1. porumbei.ro: Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Andrei: Ma numesc Zarnescu Andrei, am 17 ani si sunt din Fieni, judetul Dambovita.

2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Andrei: Acum 6 ani pe la varsta de 11 ani am fost la un prieten sa-i vad porumbeii si mi-a placut unul foarte mult, iar mai tarziu i-am cerut mamei sa imi dea bani sa mi-l cumpar si am mers pe jos vreo 3 km pana la acel prieten si l-am cumparat, apoi peste cateva zile unchiul meu care era columbofil mi-a adus o pereche pentru el.

Unchiul imi promisese pe la vreo 4 ani ca o sa-mi de o pereche de porumbei cand o sa fiu mare fiindca eu plangeam si nu ma mai dezlipeam de crescatorie, dar eram prea mic sa am grija de ei, si uite ca s-a adeverit partial.

3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
Andrei: Momentan am 16 porumbei voiajori pentru matca iar in aceasta primavara o sa trag pui din ei si o sa-i zbor. Am mai zburat si anul trecut puii dar doar la antrenamente. Porumbelul meu favorit este o femela solzata cu pene albe de 2005, cea din imagine primita de la un var de-al tatei, porumbita la care tin foarte mult si care mi-a dat cei mai frumosi si buni pui.

4. porumbei.ro: Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Andrei:Hobbyul meu este perceput de catre mama si bunica ca fiind o pierdere de timp si de bani pe mancare, tratamente, etc, decat tata ma sustine si ii plac foarte mult porumbeii… e mandru ca am strans pasari frumoase si ca ma preocupa si fac cu suflet ce fac. El ma intelege deoarece a avut si el porumbei in copilarie dar odata cu venirea la oras cu serviciul s-a lasat de ei, si acum traieste anii copilariei in care avea porumbei, isi continua pasiunea prin mine…desi eu ii igrijesc, eu le cumpar ce le trebuie eu stau de ei. Ma mai sprijina si el financiar cand sunt in impas si ii place foate mult sa ii priveasca si sa le dea miez de paine din palma.

De catre prietenii columbofili e perceput ca atare hobbyul meu iar de catre ceilalti adica biciclisti, etc nu e perceput prea bine, ei spunand ca in loc sa investesc bani in bicicleta si echipamente pentru acest sport, investesc in porumbei, dar eu incerc sa le echilibrez pe amandoua: ciclismul vs columbofilia.

5. porumbei.ro: Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Andrei: Mi se pare greu ca se afla printre cele mai costisitoare hobyuri din lume. Pentru a face peformanta iti trebuiesc foarte multi bani pentru achizitionarea unei rase bune, unei crescatorii pe masura si unei hrane adecvate.

Cand suntem tineri avem tot timpul din lume dar lipseste sprijinul financiar, iar cand vom creste mari avem o sursa de venit dar nu mai avem timpul necesar si fara timp nu poti face nimic in acest hobby… porumbelul trebuie analizat, observat la momentul potrivit… nu se face treaba doar cu “apa, paie si bataie”.

6. porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Andrei: Mai intai as vrea sa termin liceul, sa iau bacul si sa dau la o facultate pe profil economic: finante banci deoarece se cauta si e bine platit un job in acest domeniu.

7. porumbei.ro: Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Andrei: Ciclismul, cel mai sanatos sport.

8. porumbei.ro: Enunta 3 intrebari care te framanta in legatura cu porumbeii. Incercam sa iti oferim raspunsuri.
Ce legatura are ochiul cu capacitatile sportive ale porumbelului,pentru ca aud mereu oameni zicand ca porumbelul cu ochiul nu stiu cum e bun la zbor?
Cum se orienteaza porumbeii cand se intorc acasa?
Ce influente are asupra calitatilor sportive ale urmasilor daca imperechez mama cu fiu, tata cu fica si frati intre ei?