Am primit 8 pui de porumbel de la un prieten in luna septembrie, printre care unul mic negru, slab si cu cap de pui bolnav, nu stiam daca o sa manance sau daca o sa bea apa. Iata ca timpul a trecut si a devenit o porumbita tanara, doar ca in timp si-a pierdut penele de la aripi, efectiv s-au rupt, dupa cum se vede in foto. Culmea este ca s-au rupt si penele din coada ! Cum cei 8 pui pareau cam bolnavi i-am pus separat impreuna cu prepelitele.

In timp un pui a murit, altuia i s-a umflat capul si l-am taiat, 5 din cei ramasi care au evoluat bine i-am transferat intr-o voliera iar pe neagra am lasat-o cu prepelitele, nu stiu ce are.

Initial mi s-a parut un semn de paramixoviroza, acum nu stiu ce sa spun pentru ca porumbita este grasa si isi schimba penajul, gura o are curata, foarte putin iritata (rosie) cu limba roz.

Pentru mine este prima oara cand vad asa ceva. Nu cred ca poate fi vorba despre o carenta nutritiva pentru ca puii astia ciuguleau din faina prepelitelor (ce avea adaos de concentrat) precum si din resturile de hrana neconsumata de la papagali ce le dau prepelitelor (adica mei, floarea soarelui etc.).

Nu stiu ce sa fac, sa-i smulg pene ca sa-i creasca cele cazute ? Se vede ca ii cresc pene noi. Mi-ar fi buna femela pentru singurul mascul negru ce il am, Horn – aripa perfecta.

Ce credeti ?

Adrian