Salutare tuturor. Numele meu este Dumitrescu Catalin si sunt din Jud. Buzau, Com Maracineni. Povestea mea incepe in urma cu 2 ani cand de la bloc m-am mutat la casa, si am inceput sa cresc porumbei, aceasta fiind o pasiune a mea din copilarie. Prima data am inceput cu porumbei din piata, apoi achizitionand pui de la crescatori cu rezultate. Totul bine si frumos, puii s-au invatat, au devenit maturi, antrenamente zilnice in jurul casei, zboruri la disparitie 30-60 min (asta in anul 2011).

Mentionez ca porumbeii nu au participat la zboruri in anul nasterii, doar antrenamente facute cu masina proprie, pierderile fiind de peste 50%. In primavara acestui an, am inceput antrenamentele cu ei la inceputul lunii aprilie de la aprox 5 km, pana la 100 km. Porumbeii au fost liberi toata iarna.

De la 5 km pana la 25 km au avut sosiri mediocre (tinand cont ca sunt porumbei de 1 an) crescand distanta pierderile au fost masive peste 50%, cu sosiri in urmatoarea zi. Am vrut
sa dau vina pe porumbei, dar frati de cuib ai unora dintre ei, parinti, veri, nepoti zboara exceptional.

Acum din 20 porumbei la lotul de zbor, acestia fiind toti, neavand matca, am ramas cu 4 porumbei, fiind dezamagit total, si cu gandul de a renunta la acest sport minunat. Au grit la dispozitie, voliera aerisita, mancarea de cel putin 5 feluri (grau, porumb, mazare, floarea-soarelui, mei si sorg).

Acum ma gandesc sa nu fi fost pacalit cu puii, sa nu fi fost din porumbeii cu rezultate, ar fi una din variante. Mentionez ca nu pareau a avea vreo boala, zburau la disparitie, erau foarte vioi.
Astept pareri si sugestii. Va multumesc si va urez Un an competitional plin de succese si realizari!!