Buna ziua, ma numesc George si sunt incepator in cresterea porumbeilor voiajori. De curand am intalinit o problema care m-a speriat: cand am luat un pui sa ii pun inelul am descoperit ca avea piciorul drept intors 75 de Grade spre coada. Ce sa fac?

Exista vreun tratament? Si daca nu, mai poate reproduce? Mentionez ca puiul este mascul, acum are 3 saptamani si la inceput i-am legat picioarele unul de celalalt pt. a se indrepta, dar nimic. Mai tin sa va spun ca piciorul este intors din articulatie (cred ca asa a stat in cuib). Va multumesc !

RASPUNS SELECTAT DIN COMENTARII:

Se poate corecta foarte bine acel picior, dar trebuie intervenit acum cat este inca “moale” piciorul. Nu stiu cum sa numesc aceasta afectiune in termenii nostri dar in engleza este ceea ce se numeste “Splay Legs” si este o afectiune des intalnita la pui. Se poate corecta fabricand o “proteza” dintr-un burete (se ia o bucata de burete in care se dau 2 gauri unde trebuie sa intre picioarele), o sa atasez un link in care se vede cum trebuie procedat http://www.parrotparrot.com/lovebirds/breeding-lovebirds/fixing-splay-legs/

Si mai exista o varianta recomandata, mie mi se pare mai eficienta si practica cea cu buretele, dar si asta este de luat in vedere, aici trebuie folosita o bucata de scotch medicinal care trebuie sa uneasca picioarele exact cum se vede in linkurile atasate
http://outdoors.webshots.com/photo/1193591190044786621MuWGtk
http://www.pigeonrescue.co.uk/splayleg.htm

Este pacat sa eliminati puii cu astfel de probleme atunci cand se pot corecta cu succes si pot avea o viata absolut normala.