Juniori columbofili: Alexandru Mihai

1. porumbei.ro: Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Ma numesc Alexandru Mihai, sunt din judetul Prahova, orasul Ploiesti. Am 17 ani, merg spre 18. Pe timpul scolii stau in oras, in weekend-uri stau la tara (comuna Alunis).
2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Am devenit columbofil acum 4 ani cand ai mei s-au decis sa renunte la viata de oras foarte obositoare si s-au mutat la tara unde au construit o casa. Toate vacantele le petreceam acolo, iar vara adoram cand vecinul meu isi inalta porumbeii si se lauda cu “bijuteriile” lui. Asa mi-a intrat si mie in sange acest sport.

Acum in prezent i-am dovedit vecinului ce pot si el a ramas ceva in urma.
3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
In prezent detin 40 de porumbei – 32 voiajori si 8 ornament (curcani, jucatori si satineti).
4. porumbei.ro: Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Familia ma incurajeaza cel mai mult, mai ales cand eu sunt la oras, ei au grija de porumbei si vorbesc zilnic despre ei la telefon. Iar prietenii la fel, este o mare competitie intre noi!
5. porumbei.ro: Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Rezultatele sunt cele mai grele lucruri pe care le poti obtine in acest hobby deoarece fara timp acordat porumbeilor si fara munca nu faci nimic.
6. porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Da, as dori sa lucrez in IT.
7. porumbei.ro: Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Sportul si plimbarile.
8. porumbei.ro: Daca ai o intrebare care te framanta in legatura cu porumbeii spune-ne, sa incercam sa iti oferim raspuns.
Am 2 intrebari :
1) De unde achizitionez gratare pentru podea ?
2) Exista boala tineretului ? Acum cateva zile mi s-a intamplat sa-mi moara o femela tanara de anul asta, in prima zi cand am vazut-o era sanatoasa tun, a doua zi de dimineata am gasit-o intr-un colt, nu mergea si vomita numai apa. Am dus-o repede in casa la caldura si nu a mai rezistat mult… Am intrebat columbofilii de la mine din zona si mi-au spus ca e boala tineretului… Am ramas putin uimit si am zis sa va intreb si pe dumneavoastra.

Perechea cu puiul sunt porumbeii mei preferati doarece au fost printre primii si sunt cei mai buni reproducatori din crescatorie!

1 comentariu la “Juniori columbofili: Alexandru Mihai”

  1. Da exista boala tineretului (adenoviroza – adeno coli) si este foarte pacatoasa, ai grija.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *