Mutarea in alt compartiment inainte de ouat

Salut, astazi am construit un nou compartiment de matca, totul a fost ceva spontan. Nestiind ca voi face asta am pus porumbeii la imperecheat cu o saptamana inainte iar acum nu stiu ce sa cred, cat de repede se vor acomoda sa poata sa oua in noile boxe.

Noul compartiment se afla exact langa cel vechi, i-am mutat doar sa pot sa fac vaduvie cu zburatorii. Parerea voastra care e, se vor acomoda si vor oua rapid sau va trebui sa mai astept?

Cristi

9 comentarii la “Mutarea in alt compartiment inainte de ouat”

 1. Este exclus sa mai salvezi ouale daca ii muti. Deja in 1-2 zile trebuie sa oua, pana se invata cu compartimentul si cu boxele trece timp. Scoti prima serie de pui in vechiul cotet si apoi ii muti – si retragi femelele mai inainte sa nu se apuce de seria 2 de oua in cel vechi.

 2. Mai bine desperecheazăi. Lasă-i să se acomodeze cu noua locație. E devreme încă de oua

 3. Foarte bun sfatul dat de porumbei.ro!

  Oricum, multi vaduvesc porumbeii la vreo saptamana dupa ce oua a doua serie de oua, asa ca nu vad de ce te-ai grabi.

 4. Difera mult de la un cuplu la altu ,uni se vor acomoda usor iar alti care au fost atasati de vechile boxe nu prea au sanse sa se acomodeze intr-un timp asa de scurt.Una din soluti ar fii sa ți inchisi in boxe acolo unde ii vei hrani si adapa ,pana vor depune ambele ouă.Eu asa am facut si a functionat.

 5. @Valentin: mi-e mila de efortul femelelor de cate ori arunc cate un ou… dar sa arunci o serie intreaga dintr-un foc… si nu oricum, ci fortand femelele sa oua aiurea prin cotet. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar arata compartimentul peste 2 zile cand toate ar cauta disperate sa oua in cuibul inexistent si apoi ar da drumu la oua de pe odihnitori, pe podea, etc.

 6. Sper sa ai un sezon reusit la compartimentul de reproductie!
  Parerea mea este ca isi vor lua imediat alte boxe si va fi totul bine!!Dar, eu zic sa incerci ceea ce crezi tu ca e bine,sa muncesti mult cu ei,sa fi un bun observator,iar in scurt timp vei sti ce este mai bine pentru ei!!Mult succes

 7. Inchide-i in boxe pana oua… apoi le dai drumu pe rind.. in fiecare zi deschizi cate o boxa…

 8. Ai avea o sansa daca cele 2 compartimente ar fi identice, ca orientare, dispunere a boxelor, culoarea fetelor de boxa etc. Putin probabil..
  Altfel, fie urmezi sfatul lui Andrei (porumbei.ro), fie pe cel al lui Valentin, daca esti fortat sa muti vaduvii in locul lor mai devreme de 45 de zile, cat ti-ar trebui pentru a intarca puii din aceasta serie de oua.

 9. Pune masculin in noul compartiment 1 chiar 2 zile dupa care dale drumu la femele peste ei. Nu se pierde mai nimic daca in boxele pe care le ocupa mesculi pui castronul lor .Baftă si sa auzim de bine.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *