Interviu cu Matei Romulus

Am citit pe RRP un interviu cu Dl. Matei Romulus, campion national fond FCPR 2009 si maestru columbofil. Dl. Matei a lucrat si la traducerea cartii “Rebusul Zburatorilor”(de Alfons Anker) care este cea mai tare carte de columbofilie publicata in limba romana. Am citit-o de 3 ori si tot imi vine sa ma mai infig odata in ea!

Pe langa multe chestii interesante, din interviu mi-a ramas in cap un fragment de aur: In columbofilie un singur lucru este precis si anume ca nimic nu este precis. DECI DA!!! – chestia asta mi se pare geniala si trebuie sa ne fie slogan.

Categories Stiri

24 comentarii la “Interviu cu Matei Romulus”

 1. Foarte folositor interviul cu dl. Matei. Iti e mai mare dragul sa citesti spusele unui columbofil trecut prin viata si cu multa experienta! Unde pot gasi cartea lui Alfons Anker ”Rebusul zburatorilor” ca tare as vrea sa o citesc si eu?

 2. Am un sfat pentru tineri. Dumnezeu se regaseste nu numai in Biblia crestina, dar si-n Coran , si-n Bagad Vita , in Upanisade, in scrierile pagane si alte scrieri sfinte. Insa toate aceste adevaruri nu pot fi acceptate decat prin propria experienta, problema este sa o constientizezi !

 3. “In columbofilie un singur lucru este precis si anume ca nimic nu este precis”-aviz celor care gandesc k daca investesc sume mari in porumbei rezultatele le sunt asigurate!!!

 4. Eu am citit cartea , este f . complexa , si nu cred ca o poti intelege din prima lectura , asa ca eu am citit o de 4 ori pina acuma . De fiecare data cind o recitesc imi dau seama de alte lucruri noi pe care in lecturile precedente nu le constietizam sau nu le intelegeam logica . Parera mea ca aceasta carte impreuna cu alte 2 carti de cultura columbofila , si anume : SANATATEA ,BOLILE SI TRATAMENTUL ,MENEGEMENTUL PORUMBEILOR– de DR. COLIN WALKER// si ALIMENTATIA ,NECESARUL PORUMBEILOR VOIAJORI PE TOATA DURATA ANULUI, CITEVA TRUCURI DIN NATURA PENTRU O ALIMENTATIE SANATOASA, NECESARUL UNUI PORUMBEL INAINTE SI DUPA ETAPA DE ZBOR //// , nu ar trebui sa lipseasca din bibleoteca nici unui columbofil.
  Cu aceste carti , dar si cu altele de specialitate va pot ajuta . ym : tinica1a si tinica1a@yahoo.com

 5. FOARTE INTERESANT SUNTETI TARE DOMNULE!!!!

 6. am citit si eu interviul si e foarte interesant domnul Matei Romulus este un adevarat maestru columbofil

 7. Felicitari dl.Matei Romulus.Felicitari Andrei ca nu iti bati capul cu tot felul de prostii (aviz RRP:)) care s-a transformat dintr-un site columbofil intr-unul de scandal)

 8. Si continuarea sfatului este ca dupa ce ati citit si studiat tot ce este mai important in domeniu, arunca-le sau doneaza acele carti ,dupa care lasa-te condus de intuitie si urmareste manifestarile porumbeilor tai pentru ai intelege si a le da ce au nevoie si ceea ce chiar ei singuri iti vor cere, iar acest lucru va fii mai important decat orice carte scrisa de om. Lasati ca legatura dintre voi si ei sa devina reala ! Informatia nu trebuie vanduta daca ai dragoste pentru ei ,ci impartasita !.

 9. Cartile “Rebusul zburatorilor”, respectiv “Teoria oculara” le gasiti la Domnul Mate Romulus. Pret 50 RON / bucata. Telefon 0749.189.405. Spor la citit.

 10. Chiar va rog sa cumparati originalul de la Dl. Matei, nu scanari de pe net, etc… Doar asa incurajati aparitia de noi materiale. 50 RON e chiar un pret mic pentru ce ofera cartea asta.

 11. Idea e de unde sa cumpar cartea?chiar ma intereseaza..poate stie cineva ….ms anticipat

 12. Daca citesti toate comentariile ai sa vezi. La nr.15 am scris: Cartile “Rebusul zburatorilor”, respectiv “Teoria oculara” le gasiti la Domnul Matei Romulus. Pret 50 RON / bucata. Telefon 0749.189.405. Spor la citit.

 13. Este o desfatare sa , stai de vorba cu dl. Matei Romulus. Insa “vorbele de duh ” nu-i apartin, sau mai bine spus…………..sunt inspirate dupa filosoful grec , Socrate, care a trait acum cca 2500 de ani, si care a spus : tot ce stiu este ca nu stiu nimic……………

 14. ROMICA cum ami permit sa iti spun, sau nea ROMICA cum ai zice MARIAN [este mentorul lui MARIAN] si prietenul meu asta o stiu toti, care ne cunosc, este in primul rand un om adevarat, si ai putea sa stai de vb despre porumbei zile in sir si tot nu ai reusi sa termini macar un subiect,consider ca columbicultura este in primi3 pe ROMANIA, iar asta se poate vedea prin prisma rezultatelor obtinute in ultimi2 ani decand a reusit sa se mute la noua crescatorie. EU ATA POT SA VA ZIC;LUCREAZA DOAR CU PORUMBEI DE LOCUL1 SI PT LOCUL 1 SI ASTA S-A VAZUT!

 15. Voua va mai merge link-ul? Eu nu reusesc sa accesez pagina cu interviul.

 16. Sa traiti domnilor.am si eu de adresat o intrebare in special cunoscatorilor sper s nu deranjez….. Aceasta carte “rebusul zburatorului ” cuprinde notiuni elementare si sfaturi si pt porumbeii de zbor la mare inaltime si durata cum sunt ciungii de ploiesti sau este dedicata duar voiajorilor….am citit notiuni care se pot aplica si la ciungi.de ex formarea liniei propri de porumbei prin consangvinizarea celui mai bun zburator ….etc aceste notiuni si cunostinte se pot aplica si pt alte rase de porumbei nu?????va salut cu respect

 17. Eu sunt crescator si iubitor de cativa ani de porumbei rasa ciungi de ploiesti.in crescatorie detin si 2 perechi de tippleri englezi dar ciungii sunt baza crescatoriei si cu ei as dori sa concurez pe viitor.in principiu si cu voiajorii si cu ciungii de ploiesti se urmareste acelas scop si anume selectionarea prin antrenament a unuia sau a unui grup de porumbei cu caractere si gene extraordinare cu care sa poti concura in concursuri sau cu care consideri k poti ocupa locuri fruntase in clasamante….de aici si intrebarea de mai sus adresata celor care cunosc si au citit cartea.eu inca nu am intrat in posesia cartii dar sper sa o procur cat mai curand.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *