Columbodrom Grand Prix FCI

Stimati columbofili, dupa cum bine stiti, Columbodromul “Romania Grand Prix FCI” s-a infiintat in 2011, in urma obtinerii avizului FCPR si a licentei FCI.

Denumit inainte “Andrei Saguna”, columbodromul din judetul Arad devine astfel primul columbodrom din Romania afiliat oficial Federatiei Columbofile Internationale. (pentru mai multe detalii, vizitati site-ul oficial Grand-Prix FCI. Link: www.pigeons-grandprix.com/)

Credem ca atuurile noastre sunt: seriozitatea organizarii, calitatea instalatiilor, intretinerea profesionala a porumbeilor, antrenamentele ca la carte si, nu in ultimul rand, premiile substantiale!!

Suntem deosebit de onorati sa adresam cat mai multor columbofili romani invitatia noastra de a va angaja echipele de porumbei la Editia 2012 a Columbodromului nostru!

In acest nou an, “Romania Grand Prix FCI”, de la Andrei Saguna, judetul Arad, va fi locul unde va veti putea masura cu adevarat fortele cu unii dintre cei mai buni columbofili romani, dar si cu crescatori de top din strainatate!

Sperand ca v-am trezit interesul, va prezentam in continuare sinteza celor mai importante informatii pe care trebuie sa le stiti referitor la editia acestui an:

Detalii si reguli referitoare la inscriere si participare:
– intervalul destinat inscrierii porumbeilor: 01 aprilie – 31 mai 2012
– taxa de participare: 75 euro / porumbel.
– fiecare porumbel trebuie sa aiba obligatoriu pedigree, talon de proprietate si inel 2012
– numarul minim de porumbei inscrisi: 2
– numarul maxim de porumbei inscrisi: nelimitat
– echipele de porumbei se pot inregistra pana la 10 porumbei, ca si crescator unic sau in tandem
– un crescator sau tandem poate participa cu un numar nelimitat de echipe de 10 porumbei, acestea fiind indentificate cu litere (A, B, C…)
– capacitatea columbodromului: 1.200 porumbei

Organizarea concursurilor si intocmirea clasamentelor:
– punctajele si clasamentele se vor intocmi dupa sistemul GRAND PRIX FCI: primii 25% claseaza
– formula de calcul: locul in clasament X 1000 / nr. porumbei imbarcati X distanta (Exemplu: 8 X 1000 / 500 X 350 km = 0.045)

Planul de zbor va fi urmatorul:
1. Csongrad – 105 km
2. Kecskemet – 147 km
3. Erd – 225 km
4. Tatabanya – 285 km
5. Sopron – 405 km DERBY – FINALA 01.09.2012

Cazuri exceptionale:
In cazuri de forta majora (ex: epidemii, gripa aviara, vreme rea), organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica programul antrenamentelor si al concursurilor, inclusiv data si distanta de la care se va desfasura etapa finala. Toate aceste decizii se vor lua in cooperare cu reprezentantii FCI.

Licitatii si vanzari la finalul editiei

– primii 50 de porumbei sositi de la etapa finala si primii 10 la categoria As vor fi vanduti la licitatie in China (licitatia va fi organizata pe website-ul www.ebpigeon.com)
– urmatorii 50 de porumbei sositi de la etapa finala se vor licita pe site-ul Columbofil.net
– restul porumbeilor vor ramane in proprietatea columbodromului
– procentajele de profit vor fi urmatoarele: 40% proprietar, 30% columbodrom si 30% organizatorul licitatiei

Alte informatii:
Festivitatea de premiere va avea loc la etapa finala, Sopron, in data de 01.09.2012.

Angajament:
Organizatorii isi asuma responsabilitatea pentru asigurarea celor mai bune conditii de hrana, tratament, antrenamente si securitate pentru porumbeii angajati.

Persoana de contact:

Cret Traian
Telefon: 0742 151 469
Email: contact@columbodromarad.ro

Toti cei care doresc sa participe sunt asteptati cu drag!

* va vom tine la curent cu privire la toate noutatile Columbodromului “Romania Grand Prix FCI” prin intermediu website-urilor columbodromarad.ro si Columbofil.net