boxe-vechi2003: Terminasem facultatea si pasiunea pentru porumbei revenea. Construiesc cusca si www.porumbei.ro.
2009: Datorita unor probleme trebuie sa renunt la porumbei.
2011: Revin in columbofilie cu o noua cusca in alta locatie.

2013: Vechea cusca este demolata. Am intrat in cusca pentru ultima data si pasind pe scandurile vechi ce scartaiau, privind printre panze de paianjeni mi-au trecut prin minte o multime de secvente din viata care pulsa acolo cu ani in urma.

Un cotet abandonat este o imagine deprimanta.

boxe-vechi

Parca auzi ecouri de turuieli, falfait de aripi, chemari,… vezi ca prin vis zecile de perechi de ochi curiosi care te intampinau.

poruvechi

E ciudat cat de multe detalii lipsite de importanta putem retine despre porumbeii nostri dupa atatia ani. Plimbandu-mi ochii peste boxele darapanate imi apareau EI: boxa Bricouxului, neagra batrana, solzatii nebuni, lista frumoasa, ochi rosii, schiopu, stiti voi, intreaga dinastie… acum apusa. Cativa dintre ei mai traiesc si astazi probabil, imprastiati prin lume, altii au murit de batranete sau luati de ulii si dihori.

Cusca parasita, napadita de vita de vie:
cotet-vechi-vitavie

Sony, paznicul batran concediat, acum in varsta de 10 ani:
sonyb

Cea mai inghesuita si chinuita boxa, casuta lui Ambasadoru’, primul si singurul meu campion pe club (la viteza, maratonistilor :)):
boxa-ambasador

Pe Ambasador l-am recuperat si la anul sper sa-l sarbatoresc de 10 anisori. Si mai sper sa-i redau libertatea candva:

ambasador

L-am mai recuperat si pe Baltatu’, un porumbel care era yearling atunci cand i-am abandonat si pe care l-am adus de la un coleg anul acesta, reusind sa-l si invat.

baltatu

Din voliera se vedea in departare orasul peste care a zburat ca pui. Un an cat a stat inchis la mine la matca il vedeam uneori cum venea in voliera, se uita spre cer si ridica aripile usor cu un tremurat nervos. Cateodata avea o zvacnire incercand parca sa treaca prin plasa. In toamna, a gustat libertatea dupa 5 ani. M-am bucurat impreuna cu el de zborul lui mult asteptat peste orasul unde s-a nascut.

Faceti mereu poze, filmulete… sunt amintiri. Regret ca nu am nici macar o poza cu cotetul din copilarie.

porumbei.ro