juniori-columbofili-b-alex-1
1. Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Ca de inceput vreau sa salut toti columbofilii!!!
Ma numesc Badiu Alexandru, am varsta de 17 ani, sunt din Seica-Mare jud. Sibiu.

2. Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Eu am devenit columbofil in anul 2005. Acest lucru s-a intamplat astfel: Mama lucra la un magazin in satul meu ca vanzatoare, acolo in ficare zi venea un om de vreo 30 de ani cu masina cu paine. Intr-o zi mergeam la ea ca era putin mai departe de unde locuiam noi, cand pe un acoperis de casa vad o multine de porumbei. Trecand zi de zi pe acolo parca tot la ei imi venea sa ma uit de ficare data, parca ma impresionau. Si intr-o zi mergand iarasi la ea, la casa aceea cu porumbei se opreste acel om care i duce paine la magazin care se numeste Tolciu Virgil, n-a mai durat mult timp si a venit acolo cu paine si i-am zis daca nu imi da si mie cativa pui ca imi plac foarte mult, el atunci a zis “Cum sa nu, iti dau, vii maine la mine si iti dau cativa…”. Si de acolo a plecat totul, si in ziua de azi suntem prieteni foarte buni si ma ajuta enorm de mult, tin sa-i Multumesc pentru efortul depus si timpul pe care mi l-a acordat!!!!

juniori-columbofili-b-alex-3

3. Ce fel de porumbei ai?
Eu cresc doar voiajori!!!

4. De ce iti plac porumbeii?
Deoarece au o minte foarte dezvoltata, nu uita niciodata de unde au plecat, stiu sa se intoarca acasa de la distante foarte mari cam fara nici o problema, sunt frumosi… cam atata!!!

5. Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
De familie nu este foarte acceptat deoarece ei de multe ori imi zic “Nu mai tot baga atatia bani in porumbeii aia ca si asa nu castigi nimic, in loc sa-ti cumperi altceva dai bani pentru porumbei” cam asta aud des de la ei. In anul 2006 si 2007 am concurat cu cativa pui iar eu stand si asteptandu-i mereu ma intrebau “Au venit porumbeii..? unde i-ai dus..??” si altele. De atunci nu mai prea au treaba cu mine. Prietenii ma apreciaza mult mai mult ca parintii si sunt mandru de asta…!!

juniori-columbofili-b-alex-4

6. Ce doresti pe viitor in plan columbofil?
In primul rand sa termin Scoala si apoi sa ma inscriu la Asociatia Columbofila Sibiu sa incep sa particip cu ei, sa-mi cumpar ceas sa particip si la concursuri. Pana atunci o sa-i duc cat pot eu cu cosul si sa le dau drumu…Sa achizitionez niste porumbei de la crescatori din Tara noastra.

7. Ce planuri de viitor ai, ce meserie doresti sa ai?
Pai am multe planuri de vitor sper sa mi se indeplineasca… sau macar jumatate. Meseria de tamplar – fac scoala de tamplar si deja ma pricep cat de cat la Practica, facem la scoala foarte mult.

8. Crezi ca vei fi mereu columbofil sau este un hobby temporar?
Pai asa cred, ca am vrut sa ma las dar parca mi era foarte greu cand ii vedeam ce frumosi sunt si ca am si participat cu pui 2 ani la rind si au facut fata etapelor am zis ca o sa continui, ca e un inceput bun. Depide si ce se va intampla pe vitor dar daca nu intampin probleme 100% n-o sa ma las de ei.

10. Enunta 3 intrebari care te framanta in legatura cu porumbeii. Incercam sa iti oferim raspunsuri.
De ce la noi (tinerii columbofili) nu se gandeste nimeni cei de la FCPR sau altii sa ne ajute cu pui de la crescatori – sa doneze pentru tineri..???

Porumbelul preferat:

juniori-columbofili-b-alex-2

Despre el.
Acest pui este reprodus din doi porumbei de la domnul Tolciu Virgil. Parinti lor n-au fost zburati deloc. In special bunicii si din partea tatalui si din patea mamei sunt foarte buni zburatori!!! El la mine era tot primul cu cateva minute bune inaintea celorlanti. S-a intamplat ca odata de la o distanta aproximativ de 150 km a venit fara coada si tot primul a ajuns la viteza pe care o avea abia a putut sa aterizeze, pentru ca coada nu mai era…!! Din pacate nu mai se gaseste prin crescatoria mea din cauza rapitorilor. El a venit din Nadlag (granita cu ungaria) pana in Seica Mare o distanta de aproximativ 260 km de stul de buna zic eu pentru mine pentru prima data.
In final vreau sa va urez un an nou competitional foarte bun si plin de bucurii…!!! Vant in pene!!!