeaza siragurile mai lungi.
  Eu zic sa discutam toate nelamuririle pe care le au membri, pe siteul Roller Club Romania (exista un topic separat pe blog).Totusi, regulamentul trebuie sa fie in concordanta cu prevederile EFU, daca vrem sa ne afiliem la ei, daca nu, cei care nu vor, pot sa concureze dupa ce regulament vor si sa puncteze in continuare 1-2 tumbe sau sa puncteze zborul de joasa inaltime ca si cand ar fi o caracteristica de rasa, ceea ce este fals.
  Daca nici organizatia asta, EFU, nu este in regula, atunci iertat sa-mi fie…..

 21. Pentru buna desfasurare a competitiilor sportive avem vevoie de
  arbitri calificati si nu facuti peste noapte
  pentru aceea ar trebui sa apara regulamentul de zbor si de punctaj al fiecarei rase care este inclusa in aceste zboruri
  la vazul tuturor si la cunostinta fiecarui crescator
  Daca se poate. Astfel crescatorul sa-si poata antrena in asa fel pasarile.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *