Sebastian are o problema: DE MIC MI-AU PLACUT PORUMBEII, AM AVUT 4 INCERCARI DE A AVEA PORUMBEI, ODATA MI-A DAT CINEVA 20 DE PORUMBEI DAR EU FIIND DE LA TARA MI I-AU MANCAT DIHORII, ANUL TRECUT MI-A DAT CINEVA 10 PORUMBEI BATRANI , AU FACUT FIECARE CATE UN RAND DE PUI, SI APOI AU FACUT ALTE OUA, PORUMBEII FIIND INCHISI, CAND LE-AM DAT DRUMUL CU GANDUL CA SE VOR INTOARCE SA ISI CLOCEASCA OULELE, EI NU S-AU MAI INTORS NICI IN ZIUA DE AZI, CE TREBUIE SA FAC PENTRU A AVEA FOARTE MULTI PORUMBEI ASA CUM MI-AM DORIT DINTOTDEAUNA???

Angi are alte intrebari: Ma cheama Angelo sunt din baia mare si sunt la inceput de drum va rog sa imi spuneti cand porumbeii se imperecheaza, de unde iau inele , cam cat costa si cum ii fac sa inteleaga ca eu sunt stapanul lor si apropo in cat timp se obisnuiesc cu mine ca sa ii pot lasa liberi sa zboare si dupa acea sa se intoarca din nou la mine va rog sa imi raspundeti?

Raspunsuri:

1. Pentru a invata porumbeii sa se intoarca in cusca voastra, acestia trebuie sa fie pui neiesiti la zbor in alte locuri. Cel mai bine este sa iasa prima data din cusca atunci cand inca nu pot zbura foarte bine, adica la scurt timp dupa intarcare, cand incep sa se “intareasca” in aripi. Deci, sa iasa cam atunci cand pot zbura cat de cat pana pe casa/cusca si inapoi (sa nu cada pentru a deveni prada pisicilor). Daca ati achizitionat totusi maturi, tineti-i inchisi separat si lasati afara doar puii lor cu metoda de mai sus.

2. Porumbeii se imperecheaza prin luna Martie. Inele primesti inscriindu-te intr-un club columbofil din localitate. Cum am spus la #1, incearca sa incepi cu pui. Maturii iti vor fugi in cele mai multe cazuri, chiar daca ii tii inchisi ani de zile. Porumbeii nu se intorc in cusca pentru ca te considera stapanul lor ci pentru ca acolo este cuibul, locuinta lor, unde primesc mancare si adapost…