Perseverenta

asteptare
Am dedicat un filmulet celor 2 porumbei care mi-au lasat o amintire de neuitat in acest sezon.

Si acum imi amintesc, si imi voi aminti mereu prima participare la maraton. Picura usor in acea seara si iesisem cu o cafea dar nici macar nu m-am dus la cotet, ci undeva in spatele lui, si m-am asezat sub nucul batran, gandindu-ma ce caraghios sunt, ii astept de la maraton cand probabil nici nu imi vine vreunul in prima zi. Buimac, abia trezit din somn, ma uitam in gol, si deodata vad doua umbre cum curg lin pe langa nuc si coboara pe trapa. Ah, fiti-ar intarziatii… ma gandeam ca au venit unii pierduti la etapa de dimineata. Bipuie ceasul. Ma duc sa ma uit pe ceas… cand am vazut seria lui Panzer am incremenit. In timp ce fugeam spre cotet, in spate ceasul a bipait iar. Ce naiba, cum s-o fi intalnit cu un intarziat pe drum? Ajung la cotet si o vad pe Scurta la apa. Extaz. Echipa la maraton in cateva secunde, #1 crescatori. :o La primul maraton la care am angajat porumbei de cand zbor, Panzer si Scurta au sosit impreuna, dupa 12 ore de zbor. Chestie care se intampla o data in viata. Sunt multe lucruri neplacute in “sportul” asta, dar parca pentru asemenea amintiri merita sa ignori si sa mergi mai departe.

Soundtrackul original

Mi se pare potrivit pentru “sportul” columbofil si ideea de perseverenta. Oricat ai lua porumbelul la mana, si destul de arogant ai declara ca e bun sau nu, ce tine ascuns in capsorul ala nu vei putea simti la mana niciodata. Porumbeii perseverenti “ingroapa” pe parcurs sute de porumbei perfecti fizic.

porumbei.ro

9 comentarii la “Perseverenta”

  1. Da, porumbei.ro.Felicitari pentru acei porumbei,si pentru reportajul difuzat pentru ami arata mie ca fizicul si aspectul porumbelului nu conteaza.Ati dau dreptate dar nu an totalitate.Stiu ca porumbeii sant perseverenti si de multe ori porumbeii fara nici un aspect fizic,angroapa cei mai aspectuosi porumbei,dar”revenind la discutia anterioara.De ce se modifica fizic porumbeii si nu sant lasati asa cum sant ?.Raspun tot eu.Pentru a se scoate mi de euro pe ei frate.Daca ar fi pus asa cum este el,un plostit mic si urat,lumea nu sar uita la rezultate si nu l-ar cumpara.Ok,eu ami doresc sa am porumbei care sami vina bine de la maratoane,dar vreau sa ami si placa aspectul lui fizic.Toti ne dorim lucrul asta dar santem parsivi si nu recunoastem ce ne place cu adevart.Ne multumim cu jumatatea aceia dea avea un porumbel campion mic si pipernicit.Cand obtinem acea jumatate,multi se limiteaza sa ramana acolo,dar cei mai curajosi risca si ancearca si jumatatea cealalta.Columbofilia este un sport,si ca atare trebuie stiut faptul ca acest sport nu se face nici cu pumnii,si nici cu miile de euro.

  2. Da , vazand acest material , retraiesc sincer momentele inceputului meu in acest sport minunat , mi se face pielea de gaina , asa este Andrei , nu poti compara senzatia asteptarii porumbeilor acasa cu nimic altceva e un lucru special cine nu intelege asta nu a trecut prin asa ceva !!!!ma uit mahnit la ce fel s a ajuns in zilele de astazi nimeni nu mai zboara porumbeii doar pentru o simpla placere mai nou toti sunt in alte directii cu acest sport , lumea ne face sa fim din ce in ce mai rai iar toata aceasta tevatura in care ne invartim ne va stoarce de orice urma de bunatate a mai ramas in noi !!!!

  3. in dimineata asta, am iesit sa fumez si la o fereastra dintr-un bloc de peste drum era un ciorchine de porumbei care se ingramadeau sa manance de pe pervaz; unii cadeau, altii aterizau…era un spectacol pe care aproape ca nu-l ratez niciodata…zambeam si luni mi s-a parut si mai frumoasa. apoi am spus cu voce tare…uite cele mai frumoase pasari! sunt cele mai frumoase pasari si am intrat in cladire zambind, apoi, am intrat aici si am gasit inca un plus peste atatea plusuri sa ne demonstreze de ce iubim porumbeii.

    nimeni nu e pregatit sa iubeasca si stiu ca uneori gresim, dar invatam sa simtim, invatam sa iubim!

  4. Esenta colubofiliei. Aste este ce ai postat tu aici . Tu , care te bucuri ca el a sosit si el , care parca zice : a fost greu dar m-am intors. Super misto e relatia asta pe care o ai tu cu ei , care pe mine ma face super invidios . Din fericire esti unu care inca se bucura de sosiri , de perseverenta unora dintre porumbei.

  5. Andrei, iti doresc sa petreci mai multe astfel de clipe de bucurie sub “nucul cel batran” si sa nu ai dreptate cand spui ca ca astfel de momente se intampla odată in viata. Felicitari! Asta face pasiunea noastra de neprețuit si sterge cu buretele lucrurile mai putin frumoase pe care le traiesc uneori columbofilii.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *