Interviu cu Strut Gheorghe – loc 1 Nat. AS Maraton si loc 1 Nat. Maraton National 2014 FCPR

super003
Interviu cu Strut Gheorghe, din tandem Strut+Tiron+Lungu – loc 1 FCPR Nat. AS Maraton 2014 si loc 1 FCPR Maraton National 2014, loc 2 National Maraton Crescator.

Buna ziua Dle Strut.
Pentru cei care nu va cunosc prea bine, va rugam sa ne spuneti cateva cuvinte despre dumneavoastra.

Buna ziua, ma numesc Strut Gheorghe, am 38 de ani, locuiesc in localitatea Udesti din judetul Suceava. Imi plac porumbeii dintotdeauna, dar primul an de concursuri cu porumbeii a fost 2006.

Legat de rezultatele in plan columbofil, primele satisfactii au aparut chiar din primul an, la concursurile de viteza, castigand locul 1 pe judet. Apoi in 2008 in cadrul FRC am obtinut loc 1 National palmares fond 2007-2008. Cronologic urmeaza 2011 cu rezultate pe plan national FCPR, adica loc 1 National Fond Palmares 2 ani. Anul acesta am obtinut doua locuri de 1 la nivel national, adica locul 1 National AS Maraton si locul 1 Maraton National.

Cum ati inceput aventura in sportul columbofil cu atatea succese chiar de la bun inceput ?
Cu porumbei buni si sfaturi bune. La inceput am incercat sa procur prin intermediul unor crescatori, porumbei cu sangele porumbeilor domnului profesor Vasiliu Mihai. Dupa ceva timp am reusit chiar sa-l cunosc in persoana pe dansul, si am dezvoltat cu domnia sa o relatie de prietenie adevarata. Porumbeii dumnealui Fabry si J. Rijckaert, sunt faimosi in toata zona noastra, poate in toata tara, ca zburatori formidabili in cursele grele, de la distante scurte la distante mari.

Pe langa porumbeii de la domnul profesor Vasiliu Mihai ce altfel de porumbei mai detineti ?
In acei ani domnul profesor Vasiliu urmarea cu multa atentie tot ce se intampla in Belgia si Olanda in plan columbofil. Dansul cunostea detalii despre fiecare crescator important, cum ar fi: ce fel de porumbei detine, metodele cu care lucreaza, detalii despre crescatorie si numarul de porumbei angajati in concursuri, samd.

Impreuna am ajuns la concluzia ca porumbeii Florizoone reprezinta o familie compacta, omogena dpdv genetic, care de 30 de ani, cu 5-6 generatii din aceiasi stramosi, tin stacheta la cel mai inalt nivel in concursurile de 500-1000 km.

Asadar, ati decis sa cumparati porumbei Florizoone ?
Usor de zis, greu de facut. Roger Florizoone era trecut pe lumea cealalta de cativa ani. Am aflat cine a cumparat porumbeii, am mers pe fir si am ajuns la Andre Colbrandt si Etienne Devos. Dupa multe insistente si eforturi financiare am cumparat 4 porumbei de la acestia, cu sange de Florizoone, 2 de la Andre Colbrandt si 2 de le Etienne Devos, dupa cum urmeaza: De la Andre Colbrandt 100% Florizoone:
– Fiu direct cu Vlaamse Leeuw care a fost 2 Nat / 2 International Dax in anul 2000
– Sora cu 1 Nat. St. Vincent 2005 yarlingi (nepoata din celebrul Witneus) De la Etienne Devos cu 50% Florizoone:
– Fiica din Ronaldo si fiu din Rivaldo

RONALDO avand premii 5x Barcelona, 5x Perpignan, incadrare la maraton extrem; locul 6 in 2003, respectiv
RIVALDO: 6x Barcelona + 6x Perpignan; 2004 loc 4 nat. extreme long distance (Barcelona + Perpignan); in 2005 locul 2 nat extreme long distance (Barcelona + Perpignan)

In concluzie, am cumparat atunci 4 porumbei cu sange Florizoone, care aveau pe toate casetele pedigree-ului numai si numai zburatori de top national. O contributie foarte importanta la realizarea acestor achizitii au avut-o prietenii mei Tiron si Lungu.

Ati pus atat de multa increderea in 4 porumbei Florizoone de la Andre Colbrandt ?
Da. Domnul profesor Vasiliu spune mereu ca studiul salveaza timp si bani in columbofilie. Motivele sunt simple: cu 20 de porumbei in lotul de zbor a castigat tot ce se putea castiga in Belgia, si este singurul crescator care a castigat tot ce se putea castiga. 30 de ani de rezultate la top cu aceeasi familie de porumbei. La concursurile de Barcelona angaja 5 porumbei si clasa 5 porumbei. Avea 12 perechi la matca. Deci multa, foarte multa valoare condensata. Aceste lucruri inseamna valoare nu loterie. Sunt foarte fericit ca am sangele Florizoone.

Ce rezultate concrete ati avut cu acesti porumei de-a lungul anilor ?
Campionul national din 2010-2011 la fond palmares este 50% Florizoone (tata) si 50% Fabry (mama). Imediat ce i-am adus am constatat ca acesti porumbei bat cu 30 de minute orice porumbel din susa mea veche. A trebuit sa le acord din ce in ce mai multa atentie la matca. Campionul de anul acesta este si el la randul sau 50% Florizoone si 50% Moise Dinu din Vrancea.

In acest moment am doar porumbeii din linia porumbeilor vechi ai domnului profesor Vasiliu (Fabry si J. Rijckaert), porumbei Florizoone si porumbei Carteus proveniti de la Moise Dinu (din cei 8 porumbei importati direct de dansul din care 5 nepoti consangvini pe celebrul Limoges).

Porumbeii Florizoone sunt si ei porumbei de import, ce au totusi diferit fata de altii de care nu confirma ?
Se aduc foarte multi porumbei buni din Belgia si Olanda in Romania dar cei mai multi dintre acestia nu sunt concurati in conditiile in care stramosii acestora au ajuns faimosi. Vreau sa spun ca acestia trebuie concurati pe cat posibil, in aceleasi conditii de crescatorie, antrenamente, metoda de zbor, samd. Eu avand porumbei Florizoone, am incercat sa respect cat mai mult din ce facea dansul cu porumbeii sai.

Porumbeii Florizoone (Andre Colbrandt) au reprodus atat la mine cat si in alte crescatorii, si pot da exemple in total 5 porumbei cu rezultate top 3 la nivel national, in 3 crescatorii diferite, fara sa-i mai amintesc pe cei cu rezultate la nivel judetean.

Acestia sunt porumbei care vin foarte bine pe canicula, cu vant din fata, si transmit foarte bine materialul genetic mai departe.

Cati porumbei aveti in lotul de zbor ? Si cati in restul crescatoriei ?
In anul 2014 am inceput cu 16, dar in mod obisnuit incep sezonul cu circa 20 porumbei in lotul de zbor. Dintre acestia in jur de 10-12 sunt maturi, de 2 ani sau mai multi. Formez echipe de 5 pentru maraton si 5 pentru fond si inafara de acestia restul sunt zburati pentru a capata experienta. Uneori, cum a fost cazul acesta, porumbeii de fond pot trece in lotul de maraton sau invers, dupa cum simt ca trebuie procedat.

La matca am 15 masculi, iar femele am in jur de 50, toate scoase din matca, pe care le folosesc prin rotatie ca femele pentru vaduvi sau pentru matca. Reproduc in jur de 30 de pui in fiecare an.

Care este metoda de zbor in crescatoria dumneavoastra ?
In momentul de fata eu practic o metoda de zbor care se bazeaza pe gelozie. Incep imperecherile la 1 mai, vor avea cateva zboruri pe oua, la prima etapa de fond porumbeii vor avea 1 pui mic, la prima etapa de maraton potrivesc ca puiul sa fie mare, apoi femeia se ascunde, si este momentul in care incepe vaduvia bazata pe gelozie.

Ce ne puteti spune despre tratamente si despre antrenamente ?
Tratamentele sunt cele uzuale, fac ce face toata lumea. Dau recuperatori, vitamine si mancare la sac. Ca profesie eu sunt sofer, si uneori am posibilitatea sa iau porumbeii cu mine ca sa le fac lansari. Alteori nu am posibilitatea si ii las liberi sa zboare cum vor. Cand am timpul necesar ii tin sa zboare macar 1 ora in jurul casei.

Cum arata crescatoria dumneavoastra ?
Crescatoria mea este orientata catre Est, se afla in pod, am paie pe jos si este compusa din compartimente pentru matca, femele, pui si maturi. Am cate un compartiment pentru fiecare lot de zbor (1 pentru maraton, 1 pentru fond si 1 pentru ceilalti). Compartimentele sunt la dimensiuni de 2×3 si in fata lor am un hol. Acoperisul este din onduleuri si se produce o buna aerisire naturala.

Curatenie generala se face lunar, dar in boxe curat cat de des pot.

Spuneti-ne despre porumbelul campion de anul acesta.
Porumbelul campion este mascul si are seria 0198003-12 denumit Super003. Este un mascul cu un temperament puternic, bataios si plin de energie. El e de tale mijlocie spre mare, cu sternul cam pronuntat, iarna nu se ingrasa si vara nu slabeste. La primul concurs de maraton chiar m-am consultat cu dl. Moise Dinu in privinta sa fiindca sternul era foarte putin acoperit.

Acest porumbel a realizat cel mai bun punctaj la AS MARATON de cand s-a infiintat categoria: 4,72p.

Cum au fost etapele la care a zburat campionul Super003, si care este originea sa ?
La Gdansk National (937km, 1/864p, 1,16p) s-a facut lansare intarziata, la ora 9. Super003 a venit cu avans 40 km in jud suceava de locul 2, si 22min avans fata de locul 1 Botosani la corectie cu 2km mai buna a dansului fata de mine.
La Lebork National (977km, 19/6004p, 3,16p) s-a facut lansare intarziata la 7.30 si au participat numai putin de 6 judete.
La Elblag (876km, 3/7425p, 0,40p), cu locul 3 pe masina, la 6 secunde de locul 2.
Ca origine Super003 este combinatie Florizoone x Carteus (de la Andre Colbrandt respectiv Moise Dinu)

Care este relatia dumneavoastra cu dl. Moise Dinu ?
In 2008 domnul profesor Vasiliu a propus a se face un schimb de porumbei intre mine si dl. Moise Dinu. Din acel moment, de-a lungul anilor am construit o relatie de prietenie cu dl. Moise Dinu, pe care il respect in mod deosebit. Porumbeii dumnealui sunt deosebit de valorosi si in incrucisarile pe care le-am facut Florizoone x Carteus am descoperit un campion national. Campionul meu din 2011 este ruda cu campionul meu de anul acesta Super003. Campionul meu Super003 este nepot din celebrul Super61 al dlui Moise, campion national in 2008. In plus, Super003 este ruda apropiata si cu campionul national la maraton din 2011 al dlui Moise, cat si cu cel de anul acesta 2014 la fond si as fond, al dlui Moise. Concluziile sa le trageti dumneavoastra.

Aveti locul 2 National Maraton Crescator, cum ati jucat la categoria Crescator ?
In 2014 rezultatele la etapele de maraton au fost:
Loc 9/422 crescatori la concursul Elblag, 876 km, angajati 5 porumbei si clasati 4 locuri porumbei 3….. 282….. 399….. 676 dintr-un total de 7425 porumbei
Loc 1/578 crescatori la concursul Lebork, 977 km, angajati 5 porumbei si clasati 4 Locuri porumbei 19….. 46…. 202….. 237 dintr-un total de 6004 porumbei
Loc 3/408 crescatori la GDNSK national, 937 km, angajati 5 si clasati 4 Locuri porumbei 4….. 48….. 181….. 471 dintr-un total de 2447 de porumbei
Cu aceste rezultate am ocupat locul 2 National Maraton Crescator 2014.

Un cuvant pentru incepatorii care vor citi aceste randuri ?
Sa se uite la crescatorii care au multe prezente in top judetean/national pe o perioada de cativa ani. Despre acestia si porumbeii sai sa afle tot ce pot. Sa cumpere porumbei de la crescatori care au rezultate bune cu putini porumbei sau cu o familie de porumbei lucrata in consangvinitate. Apoi sa tina si sa zboare putini porumbei. Doar asa vor putea sa controleze tot ce se intampla cu acestia.

Pedigree 003:
pedigree-super003

Parintii lui 003:
parinti003

48 comentarii la “Interviu cu Strut Gheorghe – loc 1 Nat. AS Maraton si loc 1 Nat. Maraton National 2014 FCPR”

 1. Felicitari dom Gheorghe pentru rezultatele obtinute in 2014 super parinti super campion tot respectul din partea mea.

 2. Frumosi amandoi, in special masculul imi place. Felicitari !

 3. bravo ceva super tare …….. pasri si idei bine lucrate…..

 4. Felicitarii….locul 1 este 1…..dar in inima mea jos palaria Sfetcu Eduard loc5 national cu pasarea 0716564-2012…33,57 puncte cu 3265km realizati….pacat ca nu sa infintat propunerea de As maraton extrem pentru a face diferenta intre cei care alearga pe minim km pentru campionat si cei pe maxim km campionat dar unde sint slabute sanse pentru loc 1 national

 5. @anonim…la etapele de maraton cei din ultima linie sunt mai tot timpul in fata celor din prima linie….inainte sa vb verifica toate clasamentele la maraton atat din tara cat si a celor din Belgia, Olanda, Germania. Dupa ce verifici te rog sa iti retragi cuvintele. Multumesc

 6. Felitari !!! Un record greu de doborat pe viitor !!!

 7. Te rog sa nu incerci sa imi dai exemple din Belgia,Olanda,Germania nici pe departe din Romania….Credema ca stiu bine ce vorbesc….Credema ca vad diferenta cit este intre 4,72 de puncte 2791 km parcursi loc 2 national 7,23 puncte 2771 km parcursi loc3 29,91 puncte 2839km loc430,15 puncte 2671 km si loc 5 33,57 puncte si 3265 km parcursi… catalogul national nu scrie km parcursi doar ce loc este national …dar adevarul este undeva la mijloc…Dl.Gabi… sperc ca aveti masina si sinteti asigurat daca nu aveti accident aveti un bonus beneficiati de un avantaj o reducere finaciara acest bonus este calculat in puncte pe an asemanare mare cu sportul nostru doar ca in cazul columbofil pararea care face mai multi km este penalizat……care este bonusul pasari de pe loc 5 fiinca a parcurs mai mult cu 474 km decit primul loc….OK acum inteleg ca si por dumneavostra concureaza pe maxim de Km si nu sinteti dezavantajat….. Sa inteleg ca daca ati fi in cazul loc 5 nu ati fi preferat sa fiti loc 1 national As maraton Extrem…Apropo daca tot vrei sa spui de olanda belgia germania …spunemi te rog…Categoria…As maraton crescator de ce nu exista …aaaaa da este mai echitabil sa nu existe….Te rog sa nu imi dai ex din tarile acelea Chiar te rog din suflet fiinca matale nu ai ideie cit citesc si cite stiu de columbofilia west europeana….Apropo dami un Sit German cu clasamente internationale germane…..Te rog sa intelegi bine cum este treaba…

 8. Sincere felicitari D’lui Ghita Strut!
  Un meserias in arta cresterii porumbeilor.
  Bafta mai departe si cat mai multe palmaresuri!

 9. FELICITARI! Pt porumbeii pe care ii detineti…., pt priceperea cu care ii concurati … SANATATE SI MULT SUCCES IN CONTINUARE!

 10. Felicitari Ghita pentru pasari, rezultate si caracter.Ma bucur ca am avut ocazia sa te cunosc atit pe tine cat si pe Dinu sa am pasari de la voi si sa va consider adevarati prieteni. Sunt convins ca mai aveti multe de spus an columbofilie.Mana maestrului VASILIU si-a pus amprenta . Sarbatori Fericite!

 11. Daca m-a ametit tuica si poate nu am inteles bine.
  Cum fratilor sunt 7 campioni nationali inruditi ?!?
  Pai asta e familie de campioni de adevaratea, de ce dau unii €€€€€€ pe licitatii pe pipa ?!
  Ah stai ca tot aici scrie – studiul scuteste bani si timp.
  Din pacate si banii si anii sunt numarati … Dar minte sa ai !! Si sa nu bei tuica fiarta prea multa !

 12. Felicitări la com. 16. Domnule Ghița cum aș putea lua legătura cu dvs?

 13. Felicitari Ghita si multa bafta in 2015. Sarbatori fericite si multa sanatate tie, Angelica si juniorului vostru.

 14. Esti tare frate, sa zbori o mana de porumbei si sa faci record puncte as maraton. La multi ani !!

 15. Super porumbel 003 este maratonistul Ro oare cat ar valora acest porumbel greutatea lui trebuie platita in aur.Cu 6 jud s-a zbori ramai fara cuvinte in jud prahova FRSC si UCPR nu pot juca impreuna fond si maraton foarte rusinos din partea ambelor federati.

 16. Dak cauti pe imagini gasesti pedigri cu numar Gheorghe Strut.
  Cred ca esti 0757379216.

 17. Ce pedigree formidabil are acest porumbel !
  Este un superstar al columbofiliei moderne romanesti.
  Una este sa se nasca un talent intr-o crescatorie obscura, fara pedigree rasarit, alta e sa ai genetica asta in spate, cu atatia stramosi celebri.
  Sunt curios cat il mai poti tine in crescatorie, ca multi oameni cu bani vor vrea acest porumbel.

 18. Buna seara, aveti pui tardivi de vanzare si la ce pret ?
  Cum va putem contacta ?

 19. Am o intreb pt voi, c einseamna metoda la gelozie ? Sint icnepator si am 16 ani. Vreau si eu sa am la maraton porumbei la concursuri

 20. Buna seara,
  am vz si in interviul dlui carmazan ca in belgia se angajeaza la echipa 2/2 nu 2/5 ca la noi, nu vreau sa fiu carcotas, dar daca bagi 5 normal ca faci echipa etapa de etapa. Bine, porumbelul este fenomen, dar locu 2 la crescator nu cred ca e chiar asa greu daca bagi 5 – zic si eu.
  Dar echipa la fond de ce nu a mers dl Strut ?
  Si la prima etapa vad ca nu aveti clasari, de ce ne spuneti ?
  Astea un pic de carcoteala, dar partea buna este ca aveti campion national cu 50% de la M.Dinu – de care s-a spus ca fura. Acum ori are porumbei buni, ori va explicat metoda de furat – hahaha.
  Sper sa nu mio luati in nume de rau, asa suntem noi romani vedem paiul din ochiu vecinului.
  Sper sa imi raspunde-ti.
  Multumesc!

 21. Domnilor, iata ca dl Prof Vasiliu isi pune amprenta si pe istoria moderna a columbofiliei romanesti. Ar trebui mai des mentionat numele dumnealui. Era un interviu cu dansul pe net, dar nu stiu din ce cauza a disparut. Este bine ca tinerii sa stie ca exista oameni de onoare si in sportul columbofil.

  Cat despre dl. Strut, este limpede ca sunteti un om deosebit de informat, cunoasteti bine fenomenul.
  In 6 ani ati castigat de 3 ori titlul national.
  Va transmit felicitari, sunteti un adevarat campion.
  Daca imi este ingaduit sa va adresez o rugaminte, fiti va rog mai generos cu detaliile despre antrenamente, medicamente, suplimente. Este adevarat ca porumbeii sunt remarcabili, dar si dvs. ii puneti in valoare intr-un fel inspirat. Cum ii recuperati dupa o etapa ? Cum ii pregatiti inainte de etapa ? Ce fel de mancare servesc ? Antrenamente individuale, poate cu intrari seara ? Fara a va ruga sa ne tineti un curs despre cursele cu porumbei, se pare ca dvs. cunoasteti metode pe care sunteti sigur de vreme ce nu aveti nevoie decat de 16 porumbei la linia de start.

  Cat despre Moise Dinu, acest om a fost ciugulit in cap de 2 ani incoace, cu filmari la imbarcare, cu porumbeii in boxe separate, cu clemari duble, triple, cu comisii, samd. Iata ca prin bunavointa dlui Strut, aflam ca porumbeii dansului isi probeaza calitatea si in alte crescatorii, lucru care demonstreaza pentru mine ce era de demonstrat.

  Va doresc tuturor Craciun fericit si la multi ani columbofili !

 22. Bravo fanel.
  In cazul Moise Dinu, FCPR este o institutie moderna a inchizitiei.
  In loc sa isi respecte campionii, in loc sa spuna povestea lor, sa se foloseasca de reusitele acestora ca sa ridice si sa dezvolte miscarea, FCPR se indoieste oficial de rezultatele acestora, le pune o bulina rosie in piept si le obstructioneaza participarea la concursuri, ca sa demonstreze inselatoria.

  Si in incheiere, legat de interviu, si in spiritul Sarbatorilor de Craciun, iata cum campionii tarii se recunosc intre dansii si fac schimb de porumbei in interesul comun.
  Foarte frumos.

 23. Sincere Felicitari! Un rezultat de exceptie,care pune in valoare intreaga echipa,precum si linia de Campioni Nationali,detinuta de Moise Dinu.
  Sanatate si succes in continuare !

 24. Pentru cei care nu stiu, daca tot s-a pomenit de interviul cu domnul Vasiliu Mihai de pe net, acolo profesoru mentioneaza ca a trimis niste baieti de la Suceava in belgia sa cumpere 4 porumbei. Cat despre * Alin* urmareste dak a si concurat la acea etapa si dupa aia ciripeste.

 25. pt Alin,carcotasul de la 25:
  la prima etapa de fond Losice d’l Strut nu a angajat pasarile,pt ca au fost ft multe pasari si a fost mare inghesuiala,una la mana,si in al doilea rand a fost vreme rea in tot acel weekend si cred ca d’l Strut urmareste acest aspect.
  De fapt orice crescator ar trebui sa urmareasca aceste aspecte si daca ii pasa de pasarile sale nu trebuie sa le compromita doar de dragul de a baga si el…
  Cat despre etapa de Losice s’a dovedit o adevarata catastrofa la care s’au pierdut usor 6-7000 de pasari,iar pasarile care au venit s’au recuperat ft ft greu,pierzandu’se mai apoi la celelalte etape.
  Din pacate si eu am avut 15 pasari la Losice,din care s’au intors numai 10,care s’au recuperat ft greu ca mai apoi sa ii pierd la o alta etapa grea de maraton.precizez ca o parte din ele avea norma facuta la maraton cu an inainte,deci nu erau pasari rele.
  Ca o incheiere pot spune ca si aceste aspecte fac parte din joc iar un crescator priceput si inspirat nu le ignora.

 26. Pentru dl. Fanel au reaparut interviurile pe you tube cu MAESTRUL VASILIU .(multumim dl.Vesa) pentru republicarea lor.

 27. Ptr Alin : daca regula de baza ca să ieși in top național este să angajezi 5 porumbei de ce nu o aplici și tu? Mai contează și Calitatea celor 5 porumbei, ca așa am angaja toti numai 5 porumbei si am fi toti campioni… Așa că nu mai carcotati aiurea si pregătită porumbeii ptr sezonul 2015 ca iarba următoare daca iese campion cineva care creste mulți porumbei veți spune că ala zboară mulți si are șanse mult mai mari decât unu care zboară putini si tot nu îi bun. Cum spunea cineva :”Pretul succesului este invidia”. Încercați să fiti mai buni macar acum in timpul sărbătorilor daca nu puteti in restul anului. Sărbători Fericite!

 28. Felicitari com 30 sistemul romanesc functioneaza la toate fed frsc ucpr fcpr prima etapa de fond o fac praf, domnilor organizatori conducatori schimbati sistemul s-a saturat lumea de voi .

 29. Domnul Vasiliu mai are multe de spus in columbofilia din Romania.Toti elevii dansului au obtinut rezultate:Zachiu, Elcu,Strut,Moise,etc.Sunt sigur ca si peste zeci de ani se v-a mai rosti acest nume cu acelasi respect si aceiasi stima ca si astazi.FELICITARI PROFESORULUI DAR SI ELEVILOR.

 30. Felicitari Ghita pentru performanta. Stiu ca ai muncit mult pentru asta si nu ti a fost usor. Bravo tie. Nu baga in seama toti tampitii care scriu prostii pe aici. La noi asa este neputinciosii si fraierii stau pe margina si critica. Daca nu ai rezultate esti prost si daca ai rezultate inseamna ca ai furat. Atata poate emana mintea lor micuta. Felicitari si lui Dinu, cea a facut el in columbofilie in cativa ani nu a facut nimeni pana acum de aceea nici nu poate fi vazut cu ochi buni. Dar cainii latra , caravana trece. Felicitari si domnului profesor Vasiliu pentru inspiratia care a avut o si pentru faptul ca a simtit caci voi doi puteti face ceva impreuna. Inca o data felicitari !

 31. un tardiv din linia florizoone cum pot achizitiona de la dvs???

 32. Succes si pe viitor ,sarbatori fericite alaturi de cei dragi si invidiosi tratatii cu indiferenta,rezultatele vorbesc de la sine eu sunt din Prahova dar taicamiu era din Udesti si ma bucur ca santeti din acea comuna de legenda cu oameni deosebiti.

 33. dl strut as vrea sa iau legatura cu dv sunatima va rog nr meu de tel al are sergiu brezan detin porumbeii de la dl mihai vasiliu vb despre asta an privat numai bine si sa ne auzim de bine

 34. Andrei te rog fa-mi si mie intr-un fel legatura cu dumnealui, vreau neeaparat si eu porumbei de florizone, te rog mult, da-mi mailul cu acordul dansului, oricum vrei tu.

  R: nu mai am contactul, daca vede mesajul tau iti va raspunde aici.

 35. am citit aici toate comentariile vad fff multa ura si invidie Felicitari campionului in sfarsit am reusit sa achizitionez aceasta susa de porumbei prin ajutorul prietenului meu VASILIU MIHAI dar nici in judetul timis nu e lumea mai buna multi au inceput sa comenteze eu ami vad de treaba si Imi inmultesc florizonii si dupaceea sa vedem ce se intampla multa sanatate si succes domnului
  STRUT GH. pt importul acestor pasari si cu siguranta porumbeii florizoone vor demonstra in continuare adevarata lor valoare oriunde auzi de ei nimeni nu a spus ca nu sunt ok felicitari campionilor GH.STRUS si MS.DINU

 36. buna ziua nu vreau sa fiu rasist sau sa zic ca porumbeii florizoone sunt cei mai buni cum zic multi foarte multiii pe acest site eu cred ca daca citesti istoria porumbeilor cel mai bun porumbel din lume a fost porumbelu din rasa Jan Aarden click pe pagina http://www.rrp.ro/read.php?cat=articole&item=63 http://www.rrp.ro/read.php?cat=articole&item=63 Atentie mare la interviu În anul 1975, `Dolle` a învins totul, obţinând locul 3 la concursul foarte greu de la St. Vincent (din 12.618 porumbei angajati) şi locul 3 la Naţionalele de la Dax. Fără nici un dubiu, putem afirma că în 1975 `Dolle` a fost invincibil pe distanţele foarte mari. pentru cei care nu stiu istoria intrati pe http://www.google.ro si scrieti porumbei Jan Aarden si mai vorbim dupa aceeea salutari si numai bine la toti columbofili din tara si din afara

 37. felicitarile mele pentru interviu acordat Domnului Mihai Vasiliu mare om mare valoare mare emblema mare Rege a sportului columbofil Romanesc cel mai mare TITAN care a trait vreodata nici ioan carmazan nici brizdigheanu nici gica stanca nici olteanu nici marius tunduc nu ii ajung la unghia de la picoru mic la Regele Mihai Vasiliu columbofil adevarat de ce spun asta eu locuiesc la in spania si am investit foarte mult in porumbei de maraton am zburat doar cu porumbei originali la curse grele foarte grele de maraton pierdeam multi campioni acuma am devenit jidan cum zice Regele Romaniei Mihai Vasiliu ii imperechez zbor cu jumatati si revin can vreau la line pura sa nu mai pierd campioni sunt cel mai FERICITTTTTT :))))))))))))))))))))))))) acestea sunt doua interviuri ale Regelui Mihai Vasiliu https://www.youtube.com/watch?v=J8F7zAp-1sY https://www.youtube.com/watch?v=-OTzFQ0W0MY

 38. buna ziua si eu am porumbei Jan Aarden este adevarat ce putere genetica au in ei super campioni la distante foarte lungi Fond si Maraton cred ca acesti porumbei au zeci de ani de cand fac istorie si o sa ramana in istorie pentru cine vrea sa vada rezultate la porumbei Jan Aarden intrati pe pagina click aici http://www.columbofil.net/stiri/?p=11190 http://www.columbofil.net/stiri/?p=11190 va doresc tuturor columbofililor vant in pene si cat mai multi campioni

 39. Va salut cu respect, va felicit si va urez bafta in continuare.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *