Juniori columbofili: Leonard Giurca

leonardg1. porumbei.ro: Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Bună ziua! Mă numesc Giurcă Andrei Leonard, am 12 ani și sunt din județul Vâlcea.
2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Am devenit pasionat de porumbei în anul 2011, când am văzut ce fascinanți sunt porumbeii vecinilor mei, care în prezent nu mai au niciun exemplar.

3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
În prezent am 26 de porumbei: voiajori am 12, 2 bronzați căpăciți pe negru, 1 infoiat mascul alb si 11 porumbei care nu cred că sunt vreo rasă dar sunt favoriții mei, seamănă a blondinet dar nu au culorile specifice, poate mă ajută vreun columbofil cu experiență :). Ăștia sunt doar câțiva dintre ei, cu ei am avut poze in calculator:
leonardg-por2

leonardg-por1

​Favorita mea este aceasta, deoarece este primul meu porumbel primit cadou alături de perechea sa, ambii sunt părinții tuturor porumbeilor mei de această “rasă” cu 2 exceptii, care sunt nepoții lor. :)

leonardg-fav

​Acesta e masculul ei:

leonardg-favm

​4. porumbei.ro: Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Familia mă susține, mai ales tata. Am prieteni care au și ei porumbei deși nu prea discutăm despre ei dar am și prieteni complet paraleli cu animalele, ei nu au nimic de zis :).

5. porumbei.ro: Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Sincer cel mai greu mi se pare obișnuirea unei perechi cu o anumită boxă sau schimbarea perechilor.

6. porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
DA. M-am hotărât, vreau să devin medic veterinar deoarece iubesc enorm animalele și sunt fericitul posesor a 4 iepuri, 2 porcușori de guineea, 2 papagali, 26 de porumbei (favoritii mei), 3 căței, 2 motani și o rățușcă (doar pentru companie).

7. porumbei.ro: Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Îmi plac foarte mult animalele și să citesc :).

8. porumbei.ro: Daca ai o intrebare care te framanta in legatura cu porumbeii spune-ne, sa incercam sa iti oferim raspuns.
Cum procedez pentru obișnuirea unei perechi cu o anumită boxă sau schimbarea perechilor?

10 comentarii la “Juniori columbofili: Leonard Giurca”

 1. El a mai intrebat si ce rasa sunt acei porumbei,presupun din prima poza. Spun asta pentru a atrage atentia celor ce stiu mai bine caci eu nu sunt in stare sa-mi dau cu parerea.

 2. Salut!
  Referitor la intrebarea despre obisnuirea porumbeilor cu boxa, este foarte important ca fiecare mascul sa aiba o singura boxa, iar restul boxelor neocupate sa fie inchise. De preferat, boxa sa fie dubla, mai exact sa poata gazdui doua cuibare si mai mult, sa aiba posibilitatea separarii in doua parti, astfel, primavara, cand imperechezi porumbeii, sa poti pune in boxa fiecarui mascul femela dorita. Primele doua zile, sau pentru un timp mai scurt, femela va sta separata de mascul, in aceeasi boxa, pentru a se cunoaste si pentru a evita eventuale lupte intre ei. Apoi, perechile formate, se vor elibera pe rand, tinand cont sa eliberezi perechi, care in anul precedent nu au fost impreuna. In tot acest timp, urmaresti ca fiecare pereche sa-si pastreze boxa data in folosinta.
  Bafta!
  …si astept sa treci la voiajori pentru concurs :-)

 3. Salutari Leonard.
  Tare mi-ar fi placut sa fi putut posta si 0 poza cu porumbeii Bronzati pe care ii detii.

  Daca vei dorii, in toamna ( dupa 01 Septembrie ) doresc sa iti trimit minim 1 cuplu porumbei Bronzati , din pasarile pe care eu le cresc.

  Succes in activitatea ta ; s-auzim numai de bine.

 4. Salutare!
  Sunt cel mai incepator dintre incepatori :)
  Am vazut un ou intr o boxa si vroiam sa va intreb daca trebuie sa fac eu cva sau sa procedez in vre-un fel anume?!?

 5. Blondinette nu este o rasa, rasa se numeste pescarus oriental si are mai multe varietati satinette, blondinette si domino. pasarile tale posibil sa fie metisi si sa aiba ceva sange de oriental dar le lipseste unul din elementele definitorii pentru rasa cravata.

 6. Bună seara, aș dori un răspuns cât mai rapid dacă se poate. Noua Volieră m-am gândit să o fac din BCA-uri de 7, sa aiba cam1,8 inaltime si sa fie pe sol.. bineînțeles cu ciment turnat. Am 2 pechinezi, un ciobanesc și un caucazian , curtea este împărțită în 3, iar în zona lor vor sta doar pechinezii, Credeți că ar fi ok 3 pereți din BCA, și unul doar jumătate din BCA si jumătate din rapiță, sau toți pereți zidiți și un geam… două..? Boxele sunt aproape gata… va avea 2 metri pe 3.. vă rog răspundeți cât de repede puteți, mâine va veni constructorul la ora 7 și nu știu ce să-i spun, mulțumesc..Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *