Trimis de Mihai Dinu

“Dragi prieteni columbofili,licitatia lui Brian si a Corneliei Long,ce s-a desfasurat in acest weekend,a fost un succes total.Sambata sute de columbofili au fost prezenti la licitatie.Sala unde s-a desfasurat licitatia a fost mai mult decat arhiplina.Unul dintre cei mai bogati columbofili chinezi,Mr He,a venit pentru prima oara in Europa special pentru aceasta licitatie.A cumparat de aproximativ 90.000 euro,din achizitiile sale facand parte : Red Barcelona-8.400 euro si Lucas- 31.600 euro (Mr He, a castigat “batalia” pentru Lucas,impotriva tandemului Dr.Sorin Paul Stanescu si Geronimo Branescu din Romania).Cel mai important moment al licitatiei a fost licitarea celebrei “Nadira” ,Dr Hans-Peter Brockamp a licitat pana la sfarsit impotriva echipei Jos Thone/John Hanson (Australia).

In final Jos Thone /John Hanson(Australia) au castigat licitatia la suma de 74.400 euro.
Nadira arata a castigat 2 premii internationale in 2 saptamani,arata splendid ” la mana”, si din cate se stie,se pare ca este cea mai buna porumbita din istorie la zborurile de mare fond.
HSF-Loft,care a venit special din Japonia pentru aceasta licitatie,i-a cumparat pe parintii lui Late Simson cu suma de 18.600 euro.

Celebrul “POZZATO” a plecat in ROMANIA,fiind adjudecat de catre Dr.Sorin Paul Stanescu si Geronimo Branescu ( care au mai achizitionat pe langa acesta inca 5 porumbei de valoare,printre care si celebrul “Topo Special”).
Un fiu din Euro Diamond a fost cumparat cu suma de 6000 euro de catre XG-Cui,din China. Vale Cahors a fost cumparat de castigatorii Barcelona 2005,fratii Desbuquois cu suma de 5.400 euro.Eric Clabots din Belgia l-a cumparat pe Late Simson contra sumei de 12.600 euro.Media licitatiei a fost de 2.781 euro (taxe incluse).

Oamenii prezenti au fost foarte incantati de organizare.2 agenti de paza ,plus 15 oameni din echipa PIPA,au avut grija ca totul sa mearga perfect.

Oamenii din:USA,China,Japan,Taiwan,Germany,Olanda,Belgia,Anglia…etc,au fost prezenti la licitatie.
Foarte multi porumbei au fost licitati prin telefon: ROMANIA ( D-l Sava Dorel din Iasi a reusit de asemenea achizitii exceptionale ca: fiica din “Blauwen Vanoppen”,fiice din Euro Diamond,fiica din Pozzato etc),Bulgaria,Taiwan,China,Anglia,etc.

Crescatori de top din intreaga Europa au fost prezenti:Lothar Lessmeister,Dr.Hans Peter Brockamp,Erik Limbourg,Jos Vercamen,G si S Verckerk,Kees Bosua,Gerard Van Tuyl,Eric Herbots,Herman Brikman,Michel Van Lint,Jos Thone,Roger Wijnads,Pros Roosen,Nouwen-Passen,Dr.Henk De Weerd..si foarte multi altii.”

Mai multe detalii si poze zilele urmatoare pe www.pipa.be