Buna ziua dragi colegi columbofili, ma numesc Danila Gheorghita dar prefer sa mi se spuna Gigi, am 16 ani si sunt din Com. Paunesti, Jud. Vrancea. Aceasta pasiune a inceput cand varul meu a plecat in Italia asta prin 2007 si mi-a lasat in grija un sigur porumbel fiindca ceilalti au fost mancati, toata vara l-am avut afara, era un mascul de 2007 apoi vazand ca e trist am zis sa mai iau o femela si tot asa am luat pana am facut vreo 20, am avut toata iarna grija de ei si in primavera am invatat unu cate unu pana am mai ramas cu 18, 2 mi-au plecat.

In 2008 de Craciun am plecat si eu in Italia si au avut grija de ei bunicii mei, ei fiind batrani mi i-au furat 2 baieti. In fine, apoi am venit acasa si in primavera mi-au venit 7 acasa si i-am dat fiindca nu am mai stat la bunica mea, m-am mutat acasa la mine in vara lui 2011, si am decis sa imi fac iar. Mi-am adus de prin Italia niste porumbei gutani, i-am invatat la mine dar nu zburau sau ceva de genul, cum fac voiajorii nostri, cu ei am prins vreo 4 – 5 voiajori, pe gutani i-am dat si am mai luat cativa voiajori. Un coleg de clasa mi-a mai dat si el 2, si acum am vreo 12 porumbei din care am invatati vreo 3, si unu asa si asa, nu sunt sigur pe el. Am inceput sa ii invat incet-incet, unu cate unu.

Acum in 2012 am 12 porumbei, am oua la 3 perechi, urmeaza sa imi faca si celalalte cat de curand. Parantii mei nu au fost de acord cu asta dar eu am facut un pariu cu tata, si i-am zis ca daca pierde sa imi ia porumbei, si cand si-a dat seama ca a pierdut… ma trezeste foarte de dimineata si imi spune “hai sa facem cusca”.

1. Acum am la o pereche doar un ou, cu un ou nu stiu ce s-a intamplat dar nu l-a facut, oare de ce? M-am gandit ca s-a spart in ea, poate sa aiba probleme?

2. Am luat acel ou singur si l-am pus la o pereche care au facut in aceasi zi oua si am luat unu de acolo si l-am pus la astia doar cu unu, mai pe inteles l-am schimbat, pot sa isi dea seama porumbeii, chiar daca l-am luat cu maneca ploverului?

Astept cat mai multe parareri, Vant in pene