Mascul batran care nu mai cloceste

Am un mascul de 2004 care anul acesta refuza sa mai cloceasca. Ati mai intalnit asa ceva? Ouale sunt bune, deja a fecundat 2 serii care au ajuns la doici, dar el pur si simplu nu mai are “chef” sa stea pe oua.

La prima serie am zis ca o fi din cauza frigului, zapaceala din compartiment, etc. Dar cand am vazut la seria 2 biata femela stand si ziua, am inteles ca mosul s-a plictisit de clocit definitiv. A stat femela cat a stat si ziua, dar de multe ori o vad pe odihnitoare si el doarme linistit pe marginea boxei cu ouale asteptand in cuib. Uneori cand mai trec pe langa compartiment il vad pe cuib, dar foarte rar, si daca revin peste 5 minute nu mai e acolo. In rest masculul este ok, canta dupa alte femele, isi cheama perechea indelung, etc. Cred ca imi ramane sa-l folosesc in sistemul de “taur” cu diferite femele… din punctul lui de vedere nu e deloc rau pentru un final de cariera. :)

12 comentarii la “Mascul batran care nu mai cloceste”

 1. Hristos a înviat !
  Rațiunea pentru care îl păstrați care e? Că dacă merită ca reproducator, atunci nu are sens să il mai chinuiți cu clocitul. Boxă individuală, mâncare bună, selevit în apă (*să nu îl lase puterile, să aibă potență). Pentru ce îl mai umiliți cu statul pe cuib?

 2. eu am unul de nici 2 ani care sta foarte putin spre deloc pe oua , maxim 2 ore pe zi si asta tocmai spre seara, in rest doar femela. creste puii normal, ii hraneste dar nu prea are rabdare cu ouale.

 3. Sistemul “taur”. :))

  Nu sunt in varsta, dar, cred ca orice barbat trecut de a doua tinerete si-ar dori “taurimea” din tinerete.

 4. Schimba-i femela si e foarte posibil sa-si revina. Ne spui apoi rezultatul !

 5. Are 13 ani adica echivalentul varstei de peste 70 de ani la om.

  La aceasta varsa ori nu mai are rabdare sa cloceasca ori are vreo batatura sau vreun muschi atrofiat ori o articulatie care.l deranjeaza in acea pozitie si deaceea evita sa mai stea ghemuit.

 6. E deja inaintat..in varsta…nici omul la 60 ani nu prea mai poate sa faca copii dapai sai mai creasca…nu mai are rabdare..daca e super bun porumbelul punel la calcat,(calarit)…..:))

 7. Am si eu o intrebare.Cum pot face o femela sa oua?Femela e din 2009.Va multumesc!

 8. Curioasa treaba cu femela care nu mai oua. As avea si eu una din 2008. Originala Gilmont si tare m-am mai rugat de ea sa-mi faca macar un ou! Nu vrea nici de-a dracu’! Stiu ca femelele su un numar de oua si dupa ce le termina, poti sa le si … ca nu mai oua. Cine mi-a dat-o, zice ca oua nu prea a facut multe asa… Oare sa fie de la consanguinizare? E consanguina de trei generatii. Nenea a luat-o direct de la Gilmont, tatal fiind si el consanguin la randul lui le Kaporal. Aveti vreun remediu natural? Altfel am s-o duc la doctor… Si inca un caz,am o femela care a fost imperecheata ci trei masculi,cu niciunul nu a facut vreun ou bun. Face oua, dar sunt limpezi. Am tuns-o la kur,m-am gandit ca nu reusesc masculii s-o calce. Vedem rezultatul…

 9. Am si eu o femela de 2015 ma chinui sa scot si eu macar un ou sa vad cum merg puii din ea,find ca de ea sunt foarte multumit ,nu inteleg ce are de nu se oua .

 10. Pentru femelele care nu mai oua o solutie ( care da rezultate dar nu in 100 % din cazuri) este administrarea de calciu pastile ( un sfert de pastila de calciu de uz uman) timp de 3-4 zile. Metoda da roade dar nu in totalitate( daca femele este foarte batrana si efectiv si-a epuizat bagajul genetic de oua cu care s-a nascut) , am aplicat-o chiar anul asta la doua femele , la una a dat rezultat imediat la cea de a doua din pacate nu( este din 2002 si cred ca nu va mai oua niciodata).

 11. Nea Soceanu, nu asta e metoda… Calciu e bun pt formarea cojii oului si pt ca femela sa nu,, aiba lipsa de calciu, si implicit probleme la zbor dar nici intr un caz pt a fi fertila. Sunt infectii pe oviduct. Sau la ovare… sau probleme vechi cu o boala destul de grava, mai sunt si injectii…. dar asta e altceva.

 12. Ma scuz pt eroare! Nu pe femela mea a luat-o direct de la Gilmont,ci pe bunicii ei. Asta prin anii 90… Imi zicea cineva, apropo’ de masculul care nu cloceste,ca masculii care nu clocesc au sechele de la vaduvie… Mi s-a intamplat si mie cu un mascul relativ tanar,era de 2010 ,asta acum 3 ani. Acu’ m-a mintit asta,va mint si eu le voi…Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *