Trimis de Dinu Mihai

La final “contoarul” s-a oprit la 8.623 euro media din 105 porumbei. “Jonge Supercrack” a devenit cel mai scump porumbel din istorie, vandut intr-o licitatie 110.000 euro!

claessens98
Sursa Pipa

Toata lumea a fost de acord inca dinaintea inceperii,ca licitatia lui Ludo Claessens,va fii cea mai valoroasa licitatie organizata vreodata de PIPA.Multi au spus ca va rezulta o suma uriasa de bani in urma acestei licitatii.,si stiau ce spuneau,nu degeaba Ludo Claessens este denumit de multe ori cel mai mare demifondist din toate timpurile.Chiar daca fusesera scosi la vanzare porumbei ca “Jonge Super Crack” si “Vedetje”,super reproducatori,cu produsi directi ca 1,2 si 3 National Orleans printre altii,nimeni nu se astepta la “urmari”.

In plus Ludo Claessens nu a transformat niciodata Putte intr-un loc de pelerinaj pentru columbofili,de aceea au fost vanduti foarte putini porumbei de-a lungul timpului,de aceea cererea a fost si este foarte mare.

Pana la urma absolut toate asteptarile au fost depasite si toate recordurile au fost spulberate. Suma totala de 905.450 de euro inseamna un nou record in ceea ce priveste atat licitatiile online cat si licitatiile publice. Recordul precedent era detinut de catre licitatia lui Kees Bosua care a reusit sa stranga 853.000 euro ( dar pe un numar de peste 200 de porumbei ). Media de 8.623 euro /porumbel este o suma demna de Cartea Recordurilor.

Si alte recorduri au cazut…….”Jonge Supercrack” devine prin achizitionarea sa de catre Dr.Guo-Great Wall, cel mai scump porumbel vandut vreodata intr-o licitatie , depasindu-i cu bine pe ” Fieneke 5000″ a lui Flor Vervoort 90.000 euro,sau “Reza” a lui Marijnke Vink cu 80.000 euro.

Majoritatea porumbeilor au plecat in Est,China detinand locul fruntas,urmata fiind de catre Taiwan. Un lucru interesant,este faptul ca,pe continentul european “Royal Colection” a lui Roger Debuschere detine un numar de 22 de porumbei originali Claessens, prin aceasta devine detinatorul celor mai multi porumbei Ludo Claessens din Europa. In volierele sale se gasesc : 3 pui din “Jonge Supercrack”,3 din “Kleintje 22”, 2 din “Favoriet 65”, 2 din “Mr Tours”, 2 din “Kirsty”,3 din “Nesztzus Kirtsy”, etc…

Prin aceasta licitatie,PIPA a dovedit ca intr-o perioada relativ scurta,de la startul din 2004,a devenit cel mai puternic site de porumbei si organizatori de licitatii din lume.
Si toate acestea se datoreaza echipei din Knesselare si a catorva factori importanti: doar anumiti porumbei sunt scosi la vanzare, adica numai superporumbei 100%,multi dintre ei nemaigasindu-se de vanzare in alta parte. Un alt argument primordial este seriozitatea cu care PIPA isi trateaza clienti din intreaga lume,in acest sens sute de multumiri pot fii citite la “Testimonials” chiar pe siteul Pipa.

Si deoarece trateaza clientii cu respect,si Pipa este tratata cu respect,deja toti banii din urma licitatiei Ludo Claessens find primiti. Totul este online,totul este “pe fata”,nu este lasat loc de indoieli. Succesul licitatiilor online…se pare ca nu poate fi oprit!