col-rom-2013
Vreme mohorata, porumbei inchisi, plictiseala. Deci, mai mult timp pentru internet. Internetul columbofil. Ce avem noi aici? Avem dezvaluiri (incendiare), replici, scenarii, barfe, si (super) licitatii. Dezvaluirile sunt numai “incendiare” sau INCREDIBILE, pe modelul titlurilor de tabloid CanCan. Consternat observ ca porumbeii nu mai au loc in columbofilie?!

Ceva s-a schimbat in columbofilie. Sau poate nu a fost niciodata asa, si am asteptari care nu sunt realiste. Totusi iata ce-mi scria cineva intr-un mesaj acum cateva zile: “am avut un sentiment ciudat in sala, parca nu mai era placerea aia de a te intalni si a vorbi cu ceilalti colegi. Numai bisericute, numai barfe, vociferari, fete incruntate, oameni certati… Nu stiu cum ti s-a parut tie, poate e doar o inchipuire a mea, insa columbofilia nu mai e de mult un simplu hobby. Zici ca e o chestiune de viata si de moarte pentru unii. In loc sa vorbim despre porumbei si performantele lor, am ajuns sa vorbim de ceilalti crescatori, ca fura, ca scot ceasul din priza, ca-i dopează etc.

Aproape ca mi se pare aiurea, degeaba, in plus, nepotrivit sa mai postez articole despre porumbei, impresia generala este ca nu mai intereseaza pe nimeni, cu exceptia catorva incepatori dezorientati care n-au deprins inca “arta” aprecierii porumbeilor doar prin cifre si tinichele, si doar in raport cu colegii, cat mai inversunat. Candva am vazut chiar un filmulet care prezenta cupele unui crescator. Cum adica? Pur si simplu. Te uiti pret de cateva minute fascinat la o filmare cu niste tinichele!? Nici pe Pipa (Pigeon Paradise sau mai degraba Auctions Paradise) n-am mai vazut articole pure despre porumbei de cand eram mic. Erau acum cativa ani pe netul extern niste tipi care postau articole senzationale despre subtilitati ale porumbeilor, de genul: ce boxe prefera in cotet cei mai buni zburatori, cum se dispun boxele pentru o motivare maxima, cum afecteaza gramajul si compozitia hranei durata de zbor in jurul casei, studii cu cifre concrete pe paliere orare si perioade din an despre atacurile rapitoarelor, etc, etc. Plictiseli care nu intereseaza pe nimeni?!…

Mai au loc porumbeii in columbofilie?