Juniori columbofili: Chitu Dragos

1. porumbei.ro: Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Ma numesc Chitu Dragos, am 17 ani si sunt din Com Cornu, Judetul Prahova.
2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
De porumbei m-am apucat acum 2 ani cand mi-am achizitionat o pereche de porumbei voltati, cu timpul am renuntat la ei deoarece am studiat foarte mult porumbeii voiajorii si mi-au placut!

3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
Momentan detin 25 de porumbei voiajori.

4. porumbei.ro: Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Familia m-a sustinut mereu cu porumbeii, la fel si prietenii.
5. porumbei.ro: Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Nu mi se pare nimic greu, daca ai ambitie reusesti orice.

6. porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Momentan nu.
7. porumbei.ro: Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Muzica, excursiile!

8. porumbei.ro: Enunta 3 intrebari care te framanta in legatura cu porumbeii. Incercam sa iti oferim raspunsuri.
Este adevarata Teoria oculara?
Poti obtine rezultate bune si cu tardivii?
Care antrenament este mai bun pentru porumbei, natural sau fortat?

Porumbelul meu favorit este un Gut list, un fiu dintr-un spaniol.

25 comentarii la “Juniori columbofili: Chitu Dragos”

  1. Apreciez faptul ca tii porumbei putini, ma dispera inghesuiala si este primul ingredient pentru boli.

    Rareori imi place cate-un porumbel vazut pe net, dar de data asta trebuie sa spun ca toti cei 3 postati imi plac la maxim. Nu stiu de unde i-ai luat si ce performante au dar strict ca aspect sunt traznet.

    Tardivii sunt porumbei ca oricare altii, nu i-as diferentia. Genele se impart la fel de aleatoriu in orice pasare indiferent de perioada eclozarii.

    Unii fac antrenamente fortate, altii nu. Personal prefer naturalul. Orice lucru fortat in orice domeniu aduce cu el probleme mai devreme sau mai tarziu. Dar pentru antrenamente de placere trebuie sa fie perfect sanatosi.

    La teoria ochiului nu ma pronunt pentru ca nu am suficienta experienta, unii pun toti banii pe ea, altii spun ca-i o tampenie. E greu sa fii categoric inainte de a avea in spate ani buni de experienta si observatie.

  2. Teoria oculară dă cele mai bune rezultate atunci când este aplicată în procesul de
    selectare a reproducătorilor, dar, odată ce acumulati experientă si vă familiarizati cu ea,
    poate fi folosită si ca un ghid de identificare a calitătilor de zbor. Cunoasterea teoriei
    oculare vă poate ajuta considerabil să reproduceti porumbei mai buni si să rămâneti în
    top, permitându-vă totodată să tineti păsări mai putine si mai bune decât multe si fără
    valoare.

  3. buna ma bucur ca mai a venit un coleg printre noi ,ai porumbei mininuati .vant in pene

  4. Salut,ma bucur sa vad tineri care vin alaturi de”noi”!Porumbeii necesita multa rabdare,timp,bani,nervi si nevoia de a invata mereu.Pt asta iti trebuie multa,multa vointa,perseverenta,sper din tot sufletul sa te”contaminezi”suficient cat sa nu mai renunti niciodata la ei.Un porumbel bun nascut si crescut la tine iti da niste satisfactii greu de exprimat in cuvinte.Apreciez in mod deosebit ceea ce arata pozele,pt un incepator(si adolescent)se vede ca te documentezi si iti plac lucrurile bine facute-in ziua de azi cei de virsta ta nu au rabdare pt asa ceva-BRAVO!!!!!!!!!!!

  5. SUPER FRATE HAI TINERETU CACI SIGUR ORISICE TINAR INDRAGOSTIT DE ACEASTA PASIUNE VA MAI ATRAGE UN ALT PRIETEN CUM SPUNEA Paulik

  6. Listul pare sa detina un genofond variat ca potential, cred ca ar trebui imperecheat cu mai multe femele in timp, as sugera o porumbita neagra sau una rosie. Pa

  7. Silueta voiajorului gut o consider ideala si ar trebui sa fie reprezentativa pentru voiajori. Cred ca o astfel de silueta atrage foarte mult si determina multi cresctori incepatori sa treaca la cresterea voiajorilor. Din pacate, aceasta silueta place prea mult si pasionatilor de agrement si asa constati ca destul de multi crescatori de Jucator de Galati incep sa selecteze porumbeii lor pentru obtinerea unei astfel de siluete.

    Argintiul il gasesc de asemenea ca fiind superb. Personal prefer cap alb la argintii iar la trestii, ori rosu, ori alb. Nu suport capete de culoare gri-cenusiu ori alte nuante decat cele mentionate.

    Vasi

  8. Un inceput frumos,porumbei frumosi acum urmeaza pasul cel mare ca sa-i testezi in concursuri,ce sa zic BRAVO si succes pe mai departe……….

  9. foarte frumos masculul…superb…iti doresc sa iti meraga bine si sa ajungi unde iti doresti…despre tardivi eu am reusit sa-i invat la zbor dar foarte greu prin zbor fortat dar doar in maxim al2-lea an de viata…am si eu o itrebarede ce are 2 inele din ani diferiti masculua acea?…nu ii vad rostul celui de-al doilea?

  10. Pentru domnul Adita : chiar nici eu nu stiu ce importanta are, asa l-am cumparat! nu cred ca este cazul sa il dau jos!

  11. MATCA ROTESTEO PRECUM AGRICULTORI CULURILE EVIDENTA LA SINGE CARE DIN CARE ESTE SI VEI AVEA NUMAI SURPRIZE PLACUTE AI PORUMBEI CU POTETIAL CUM FOARTE FRUMOS TE SFATUIA UN PRIETEN DE TOPIC. BAFTA.

  12. superb argintiul! mai rar asa culoare de argintiu, iar ca silueta prefer pe cea a vanatului

  13. In ochiul porumbelului poti vedea daca este sanatos,vitalitatea. Tardivii sunt cei mai buni reprosucatori,nu sunt buni de zbor in primul an dar poate peste vre-o doi va misca. Cel mai bn natural

  14. Ce sa zic sunt foarte frumosi porumbei si eu sunt incepator am 12 voiajori si 6 porumbei curcanari din acceia cu creasta. Sa iti traiasa porumbei si Vand In pene :)

  15. eu am doar 15 ani sii imi plac mult porumbei de aceasta miam cumpartat 20 de porubei imi plac la nebunie ce parere a veti sa imi mai iau sau sai las atatia







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *