Model de odihnitori la Jos Thone


Niste odihnitori foarte usor de intretinut. Precizeaza ca porumbeii nu se murdaresc de gainat de la cei de deasupra deoarece pudra de pe pene le face alunecoase si dejectiile nu le pot murdari in cadere.

12 comentarii la “Model de odihnitori la Jos Thone”

 1. Mi se par geniale odihnitorile astea. Totusi nu pot sa nu ma intreb ce pateste un porumbel care cade prin spatiul din spatele lor atunci cand doi se bat pentru o odihnitoare… naiba il ia pana jos.

 2. Recunosc ca am plagiat formatul fagure din partea a 2-a. Daca as putea controla eficient afectiunile gastrointestinale si diversele cauze care provoaca dejectii lichefiate, m-as sfatosi cu o amenajare ca in prima parte. Din pacate, nu sunt zilnic cu porumbeii si situatia nu este cea mai perfecta. Cat despre incaierari… ho, ho, i-as culege de dupa paravan, (nu chiar cu spaclul) pe combatanti daca nu ies singuri cu cucuiele si penele sifonate. Sau un telefon la 112 ?

 3. eu am exact asa in kiturile de zbor. nu am vazut niciodata pasari sa cada, nici macar cand se bat, sar ele singure. pasarile care se nurdaresc de gainat de obicei au o problema de sanatate, e si asta o metoda sa le gasesti.

 4. Porumbeii sunt retardati. Desi sunt multe odihnitori goale, mereu se gasesc doi care se bat pentru aceeasi. Indiferent daca am odihnitori fagure cu podea dreapta sau inclinata, se incaiera intr-o celula si se invart acolo carandu-si ciocuri si aripi pana unul din ei nu mai poate. Ma intreb ce patesc unii care se incaiera in odihnitorile din clip. Pica peste vecinul de mai jos si continua cu ala bataia? :)) Oricum o sa incerc un test, ar fi o mare usurare la curatenie, e super ideea.

 5. hmm… Aceste prezentari video , thone, koopman, van bruane, sunt vechi de cand lumea. Au peste suta de mii de vizualizari dar sunt bune sa te mai uiti la ele, din cand in cand, ca sa-ti readuci aminte ce inseamna lume civilizata.

  Odihnitorile de tip fagure parca sunt si ele vechi de cand lumea, le-am vazut la mai toti crescatorii din Ro. Nu stiu cum ar putea cadea un porumbel in spate cand intre scandura in clinata din interiorul fagurelui si perete nu sunt mai mult de 5 cm.

  Indiferent de tipul de odihnitoare folosit la porumbei, daca n-ai porumbeii perfect sanatosi , se vor murdari instantaneu.

  Am citit in mai multe articole despre acest aspect: cand un porumbel are ghearele murdare, excremente pe aripi si coada, nari murdare, nu-i semn de sanatate.

  Dar cand ghiarele ii sunt perfect curate, narile albe , bine pudrate, iar penajul luceste, fiind plin de pudra alba si dungi uleioase pe aripile de zbor, toate acestea sunt semne de sanatate maxima.

  Pe porumbelul perfect sanatos, gainazul aluneca,@ nu se lipeste o clipa!

 6. Nici la mine nu se murdăresc porumbeii,ca la ce volieră am, îngheață gainatul în aer, înainte sa cadă pe podea la temperaturile astea ?.

 7. @mario: in clip primul fel de fagure nu are scandura inclinata, are doar talpica orizontala ingusta pe care sta porumbelul. Nu cred ca sunt doar 5 cm de la ea pana la perete pentru ca nu ar incapea porumbelul din cauza cozii, ar trebui sa stea pe laterala.

  Da, chiar si inelul trebuie sa fie curat.

 8. Se poate face un adaos la odihnitorile alea. Se pun bare de fier de la scandura pana la parete,nu atat de dese incat sa stea pe ele,atat cat sa nu cada inauntru… Bare de fier ma refer chiar la sarma mai groasa. Sunt utile pt cine are putin timp,pt mine spre ex …

 9. Mai interesant decat odihnitorile in ultima parte se vede spatiul destul de ingust din compartimentul de zbor, asa se invata porumbeii foarte blanzi, n-au unde zbura s-alergi dupa ei prin crescatorie, etc…

 10. Am exact acelasi spatiu si aceleasi odihnitori ca el(normal ,facute dupa ce am vzt reportajul)!Totul este super ok,daca un campion mondial nu stie ce vorbeste,atunci cine?

 11. cele mai bune odihnitori le am facut din lipsa de material, mini boxe de 8 cm adancime 25 inaltime 30 latime montate la 6-7 cm de perete. porumbeii sunt protejati de gainatul celor care stau mai sus si rar se intampla sa isi murdareasca singuri boxa, tot gainatul se aduna pe podeaua cotetului. fata de cele din imagini au avantajul ca se pot monta 7-8 pe inaltime si necesita mai putin material

 12. Salut! Sunt interesat de odihnitorile din prima parte a clipului. Îmi poate spune cineva dimensiunile aproximativ? Mulțumesc!Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *