Locuiesc in zona Garii de Nord de 30 de ani ! Numai in dreptul blocului nostru, pe partea interioara, cred ca sunt peste 130 de porumbei. Foarte multi vecini ii hranesc zilnic, iar ei sunt o bucurie pentru noi toti ! (In fotografie, e doar o mica parte din ei, in curtea interioara a blocului).

Anul acesta, probabil ca nu au avut prea mult spatiu de cuibarire si, in disperare, au intrat si pe balcoane !
Eu nu am balcon… dar, am avut o surpriza extraordinara si destul de ciudata in acelasi timp !

In urma cu 6 ani, am renovat si modernizat bucataria. Evident, am cumparat si hota pentru aragaz. Burlanul de la hota a fost conectat la fosta aerisire. Abia acum am inteles ca meseriasii n-au mai pus niciun fel de sita in partea exterioara a peretelui… Deci, o invitatie clara pentru porumbei sa-si faca un cuib, peretele fiind suficient de lat pentru un “dormitor” !!!!

La inceput i-am izgonit… dar nici amenintarile mele, nici jetul de aer de la hota, nici prezenta pe pervaz a motanului si pisicutei nu au impiedicat-o pe porumbita sa-si depuna oul… Intr-o buna zi am auzit zgomote, deci puiul (cred ca e doar unul !) a eclozat !!!! Sunt bunica ! M-am amuzat, am zis ca e un semn de bun augur, dar pe masura ce zilele au trecut, puiul a crescut si a inceput sa faca plimbari pe burlanul de la hota !!!! Am crezut ca o sa moara, nemaiavand putere sa se intoarca spre cuib, am incercat sa-l gonesc batand in burlan cu o tija, m-am linistit cand am simtit ca a iesit din burlan, dar nu s-a speriat deloc si face mereu incursiuni in interior !!! Partea proasta e ca au inceput sa cada gunoaie catre hota, iar eu, care imi programasem deja de doua saptamani sa re-zugravesc bucataria, nu pot sa incep, stau si astept sa zboare puiul din cuib !!!! Sunt obligata acum sa desfac burlanul, sa curat intrarea in hota, sa inlocuiesc burlanul, dar, de data aceasta, voi inchide partea exterioara cu o sita….

N-am notat cam cand a aparut puiul si nici nu gasesc informatii despre cat dureaza cresterea puiului pana isi ia zborul.. Imaginati-va in ce situatie sunt!!! Rasu-plansu… Mi-am incurcat tot programul, nu vreau nici sa risc….cu toata dragostea mea, daca e imatur, n-am sa-l pot infia, avand 2 pisici in casa …

Ce sa mai zic??? In timp ce scriu, aud harsaitul pe burlan, deci iar se plimba !!!! Iar mie imi creste tensiunea, de teama sa nu cada in gol spre hota, burlanul fiind sub forma de “L” inversat…

Oare a mai patit cineva asa ca mine????

D-na Mariana Popescu – Bucuresti